א-מיניות ואקדמיה.

א-מיניות ואקדמיה.

יש קורס שלקחתי באוניברסיטה עם מרצה שהיא פסיכולוגית קלינית........
והיא ממש מדגישה את עינין חשיבות הסקס לזוגיות, ומלמדת את זה, לפי השיעורים שלה אפשר לצאת עם הרושם -
שסקס -זה הדבר שהכי מעיד האם זוגיות היא טובה.
ואני מנסה ממש בעדינות להכניס לשיעור הזה דיעה אחרת .. אבל זה די קשה כי אני לא רוצה לצאת נגדה.
זה ממש מרגיז שזה מה שמלמדים באוניברסיטה

k500

Active member
מנהל
אפשר לשאול

מה את לומדת ואיפה?
לא חייבת לתת פרטים, אפשר גם בכלליות.
לשמחתי, יש חילחול מסוים של הנושא הא-מיני באקדמיה, לא בכולה ולא בכל אחת, אבל משהו כבר התחיל, בגלל זה אני שואל.

Narcko

New member
ובכן

תמיד אפשר לקחת את המרצה אחרי השיעור ולהסדיר בניכן את הדברים, תסבירי לה שהנה יש אנשים א-סקסואלים שלגמרי נהנים ממערכות יחסים ללא מין.

יום טוב פרח

hatzilonit

Member
מנהל
הזדמנות מצויינת להרחבת אופקים

אני חושבת שזה ממש חשוב שתעבירי למרצה מידע בנושא.
לדוגמא, את הדף מידע שכתבו "ורוד עם נצנצים" ו- "K500" (ואולי עוד אנשים, מצטערת, לא יודעת),
אם אין להם התנגדות, ז"א ...
הדף שפה (סמל קטן עם doc מתחת לכותרת).

את לא חייבת לתת לה אותו אישית ביד, אם זה מביך אותך (כמו שזה היה מביך אותי
).
אפשר לשים לה בתא דאר שלה במזכירות, אם יש לה.
או לשלוח לאי-מאייל מכתובת שלא מקושרת אלייך.

הגברת נראות (visibility), במיוחד בקרב מרצים\מורים, זה עבודת קודש

(אבל בלי לחץ, כמובן
)

k500

Active member
מנהל
בעניין דף המידע:

בתור התחלה אפשר לשאול את המרצה באופן כללי על ההיכרות או חוסר ההיכרות שלה עם נושא הא-מיניות.
אם המרצה תגלה עניין מסוים, אפשר לספר לה על הפורום ובהמשך גם על דף המידע. יש לציין שעל הדף אנחנו לא חתומים בשם הפרטי שלנו, אלא כנציגי הפורום.

אני מסכימה עם hatzilonit ו-K500

אני חושבת שהכי אפקטיבי לפעול בצורה בהבאה:
1. לחפש הזדמנות בשיעור שבו היא מדברת על החשיבות של הסקס בקשר זוגי ולשאול אותה: האם היא שמעה על המושג א-מיניות ומה היא חושבת על זוגיות א-מינית? איך זה מסתדר עם מה שהיא אומרת?
אם היא תגיד: לא, לא שמעתי. את יכולה לנסות להסביר קצת, אבל אני מניחה שמקרה כזה עדיף אחרי הסבר ממש קצר לומר לה שכדאי לה להכנס ל-AVEN ולקרוא על זה קצת.

אם היא תגיד שהיא שמעה וזה נשמע לה ממש קשקוש וכד', לעזוב את זה.

החלק הזה חשוב בעיקר כדי להביא את זה לשיח בכיתה כולה. כדי שגם הסטודנטים יהיו חלק מהחשיפה (ובמקרה הזה גם אם היא תגיד שזה קשקוש, אני חושבת שעצם העלת המושג כאן חשובה)
זה כמובן תלוי ביכולת שלך לעשות את זה ואת לא חייבת להצהיר על עצמך כא-מינית או משהו, אלה רק כמי ששמעה על זה.
יש לי אחות שהיא לא א-מינית והיא עשתה את זה כבר בכמה הרצאות.

דבר שני הייתי עושה אחרי זה (במידה ותעשי את הנ"ל), זה למסור לה את הפלייר ש-hatzilonit קישרה אליו ולציין עליו שהוא פורסם בעיתון של אגודת איט"ם. (לא צריך לציין מי כתב את זה. זה לא משנה)
כאן את יכולה לתת לה אישית את הפלייר או דרך תיבת דואר - זה כבר לא משנה.

אם תחליטי לפעול - נשמח לשמוע מה קרה.

..

משום מה קשה לי לעלות את נושא הא-מיניות בכיתה.....כי אני בטוחה שמייד כולם יחשבו את זה עלי (גם אם זה לא נכון), ואזז יתחיל "סדר התגובות האופייני"
וכל אחד יחלוק את התיאוריה שלו בנושא ... "בעיה רפואית" "הדחקה" ועוד ועוד ..
ובכללי עדיין קשה לי עם תגובות של אנשים בנושא הזה.

חוץ מזה, זה הזוי איך כולם מסכימים איתה.
אני כן ניסיתי לעלות את "הרעיון" של מיניות היא סוג של סקלה.......ואפילו את זה היה קשה להסביר, אבל נראה לי שגרמתי למרצה לחשוב מעט על המילים שלי.

ואני מסכימה איתך, שזה צריך להיות בדיון בכיתה...כדי שכולם יישמעו

אני מבינה את הקושי והפחד

ובמקרה כזה, אם את לא רואה שאת מצליחה להעלות את זה בכיתה, אני חושבת שכדאי לפחות להעביר למרצה את המסמך שהכנו במיוחד עבור מטפלים..

אני מקווה מאוד שזה יפתי בה פתח כלשהו לנושא וצריך גם לזכור להיות סבלניים בנושא, כי לבני אדם באופן כללי מאוד קשה ביום בהיר אחד לשנות את תפיסת עולמם מקצה אחד לשני.
וזה בערך מה שאנחנו דורשים מהם....

אז ממליצה לך להדפיס את המסמך ולמסור לה אותו (אישית או אנונימית)
ואם היא תביא את זה לכיתה, נשמח לשמוע.

Apikachu L

New member
מה?!

זו כזו שטות, ואני אומרת את זה כ"מינית".
יש את הטענה שאם הזוגיות טובה אז הסקס הוא חלק קטן ולא משמעותי (עוד דבר שבני הזוג נהנים ממנו שהם עושים ביחד) ואם הזוגיות גרועה - הסקס הופך להיות דבר משמעותי מאוד, בין אם טוב או לא - וגם להפך: אם הסקס גרוע זה יכול להשתלט על הזוגיות (אבל זה סימן לזוגיות גרועה לדעתי... שיחסי מין משתלטים עליה).

למעלה