א-גיטן שאבעס

אלי פלס

New member
א-גיטן שאבעס

יקיריי ויקירותיי, ראשית, אני מתנצל על ההעלמות שלי בימים האחרונים. אפילו לי זה קורה... שנית, יש לנו סקר חדש. בהשראתו של בני (שתאמינו לי, הוא בכלל לא ילד רע: האם אתם/ן חושבים/ות שיש צורך בעמותת יוצאים בשאלה חדשה שתסייע לדתל"שים/ות? אז יאללה, רוצו לענות. בתקווה שהשבוע הקרוב לא יהיה גרוע יותר מזה שלפניו, אלי (פאסימי משהו)

haimcn

New member
טוב ויפה, אבל... ../images/Emo57.gif

לפי הסקר נראה שיש מקום לעמותה כזאת אך במתכונת שונה מה.ל.ל. (אלמלא סודיות הסקר הייתי מודה שגם אני בחרתי כך... ) אבל, זה בעצם עיקר השאלה, מהי המתכונת השונה? כיצד צריכה להראות עמותה כזו? מה עליה לעשות? האם היא צריכה לתת סעד כלכלי, נפשי, חברתי? הבנתם... אני חושב שזה צריך להיות הנושא שכל מי שחושב שיש מקום לעמותה כזו צריך להתייחס אליה.

אלי פלס

New member
סודיות מובטחת...

ההצבעה שלי הייתה שיוצאים בשאלה מהמגזר הדתי יכולים להשתלב בה.ל.ל. בין אם כקבוצה בפני עצמה ובין אם כמצטרפים לקבוצה (החונטה) הישנה. איך לכך ובהתאם לזאת, אני לא רואה איך אני יכול לתרום לדיון. אבל אתם, הדתל"שים/ות, למה אתם/ן מחכים/ות???

אחר

New member
המציאות תוכיח

לא נראה שקיים צורך גדול אצל הדתלש"ים בעמותה מסייעת וזה מוכח מכך שלמרות שמספרם גדול עשרת מונים מחרדים החוזרים בשאלה,הם אינם בדיוק מציפים את עמותת הלל בפניות.... הסיבה לכך די ברורה-השינוי שהם עוברים אינו דרסטי כמו השינוי שעובר החרדי החוזר בשאלה.גם המערך החברתי והמשפחתי בו הם היו לא משתנה דרמטית עם עשיית הצעד. אם בכלל יש צורך בעמותה לדתלשי"ם היא רק ליצירת מסגרת חברתית נוספת שתוכל לתרום להם.הלל לדעתי אינו המקום בו המטרות הללו צריכים ויכולים לבוא לידי מימוש.אם יהיה צורך אמיתי בעמותה כזו הוא יבוא מהשטח ואני בטוח שבמקרה כזה תקום כזו עמותה במסגרת שונה לחלוטין מהלל. כמובן שדתל"ש שחזרתו בשאלה תציב אותו בפני בעיות דומות לאלו של החרדל"ש צריך לזכות,ויזכה,בסיוע של הלל.

אלי פלס

New member
הסבר

כמובן שהדתל"שים לא ממש צריכים את העזרה הכלכלית/נפשית הצמודה מה.ל.ל. העניין הוא שהקמת עמותה מיוחדת ונפרדת, רק תסרבל את העניינים מה גם שעצם ההקמה היא מסורבלת. לדעתי צריכים להקים בה.ל.ל. מן "מחלקה" מיוחדת לדתל"שים. ושם, לפי הצרכים הטבעיים - אפשר להתפתח.

דתלשים - קדימה לעבודה

אני שמח שהנושא שהעליתי לדיון עורר תהודה. אני אישית סבור שיש מקום להקים עמותה נפרדת תוך שיתוף פעולה עם ה.ל.ל. אני מסכים בהחלט לדעה שפוטנציאל הגידול שלה הרבה יותר גדול.כדי לסבר את האוזן אציין שעל פי הערכות מומחים יוצאים לשאלה כל שנה כ - 3000 דתיים לפחות (כ - 25% ממחזור ממוצע בגילאי 18 - 25) וזאת לעומת כמה מאות חרדים. יתכן שבשלב ראשון אפשר לבחון הקמת מחלקה נפרדת בהלל ואח"כ לבחון הקמת עמותה נפרדת. אני מציע לקבוע פגישה של כל המעוניינים כדי לדון בדרך הפעולה המועדפת.אני אשמח לתרום מנסיוני ולהכין תוכנית פעולה כולל גורמים מסייעים, תקציב נדרש וכו´. אז כדי שהרעיון לא ישאר וירטואלי אני מציע להתחיל לעבוד.

אלי פלס

New member
../images/Emo6.gif ר´ בנימין...

כהרגלך בקודש אתה לא מבזבז זמן... אני תופס את הכפפה שזרקת וזורק אותה הלאה (לא מתאימה לי הכפפה).

למעלה