א ל ו ה י ם !

mik504

New member
אם הוא הצליח לעבוד על כולנו אז הוא ענק!!!!!!!

אנלא בטוחה

שהוא לא קיים. מה שברור זה שגם אם הוא קיים הוא חתיכת כלומניק! אני שונאת אותו!

חחח

אני תמיד אומר שלאלוהים עדיף שהוא לא קיים כי אם הוא קיים יש לכ``כ הרבה אנשים חשבון ארוך איתו...

כל כך הרבה אמוציות -

בשביל אוויר! כאילו היית כועסת על ביג פוט או על המפלצת מלוך נס. אני לא יודע אם זה מנחם אותך, אבל אף אחד לא עשה לך כלום. היה לך מזל רע, או יום רע, וזה קורה, כי ככה העולם עובד. אין שם אף אחד שמחפש אותך, או רוצה להרע לך (או רוצה להיטיב איתך). אז על מי את כועסת?

נמאס

זכותה של חרדית תוהה לכעוס על מי שהיא רוצה מבלי ש'מר רציונליות' מסיונר החילוניות יצחק כהן יצקצק או יטיף. לדידך אין אפור בחיים, אין לגיטימציה לרגשות או לתהיות, אין אפשרות לחיות בין העולמות, והאור הגדול מחכה מעבר לפינה - באתאיזם וחילוניות. נמאס.

כל כך הרבה אמוציות -

על בסיס כל כך דל ... אני לא מטיף, ואני לא יוצא נגד זכותו של כל אחד להרגיש כל דבר. מה לעשות שיש דיסוננס מסויים בין חוסר אמונה כביכול לבין "כעס" על הדבר שאתה לא מאמין בו... זכותו של כל אחד להרגיש כל דבר, ולהעלות את זה בפורום, ונדמה לי שגם זכותי להעלות את מחשבותיי בקשר עם כך. אין לי כוונה לפגוע באף אחד, כמובן.

בעיקרון אתה כל כך צודק

אבל יקח זמן להשתחרר מזה. גם אני - מבלי להאמין כלל - מידי פעם כועסת על אלוהים או מודה לו. למה? ככה. כי זה אינסטינקט. כמו להושיט יד למזוזה, כמו למלמל מילים חסרות פשר טרם אכניס משהו לפה, וזר לא יבין את זאת...

יצחק

אתה לא יכול לשפוט אותי ולהגיד כל כך הרבה אמוציות בשביל אוויר, אפחד לא עשה לך כלום, אין שם אף אחד שמחפש אותך, וכו.. אם התכוונת אוויר = אלוהים, סבבה, אבל אם התכוונת אוויר = הכעס שלי, אתה לא פייר. אז זהו שכן, נעשה לי עוול, ויש מי שמחפש אותי בפינה. אז על מי אני כועסת? על אותם אנשים שגרמו לי לעוול הזה. ואיך אלוהים נכנס לכאן? תקרא בהמשך את מה שכתבתי.

בוודאי ובוודאי שאוויר = אלוהים!!!

אין לי שום זכות או יכולת לומר לך שום דבר על הכעס שלך שנוגע לדברים אחרים. בוודאי ובוודאי שאם מישהו עשה לך עוול, עיצבן אותך, או אפילו סתם היה לך מזל נאחס - זכותך המלאה והלגיטימית להתעצבן, ולשחרר קיטור, ובשביל זה, בין היתר, חברי הפורום נמצאים כאן! כל מה שאמרתי (ואולי לא הייתי צריך לומר כשאת בסערת רגשות) זה שבאופן עקרוני אין מה לכעוס על "אלוהים", כי זה כמו לכעוס על ההרים שהם שם, או על הגשם שיורד או על אבן שנתקלת בה בדרך... אני מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר!

כבר אמר החכם, אלהים אוהב את האפיקורסים...

הם לפחות חושבים עליו, אלהים אומר לעצמו, אהבוני שנאוני רק אל תהיו אדישים אלי, ובאמת, המאמינים אין אלהים בלבם, אלא מצוות אנשים, אמור מעתה: האפיקורס הוא המאמין החדש.

למעלה