א-י-ט-י-ו-ת ב-ב-ו-ק-ר

צביבל

New member
א-י-ט-י-ו-ת ב-ב-ו-ק-ר

אני יודעת שזה קשור ל-ADD אצל בני בן ה-8. כל ההתארגנות בבוקר ארוכה מאוד מאוד. יש רעיונות איך לפתור את זה? אני חייבת לציין שכשהוא צריך - למשל אם יש טיול וצריך לארגן תיק, או אם הוא רוצה ללכת עם אבא לבית-כנסת (זה קורה לפעמים בבוקר) הוא מתפקד כמו טיל. למעשה הוא אלוף באירגון תיקים לכל מטרה - לנסיעה, לבריכה, לטיול - הוא יודע בדיוק מה צריך להכניס ומתקתק הכל היטב. הבעיה היא רק בבוקר רגיל של בית ספר. מה עושים?

ronitbh1

New member
לילדים שלנו יש טבלה

של כל ימות השבוע והגדרנו משימות שעליהם הילדים מקבלים מדבקה. לבן הקטן - התארגנות בבוקר עד לשעה 7:35 ומקלחת בערב. לבת (10) נוספו גם משימות אחרות. כאמור על כל עמידה ביעד (גם ביצוע וגם עמידה בזמנים מוגדרים) מקבלים מדבקה. במקביל יש רשימת בונוסים-צ'ופרים שהילד יכול "לקנות" עם המדבקות. למשל: סרט=30 מדבקות, חצי שעה נוספת לצפיה ב-
=15 מדבקות וכו'. זה עובד לנו (טפו, טפו טפו
) ממש טוב, הילדים עומדים בזמנים וחסל סדר ויכוחים, וניג'וסים. אני ממליצה לספר לילד על השיטה לשמוע את דעתו ולנסות. דרך אגב, התחלנו בזה לאחר סדנת ההורים שהשתתפנו בה ובה קיבלנו ארגז מלא כלים כדוגמת זה... בהצלחה, רונית

איטיות בבוקר

אני חושבת שהבעיה היא לא רק אצל ה-ADHD האיטיות היא אצל מרבית הילדים בבוקר בפרט ולבית הספר במיוחד אני מנסה לצמצם אל המטלות של הבוקר עד למינימום רק לצחצח שיניים להיתלבש וארוחת בוקר ה-ADHD מכין מערכת בלילה ליתר הילדים יש תאים בבית הספר כך שהם לא צריכים להכין מערכת וברוך השם הבקרים פחות /יותר מתנהלים על מי מנוחות ה-ADHD היה קם בבוקר במצב רוח מאוד לא טוב הוחלט ע"י הרופא למתן תרופתי בלילה ובאמת מאז הבקרים מאוד רגועים (צריך לדפוק על עץ)

למעלה