הי, מיקה,
אם קראת את דבריי עד תום - בוודאי שמת לב שציינתי שהחשוב בטיפול פסיכולוגי הוא דווקא הקשר, הקומוניקציה, ותחושת הנוחות והאמון שרוחש המטופל כלפי המטפל. בלי כל אלו - אפקטיביות הטיפול בהחלט מוטלת בספק, ותהיה השכלתו של המטפל רבה ועשירה ככל שתהיה. עם זאת, ממש לא הייתי מפחיתה בערכה של ההשכלה וההכשרה בתחום בריאות הנפש. יש הבדל גדול מאוד בין המלצות חברים, וירטואליים או אחרים, המבוססות על רצון טוב לעזור, לבין טיפול פסיכולוגי המבוסס על ממצאים אמפיריים, מחקרים, ואחרים. (כמובן שבסופו של דבר, מי שמחולל את השינוי הוא המטופל עצמו, באמצעות טיפול מקצועי). וכמו בכל מקצוע - יש גם פסיכולוגים "דפוקים", כהגדרתך. ויש גם מהנדסים ´דפוקים´, שהם אפילו מרצים בטכניון, ואחראים לבניית גשר המכביה המתמוטט - האם זה אומר שתסכימי לגור בבית שאין כל אישור מהנדס שהוא אכן ראוי למגורים ??? ויש גם עורכי דין ´דפוקים´, ובכל-זאת, תעזרי בהם בעת הצורך. ויש גם רופאים דפוקים (לו רק היית יודעת כמה רשלנויות רפואיות מתקיימות בכל שעה ושעה בבתי החולים) - האם, לכן, תוותרי, על ביקור בבית החולים בעת הצורך ??? אנשי מקצוע בלתי מקצועיים קיימים בכל תחום ותחום, אבל - עדיין, בעיניי, הם בעלי הידע, ההכשרה, והסמכות. ובתחום עדין כל-כך, כמו בריאות הנפש, הפתח לסחטנות, ולשרלטנות הוא גדול. גדול מאוד. ולדעתי, בהחלט צריך לשים לכך חסם, ולהכיר בבעל מקצוע בזכות השכלתו שנרכשה בעמל רב, בזכות הכשרתו, ובזכות ניסיונו הקליני-מקצועי, ולא בזכות יכולתו המילולית לשווק את עצמו באמצעי מדיה כאלה ואחרים. שוב, זוהי דעתי. איני טוענת שכל דוקטור הוא אכן יתאים לטפל בך או בי. פה כבר נכנס עניין הנוחות, והקשר בין המטופל למטפל. אני טוענת שכל דוקטור הוא בר-סמכא מבחינתי, ויש לו את הידע, המקצועיות, הניסיון והכלים להוביל אותי לתוצאה הרצויה. לא לחינם פורסמו שמות המטפלים המיניים המוסמכים באתר איט"ם. ולא לחינם מפורסמים שמות הפסיכולוגים הקליניים באיגוד הפסיכולוגיים. ולו רק בכדי למנוע משרלטנים למיניהם להציג עצמם באופן משכנע, ולעשוק חפים מפשע, הזקוקים לעזרה מקצועית.