את עזרתכם בבקשה

pedi13

New member
את עזרתכם בבקשה

את עזרתכם בבקשה אני מחפש יועץ/ת נישואים טוב לכאלה שהתנסו אין לי שום מוסג איך לאתר מומחה ולא סתם חפר ובודאי שלא דרך דפי זהב שאין לי שום מוסג איך הוא תודה

mika2

New member
תנסה:

אני ממליצה על איריס בר און. (למרות, ולא בגלל שהיא מפורסמת) יש לה המון נסיון ועצות בריאות. טלפון ב 144 אזור כפר סבא.

האלי

New member
מיקה,

אני חושב שעדיף להעביר המלצות כאלו במסר אישי, פשוט כדי שלא יהפך הפורום, שלא ברצוננו, לבמת פרסום. אם אנחנו נעשה לנו הרגל שלא לפרסם שמות של אנשי מקצוע על דפי הפורום נוכל לדעת ששם שמתפרסם כוונתו לדוג לעצמו לקוחות ואולי לאו דווקא בגלל היותו מוצלח מאד
שלך, האלי.

mika2

New member
אתה צודק!

אני חדשה כאן, ולא מכירה את הכללים. אבל אתה צודק, אז בפעם הבאה...

המלצות !!!

אם תיתן לנו את איזור מגורך - נוכל להמליץ לך יותר. בכל מקרה, זה מאוד תלוי בבעיה - יש יועצים שהם סקסולוגים או מטפלים מיניים (האם אתה מחפש משהו בכיוון הזה ???), יש יועצים המתמחים בטיפול אישי, ויש המתמחים בטיפול זוגי. מה שאני הייתי ממליצה לך הוא דווקא לפנות לקופת החולים בה אתה חבר. שם תוכל לקבל ייעוץ פסיכולוגי, וגם זוגי, בתשלום זעום יחסית לזה שתשלם אצל מטפל פרטי. והאיכות שלהם - לא בהכרח ירודה !!! אני מקבלת לחלוטין את דבריו של האלי - שלא להפוך את הפורום לפורום פרסומי, מה גם שמטפל שמתאים לי - לא בהכרח מתאים לך. זה מאוד אינדוידואלי, וחייבת להיות קומוניקציה טובה עם מטפל. זה תנאי הכרחי להצלחת הטיפול. אני, למשל, לא ממליצה בכלל על איריס בר-און. היא אומנם מופיעה בכל אמצעי תקשורת קיים, אך - הדעות עליה מאוד חלוקות, וגם השכלתה הפורמלית בעניין -מוטלת בספק. לכן - שוב, כדאי לך בהחלט לנסות דרך קופת חולים בה אתה חבר או דרך השירות הפסיכולוגי במקום מגורייך - תשלם פחות ותקבל את אותה איכות (לרוב). אני מוכנה שלוח לך המלצה במייל לגבי מטפל, אך תעריפיו אינם זולים. יידע אותי אם אתה מעוניין בכך. כל הכבוד לך על היוזמה לשינוי, ועל הרצון לקחת אחריות. זה בכלל לא מובן מאליו !!! בהצלחה, זיו

נסיון להסביר את מה שלא ברור,

הי, עיניים, וברוך הבא לפורום. נדמה לי שלא נתקלתי בך קודם, ואם כן - אז ברוכה השבה !!! ועכשיו להסבר: אני עדיין חושבת שקומוניקציה עם מטפל זה אחד הדברים החשובים ביותר בטיפול. מטפל, מקצועי ככל שיהיה, אם אין לך תחושת נוחות במחיצתו - יהיה ערך הטיפול מאוד מינורי. אז ככה: המטפל שרציתי להמליץ עליו - הוא בהחלט מטפל ידוע ומוכר, ואולי תתפלאי לשמוע אבל לנו, בטיפול הזוגי הוא כמעט לא עזר כלל !!! הסיבה שבחרתי למסור את שמו היא כוון ששמעתי שאנשים רבים שהוא בהחלט מטפל מעולה. אני חושבת שאפשר לקבל המלצות מאחרים, אבל - בהחלט חשוב לבחון כל מקרה לגופו של עניין. וכמובן, שגם לכל מטפל יש את גישת הטיפול שלו, ששוב - לא בהכרח מתאימה לכולם. אז אפשר להמליץ, (ויש כאלה שעבורם זו הדרך היחידה לקבל מידע לגבי מטפלים)ואני מוכנה להמליץ על מישהו מוכר בתחום הטיפול הפסיכולוגי, אבל - בערבון מוגבל. אנחנו לא לגמרי הצלחנו להתחבר לשיטת הטיפול שלו. והיום, בן-זוגי, בטיפול אינדוידואלי אצל מטפל אחר - והדבר הרבה יותר אפקטיבי עבורנו !!! אז - שוב, מאוד תלוי. אפשר לשמוע המלצות, אבל - חשוב שהמטופל ירגיש נוח עם המטפל, ולא יסתפק בהמלצות אחרים שטוענות שהוא "מעולה". מקווה שהבהרתי עצמי, ותודה לך על הברכות !!! זיו

עיניים

New member
../images/Emo141.gif מדברייך נובע איפוא,,,,

שהצלחה בטיפול אינה קשורה בהכרח לתעודותיו של המטפל, בידע שלו או בנסיונו, אלא בראש בראשונה - בכימיה שנוצרת בין המטופל למטפל (או שלא). אם כך, הרי שמטופלים המגיעים לגב´ בר-און, ונוצר ביניהם ה"קליק" החיוני לטיפול - הרי יראו את הטיפול כמוצלח, הלא כן? מה שבעצם רציתי לומר הוא, שכשם שאינך יכולה לקחת אחריות ולהיות ערבה להצלחת טיפול בטיפולו של מטפל שהומלץ על ידך - כך אינך יכולה לקחת אחריות ולהצהיר על מטפל אחר, שהוא "לא מוצלח" כי התואר שלו מוטל בספק, או כי ככה שמעת מאנשים,,,,, אולי דווקא עם מטפל(ת) זה/זו עשוייה להיווצר כימיה המתאימה בדיוק לאדם הספציפי הזה. חישבי על כך. וכן, מידי פעם מציצה, בדרך כלל קוראת פאסיבית, עד,,, שמשהו מקפיץ לי את המקלדת,,,,

האלי

New member
אם כבר קפצה לך המקלדת,

מעניין היה לי לשמוע למה דווקא הנושא של מטפלים ופסיכולוגים הוא שמקפיץ אותך? תסכימי לספר? שלך, האלי.

עיניים

New member
מטפלים ופסיכולוגיים

הם דווקא המושא. הנושא הוא - האם להמליץ על בעל מקצוע, ולפי איזה קריטריון - או אם להמליץ - לא! וגם לו היה מדובר בהמלצה לספרית אישית היתה קופצת לי המקלדת,,,,

לא !! זה לא מה שאמרתי. מה

שאמרתי זה שהשכלה פורמלית והכרה רישמית (כלומר - רישום באיט"ם או באיגוד הפסיכולוגים) - היא תנאי הכרחי למטפל - אך היא אינה תנאי מספיק !!! כלומר, לא ייתכן שמישהו יכריז על עצמו כמטפל בלי שיש לו השכלה פורמלית מתאימה (אחרת, נושא הטיפול הופך להיות פרוץ ביותר לשרלטנים למינהם, ולכך - אני מתנגדת) אבל - לא כל אדם שיש לו השכלה פורמלית הוא אכן מטפל יעיל למטופל ספציפי. במדינה מתוקנת - כמו זו שאנו שואפים לה - השכלה פורמלית היא תנאי הכרחי לעיסוק במקצוע מסויים !!! (אך, שוב, לא מספיקה. אליה צריכים להתלוות דברים נוספים כמו -כימיה בין מטפל למטופל, אמפטיה, וכד´...) לגבי הכימיה - אני באופן אישי - לא הייתי משלמת אגורה שחוקה אחת למטפל שיש לי איתו כימיה נהדרת, אך אין לו כל השכלה פורמלית בתחום !!! - במקרה זה, הייתי מעדיפה לפנות לחברה טובה, שיש לי גם איתה כימיה נהדרת, וגם לה יש עצות נהדרות, והן אפילו ב ח י נ ם !!! יש הבדל גדול מאוד בין כימיה לבין טיפול מ ק צ ו ע י, הניתן ע"י איש מקצוע מושכל ומוסמך לדבר ולא ע"י ידעונים, מכשפים, או כאלה המצהירים על עצמם כמטפלים !!! (אני אישית, הכרתי פסיכולוג שהיה אנטיפאת למדיי, אך על הצלחותיו לא ניתן היה לערער....) לא כל מי שמופיע בטלויזיה, ומשווק את עצמו בצורה נפלאה - הוא גם איש מקצוע אמין, ומקצועי. ושוב, במדינה מתוקנת - מקצועיות נרכשת, קודם כל, ע"י השכלה פורמלית. בהודו, זה אחרת.

הייתי נמנע מלפסול או להלל ברבים

מטפל כזה או אחר. בטח לא באופן שיהפוך את הפורום הזה לבמת התנצחות בין אלו שהיו מרוצים ל"מאוכזבים". אני לא חושב שאת מעונינת גם לתת במה למטפלים עצמם שיבואו להגיב (בצדק) על אמירות בנוסח שאמרת לגבי הגברת בר-און. ואם היא תעמוד על כך, תהיי חיבת לתת לה במה לאמר את דברה, במה פירסומית לעילא ולעילא. בזמנו ציינתי כאן סדנה שעזרה לי ונמנעתי מלתת את שמה כאן. במסרים מסרתי פרטים לכל דיכפין. כדאי לנהוג כך. אני חושב שמטפל, מכל אסכולה, שירצה להתבטא כאן, יצטרך להמנע מלציין את עיסוקו בגוף ההודעה ולהתייחס ענינית לתוכן (להבדיל מהש"סניק). את עיסוקו ופרטים להתקשרות יוכל לציין בכרטיס האישי. מי שיתרשם מתוכן דבריו וירגיש צורך ביעוץ פרטני בודאי ינסה לפנות ישירות, כשם שחלק מאיתנו התנסו בפניות דרך המסרים. כל אלו, על תקן הערות בונות באישון לילה.

mika2

New member
1:54

תגיד לי, למה אתה לא ישן בשעות כאלה ?????? בכל מקרה - גם בשעות אלו - ההגיון שלך עובד. בוקר טוב !

מסכימה איתך, (והמלצה נוספת)

ראשית, מסכימה איתך שאין לתת כאן בפורום במה להתנצחויות, והמלצות לגבי מטפל ספציפי ייעשו באמצעות מייל אישי לפונה. התגובה שלי לגבי הגברת בר-און נבעה לאור העובדה שמישהו הזכיר את שמה כאן, והייתי מוכרחה לציין את הצד שאני מכירה, הטוען טענות הפוכות לחלוטין לגביה (שאם לא כן, הרי שוב נעשה כאן פרסום חד-צדדי לגב´ בר-און). בכל אופן, אני דווקא כן חושבת שמן הראוי להזהיר אנשים מאנשי מקצוע המצהירים על עצמם באופן פרסומי בלבד, בעוד שהלכה למעשה - אין באמתחתם כל תעודה פורמלית !! המעידה על הכשרתם בתחום הטיפול. מעשה זה הינו אף בגדר רמייה, ואם אוכל למנוע ממישהו כאן לבזבז כסף מיותר על מטפל שרלטן - אשמח לעשות זאת. והמלצה לגבי מטפלים מיניים (וזוגיים) - ניתן למצוא באתר של איט"ם (איגוד מטפלים מיניים בישראל) - זהו האתר היחיד בארץ -ורק הרשומים בו הינם אנשי מקצוע המוכרים ומוסמכים בתחום הסקסולוגיה ו/או הטיפול הזוגי/מיני. למיטב ידיעתי, גב´ איריס בר-און אינה רשומה באתר זה, חרף הצהרותיה כי היא סקסולוגית. (והיא כמובן מוזמנת להוכיח אחרת). חשוב לדעת כי אדם במצוקה, מוכן לפנות כמעט לכל מי שמצהיר על עצמו כמטפל. ומכוון שכך, לדעתי, יש להוקיע כאלו המצהירים על עצמם כמטפלים בעוד שלמעשה - אין באמתחתם כל תעודה המעידה על השכלתם ו/או הכשרתם בתחום. יש לשמור על תחום הטיפול כפרופסיה ולא לאפשר לשרלטנים למיניהם להרוויח על גבם של אלו המצויים במצוקה. זו היתה הסיבה העיקרית שהחלטתי להגיב כאן בנושא הנדון. זיו.

mika2

New member
תעודה ?

בלי שום קשר למטפל זה או אחר , האם התעודה היא החשובה ? אני מכירה כל כך הרבה פסיכולוגים דפוקים עם תעודות !!! תרתי משמע !!!! אפילו באן בפורום הנפלא הזה יש אנשים עם ידע אישי ונסיון שיוכלו לעזור יותר מהרבה מטפלים הרשומים במקום זה או אחר. ומה שקובע, הדבר היחיד שקובע הוא התוצאה. האם אותו בן אדם עזר בפועל לאדם אחר. והאם כתוצאה מהמפגש איתו הוא צמח ,גדל, למד על עצמו,שינה , פתר קונפליקטים,וכו´ וזהו.

הי, מיקה,

אם קראת את דבריי עד תום - בוודאי שמת לב שציינתי שהחשוב בטיפול פסיכולוגי הוא דווקא הקשר, הקומוניקציה, ותחושת הנוחות והאמון שרוחש המטופל כלפי המטפל. בלי כל אלו - אפקטיביות הטיפול בהחלט מוטלת בספק, ותהיה השכלתו של המטפל רבה ועשירה ככל שתהיה. עם זאת, ממש לא הייתי מפחיתה בערכה של ההשכלה וההכשרה בתחום בריאות הנפש. יש הבדל גדול מאוד בין המלצות חברים, וירטואליים או אחרים, המבוססות על רצון טוב לעזור, לבין טיפול פסיכולוגי המבוסס על ממצאים אמפיריים, מחקרים, ואחרים. (כמובן שבסופו של דבר, מי שמחולל את השינוי הוא המטופל עצמו, באמצעות טיפול מקצועי). וכמו בכל מקצוע - יש גם פסיכולוגים "דפוקים", כהגדרתך. ויש גם מהנדסים ´דפוקים´, שהם אפילו מרצים בטכניון, ואחראים לבניית גשר המכביה המתמוטט - האם זה אומר שתסכימי לגור בבית שאין כל אישור מהנדס שהוא אכן ראוי למגורים ??? ויש גם עורכי דין ´דפוקים´, ובכל-זאת, תעזרי בהם בעת הצורך. ויש גם רופאים דפוקים (לו רק היית יודעת כמה רשלנויות רפואיות מתקיימות בכל שעה ושעה בבתי החולים) - האם, לכן, תוותרי, על ביקור בבית החולים בעת הצורך ??? אנשי מקצוע בלתי מקצועיים קיימים בכל תחום ותחום, אבל - עדיין, בעיניי, הם בעלי הידע, ההכשרה, והסמכות. ובתחום עדין כל-כך, כמו בריאות הנפש, הפתח לסחטנות, ולשרלטנות הוא גדול. גדול מאוד. ולדעתי, בהחלט צריך לשים לכך חסם, ולהכיר בבעל מקצוע בזכות השכלתו שנרכשה בעמל רב, בזכות הכשרתו, ובזכות ניסיונו הקליני-מקצועי, ולא בזכות יכולתו המילולית לשווק את עצמו באמצעי מדיה כאלה ואחרים. שוב, זוהי דעתי. איני טוענת שכל דוקטור הוא אכן יתאים לטפל בך או בי. פה כבר נכנס עניין הנוחות, והקשר בין המטופל למטפל. אני טוענת שכל דוקטור הוא בר-סמכא מבחינתי, ויש לו את הידע, המקצועיות, הניסיון והכלים להוביל אותי לתוצאה הרצויה. לא לחינם פורסמו שמות המטפלים המיניים המוסמכים באתר איט"ם. ולא לחינם מפורסמים שמות הפסיכולוגים הקליניים באיגוד הפסיכולוגיים. ולו רק בכדי למנוע משרלטנים למיניהם להציג עצמם באופן משכנע, ולעשוק חפים מפשע, הזקוקים לעזרה מקצועית.

לא היית מוכרחה לציין

כי גם פרסום "שלילי" הוא פרסום, מה גם שנותן פתח להמשך דיון באייטם שלא רוצים לפרסם. פרסום של איגודים מקצועיים המהווים מאגר בעלי מקצוע הוא דבר אחר ותוכלי לפתוח מדור קישורים למקומות כאלו (מנהלת או לא?) לגבי השכלה והכשרה, הרי שעל פסיכולוגים חל חוק הפסיכולוגים, כלומר רק בעל תואר שני ומעלה יכול לפעול באופן עצמאי. ומי שלא פסיכולוג אלא הוסמך בשיטה אחרת, כמוהו כמרפא טבעוני. חלקם טובים, חלקם לא וחלקם שרלטנים. לכן עדיף שדעות על מטפלים (בלי ציון שמם) או על אסכולות טיפוליות יובעו באמצעות שיתוף בחויה האישית ובתרומת הטיפול לזוג ולפרט ולא על פי עדות צד שלישי.

מכבדת את דעתך, אבל חולקת עליה.

איש יקר, מבינה את עמדתך, אבל - ממש חולקת עליה. ולגבי קישורים - חכה, ´פרה-פרה´, אני עדיין מתלמדת....בהחלט אשמח ללמוד איך לעשות זאת. אם אתה יודע....קדימה, למד אותי !!! מחכה. זיו

adam33

New member
מנסיון אישי...

צור איתי קשר מכיר מישהי מקצועית וזה אחרי אחרת שלא דברה אלינו כל כך. 270 ש"ח לשעה והאמן לי ..עזוב את הכסף שווה כל שעה .. מיקצועית וגם יודעת איך להבהיר דברים בצורה אנושית ועדינה מדברת בצורה שווה לבן זוג ולבת זוג ולא משנה מה עבר עלהם ועם איזה מיטען של רגשות הם מגיעים.. ומעבר לכל מתקשרת עם שני בני הזוג ולא משנה מה האופי שלהם... ממליץ בחום!!!!

למעלה