את עזרתכם

את עזרתכם

לפני שלוש שנים אחי הבכור מצא חברה שאיך שההורים שלי ראו אותה ניכנסו לשיגעון לא אהבו אותה מהרגע הראשון היא הייתה גמדה היא סיפרה שיש לה בעיות מפה ועד להודעה חדשה היא אמרה שלא בטוח שהיא יכולה להוליד ילדים ומה לא אמא שלי מרוב צער גירשה אותה מהבית וביקשה מאח שלי יותר לא להביא אותה אח שלי כנראה נעלב מזה והחליט להמשיך איתה למרות כל הבעיות מאז עברו שלוש שנים מיותר לציין שאבא שלי תומך באח שלי באיזשהוא שלב למרות שהוא מבין שיש לה בעיות כי הוא לא רוצה לאבד בן ומגונן עליו כך שהמשפחה שלנו מחולקת עברו כבר שלוש שנים הוא עדיין איתה המצב כל הזמן גורם לסיכסוך ואף פעם כמעט הביא לגירושין בין ההורים מצד אחד אני לא רוצה לאבד אח אך מצד שני אני לא רוצה לפרק את המשפחה בגלל שאח שלי לא מוכן לוותר למרות שזה כבר שרוף הקשר (הסיכוים שאמא שלי תסכים כבר לא חשובים כי גם אם היא תסכים זה מאוחר מדיי) אנא עזרו לי אני כבר מתחיל להיות מתוסכל

שלוש שנים

הן פרק זמן מספיק משמעותי כדי להבין שאחיך עשה בחירה ודבק בה. עצתי לך - אל תנקוט עמדה, לכאן או לכאן, גם אם מנסים לגרור אותך לכך. קבל את בחירתו של אחיך, כי בסופו של דבר אלו הם חייו. שמור איתו על אותו קשר שהיית מקיים אם לא היתה המחלוקת הזו עם ההורים. באותה מידה שמור על הקשר עם ההורים - בדיוק באופן בו היית נוהג אלמלא המחלוקת שלהם עם אחיך. הלואי שהוריך היו מקבלים את בחירתו של אחיך. יש הבדל בין הבעת דעה והסבת תשומת הלב לקשיים עתידיים, שזה מחובתם לעשות אבל זה גם הגבול. מעבר לכך, אחיך בוגר ואחראי לחייו וחבל שבשל בחירה שאיננה מוצאת חן בעיניהם הם מוכנים לוותר עליו (אני אומר זאת על בסיס המילים שלך "לאבד בן").

רק שכחתי לציין

שיש לנו בעיה במשפחה חוסר אחדות וחוסר בחום ואהבה ואם אח שלי יחליט להתחתן או להיתנתק למרות שאלו הם חייו הוא יגרום לא בכוונה לפירוק של המשפחה סופית וכאן הבעיה ולא בבחירה שלו כשהוא הלך איתה הוא שכח להכניס אותנו לתמונה ולא היה מוכן לעשות שום דבר על מנת להכניס את המשפחה לתמונה וזותי הבעיה הוא פשוט החליט וטס קדימה ולא דאג לפתור ענייניו במשפחה לפני שהוא זז קדימה עכשיו כל המשפחה עומדת בפניי סכנת פירוק לא מספיק המצב עדין גם כך וזה מה שמסבך את העניין ולא ההחלטה שלו לגבי החיים שלו אם הוא היה דואג להכניס את המשפחה לתמונה לפני שהוא עשה צעד וברח כל זה לא היה קורה והיינו יכולים להיות משפחה אחת גדולה ובריאה אבל בגלל שהוא פשוט ברח הוא נידפק מזה גם כי עכשיו הוא שרף את הצד שלנו מצידי שהוא יחליט לעשות מה שהוא רוצה אבל זה או שאתה מחליט ודואג להכניס את המשפחה לתמונה או שאתה מחליט שאתה לא מיתחתן וחוזר למשפחה בקיצור זה מצב של שחור ולבן בכל אופן תודה על הכל
)

ביצה ותרנגולת - מה קדם למה

על פי מה שאתה מתאר במשפחתך, יתכן שאחיך עשה את מעשיו ללא שיתוף המשפחה בדיוק מהטעם של חוסר אחדות חום ואהבה - בעיה ששורשיה מתבטאים גם לדעתי בזוגיות לא טובה של הוריך. בכל אופן, אם משפחתך תתפרק, זה לא יהיה בגלל מעשה זה או איר של אחיך, גם לא שלך, אלא מפני שהדבק התשתיתי במשפחה לא קיים. כל נסיון של הוריך להטיל על אחיך או עליך אחריות לשלמות המשפחה הינו מניפולטיבי ומתחמק מלקיחת אחריות על ידם.

צפונות של אינטראקציות

אינני מבין כלל מה חלקך בכל זאת? אינני מבין מה חלקה של המשפחה בעניינו של אחיך ואם אחיך אוהב לאכול זיתים שחורים, ואמך סולדת מזיתים שחורים, או-אז גם תהיה בדילמה? ההתערבות הנכונה ביותר זה לבקש מן ההורים שלך להניח לאחיך לנהל את חייו כהבנתו, ולא לכפות עליו בת-זוג. כל מה שתיארת חסר כל משמעות בהוויה שלך אישית, אל תיקח על עצמך דבר שאין לך שליטה עליו, התרכז בחייך, הישתדל למצוא את עצמך בין כל הנפשות המשפחתיות בלי לקחת אחריות מן הסוג שאתה מעלה כאן. אינני מבין את המניעים של הורים להתערב בשיקולי בחירת בני הזוג אצל ילדיהם, יש בזה מימד של כפייתיות שאני מתקשה להפנים. מרים גבות ומאחל לך "בריחה" מהירה מן האחריות שנטלת על עצמך. לא לעניין. בהצלחה

seeyou

New member
לכול אחד יש זכות לבחור!../images/Emo88.gif

ההוריים חייבים להבין שרק הוא צריך להחליט עם מי הוא יחלק את החיים שלו הוא כבר לא ילד! אם הבחירה שלו לא טובה(בעתיד)-זאת הבחירה שלו-הגורל שלו! ברור שאמא רוצה רק טוב אך ברוב המיקרים אין בחורה מספיק טובה עבור בנה! האב בדרך כלל לא חושב באותו כוון! טוב/ה זאת מילה יחסית!

למעלה