א-מינית?

alona 27

New member
גם אני מרגישה משהו דומה

אני לא רוצה מין, אני כן רוצה שהבן זוג יעשה אותי, ושהוא יגע לי בשיער ובעורף ולפעמים גם טיפה מעבר כמו מזמוזים. אבל אני לא רוצה מין.

orald

New member
רגע...יעשה אותי?

אני מקווה שהתכוונת ל"יעסה", כי הסלנג באיות השני דווקא כן כולל מין.

maayan176

New member
אולי גם?

היי...גם אני הגעתי לכאן בעקבות התכנית של שי ורן.
שאלת אם מישהו כאן מזדהה איתך אז אני חייבת לציין שאני מאוד מזדהה איתך.
יש לי חבר שנה וחצי מיני ובמשך שנה וקצת אנחנו מתעסקים בבעיית "החשק המיני שלי" (לפחות כך קראנו לזה).
אנחנו כמעט ולא עושים סקס, אני לא נמשכת וגם כשכן עושים לרוב אני לא נהנית.
אפשר לומר שבהתחלה כן נהניתי קצת אבל אני מניחה שזה קשור להתרגשות של ההתחלה במצב אינטימי עם מישהו חדש.
מאוד הזדהיתי גם עם כל הדברים שענבר אמרה בתכנית טלוויזיה וברדיו במיוחד כשהיא דיברה על השיחות עם האקס המיני:
"איך זה לא מפריע לך" ו"אולי את לסבית".
אני מתוסכלת מזה שכל כך הרבה פעמים חשבתי שאני לסבית אבל גם לנשים אני לא נמשכת אז מה לעזאזל הבעיה שלי?!?
כך הרגשתי בכל אופן ואני חייבת לציין שמאז שראיתי את התכנית אני מרגישה מצד אחד עצב מזה שכנראה אני וחבר שלי נסיים את הזוגיות שלנו ומצד שני הקלה מסויימת.
אני מבינה שאין נוסחה מתמטית לעניין ושיש סקאלה של א-מיניות אבל אני מאוד מבולבלת כי כן היו בעבר רגעים מיניים אמנם מעטים מאוד וגם לא מטורפים מי יודע מה אבל היו.
לכן, לפני שאגדיר את עצמי כא-מינית ואפרד מחבר שלי הייתי שמחה כן להיפגש עם מטפל מיני וכמו שנכתב קודם לכן מסתובבים הרבה מטפלים גרועים בשוק אז
האם יש המלצות??

k500

Active member
מנהל
ברוכה הבאה. כמו מקודם ומוסיף:

א-מיניות היא לא גזרת גורל שבעקבותיה החיים נגמרים ואין יותר מין או מיניות, אלא להיפך- היא שער נוסף למיניות ולדקויותיה האישיות אצל כל אחת ואחד.
אפשר להתבלבל וזה חלק מהעניין, לא כל מיניות היא חד משמעית וגם בא-מיניות יש גוונים שכל אחד שמזדהה איתם יכול למצוא את המקום הא-מיני הנכון לו על פי בחירתו.

אם את באמת רוצה להבין קצת יותר, אמליץ לך, כמו לאחרים ששמעו על הנושא לאחרונה, לקרוא על א-מיניות ולו כדי לקבל פרספקטיבה שממנה תוכלי לדעת יותר אם את צריכה/ רוצה טיפול או שדברים מסוימים כן יסתדרו לך.
חברי פורום ואחרים שהגיעו מסקרנות או ששמעו על הנושא לראשונה קיבלו מידע לא רק מקריאה של חומר כאן, אלא גם מהחלפת חוויות אישיות בפורום, שאלות וסוגיות שלובנו על ידי שיתוף כי זו הדרך הטובה ביותר לקבל מידע מדויק יותר וחוויתי ללא דרך שלישית או מטפלים שמכירים את הנושא בצורה רופפת, מכובדים ככל שיהיו.

לא חייבים לחרוץ גורלות כרגע, יש לך זמן. את עומדת בפני מגוון אפשרויות וכלים נהדרים שיוכלו לשמש אותך. כך היה אצלי כשאני שמעתי על א-מיניות לראשונה ואחר כך בהתעמקות של הנושא וכך היה ועדיין קיים אצל אחרים שרצו להבין את עצמם, לראות מה זה, אם זה מתאים או לא וכך היו, נשארו או פרשו, אבל לפחות חוו את מה שרצו מבחירה אישית.
את תחליטי מה את רוצה, מה מתאים לך ואיך את מגדירה את עצמך, בין אם את א-מינית יותר או פחות או שבכלל לא, הכל תלוי במה שנראה ומתאים לך על פי מה שתראי.
תוכלי ללכת לטיפול, תוכלי לשאול שאלות, לשתף ולהתייעץ כאן בפורום, אנחנו תמיד כאן ונוכל לענות ולשתף, בהצלחה

maayan176

New member
קודם כל תודה על התגובות :)

אני לא חושבת שזו גזירת גורל שלפיה החיים נגמרו, אדרבה, זה משקיט את הנפש מהמחשבות שמשהו לא בסדר אצלך. אבל אין ספק שקשה לגלות שהנטייה המינית שלך היא לא מה שחשבת.
הייתי אצל מטפלת שבכלל טענה שאין דבר כזה א-מיני ואצל מטפלת אלטרנטיבית אחרת שאמרה לי שלפי היסודות שלי היא רואה שאני מאוד מינית ושהחוסר חשק המיני שלי נובע מסיבות אחרות(אני יודעת שלחלק מאיתנו זה נשמע שטויות חחח).
אני מאוד רומנטית ורוצה זוגיות וילדים יותר מכל דבר אחר, אני גם לא מוכנה שהבן זוג שלי יהיה עם מישהי אחרת. אבל מצד שני סקס לא מעניין אותי, זאת עבודה בשבילי ולמעשה אין לי בעיה לא לעשות סקס כל החיים. לפני שהכרתי את חבר שלי שנתיים לא הייתי עם אף אחד וזה לא הפריע לי. אני גם לא יוזמת ולא יודעת חרמנות מהי? אהה וגם אין לי פנטזיות.
עם כל זאת, היו פעמים בודדות שפנטזתי ואפילו פעם אחת שהרגשתי תשוקה.
איך יודעים אם לשייך את זה לנטייה מינית או להעדר חשק מיני? ומה ההבדל בעצם?
לפי מה שתיארתי מה אתם חושבים?

k500

Active member
מנהל
נהדר, את בכיוון הנכון

כתבת את הדברים שהרבה כאן מרגישים גם: רוצים זוגיות על בסיס רומנטי ולא על בסיס של מין.
לעניין המטפלים, כמעט שאין היום בארץ מטפלים שבאמת מכירים את הנושא וזה בדיוק מה שהמטפלת שהלכת אליה עשתה, כולל האלטרנטיבית ששתיהן איכשהו הצליחו לבלבל את המושגים מתוך חוסר היכרות עם הנושא בצורה אמיתית. צר לי, אך כמו שזה נראה כרגע, את לא צריכה מטפלים שלא מכירים אותך כדי שיגידו לך מי את ומה את מרגישה, גם אם הם מאוד נחמדים ופתוחים, מבינים וקשובים לכל מה שתגידי, זה פשוט לא יכול לבוא ממישהו/י שלא מכירים את הנושא הא-מיני היטב.

מה שאת רוצה הוא דבר נכון וטוב ולא דורש טיפול כי הרצון שלך הוא לגיטימי. אולי לא נפוץ ומוכר, אבל לגיטימי ולכן מה שהצעתי לך קודם תקף גם כעת: קראי על א-מיניות, שתפי ושאלי שאלות וכך תוכלי להבין טוב יותר את המגוון שקיים מתוך הא-מיניות.

אם את רוצה זוגיות ומין לא מעניין אותך, זה לא חייב להיות העדר של משהו. ייתכן שאין לך משיכה מינית לאחרים, אבל זה לא אומר שאין לך מיניות בחיים. זו יכולה להיות מיניות שלא מופנת כלפי אחרים, אלא מיניות עצמית או כזו שכוללת אקטים רומנטיים ומגע שלא מחייב מין מלא עם אחרים.
תארי לך סיטואציה שבה את ובן זוגך נמצאים יחד אבל לא מחוייבים למין, אלא מגדירים מראש מה אתם רוצים ומה אתם אוהבים, בין אם זה ליטופים, נשיקות, חיבוקים או כל מגע אחר. סוג של זוגיות משוחררת מלחצים, מתחים או חששות אחרים.
כמו שכתבתי, א-מיניות היא מגוון ולא הגדרה אחת מצומצמת ולכן תוכלי למצוא בטווח הא-מיני את המקום שלך. כרגע, כמו שזה נראה, את נמצאת במקום הא-מיני, רוצה זוגיות רומנטית ללא מין וזה בסדר, הרבה מרגישים את זה באופן הזה וזה נפלא.

אני מקווה שזה לא סלט קטן, בכל אופן אשמח לענות לך שוב אם תהינה שאלות נוספות או דברים שתרצי להבהיר.

ברוכה הבאה!

מצטרפת לכל מה שכתב K500.

אני חושבת שקריאה וכתיבה בפורום היא דרך מצויינת להבין את עצמך ולחדד לעצמך תחושות ומחשבות.
יש לזה סיכוי טוב יותר ממטפל, פשוט כי כאן יש א/נשים שעבור ועוברים את מה שאת מרגישה ורוב הסיכויים שעבור מטפל/ת מוצלח ככל שיהיה, זה יהיה משהו מושאל.

בכל מקרה, אם תרצי ללכת לטיפול דווקא סביב הנושא זה, יש לנו בהחלט רשימה של מטפלים מומלצים.
אשמח להעביר אליך.

למעלה