את מי הרגו בספרטה ?

Mנטה

New member
את מי הרגו בספרטה ?

אוקי, אני עדין מחפשת ילדים חריגים בהסטוריה הקדומה. לא יודעת בדיוק אם ספרטה זה מספיק קדום, אבל זה הכי קרוב שמצאתי. שם, מסתבר, אם לא היה לך מספיק קשה באימונים - ממילא הרגו אותך. אז את מי הרגו שם ? את הנכים ? החלשים ? המסורבלים ? ואיפה זה כתוב ? ואם בספרטה כך, אז אולי יש עדויות ממקומות אחרים בעולם ובהסטוריה ? אני מתעניינת בהסטוריה כמה שיותר קדומה, רצוי לקטים-ציידים אבל אפשר גם רועים וחברה חקלאית. הרעיון הוא לבדוק אם סרבול מוטורי הוא דבר מולד או נרכש, ואם כך או כך - איך התמודדו אתו בחברות הכל-כך-מוטוריות האלו.

אטיוד5

Active member
עכשיו הגזמת. בטח שמולד.

[אטיוד, שלא מנגן אף אטיוד כמו שצריך]

אטיוד5

Active member
כאילו ....

עד איפה תיקחו את ה"סביבתי" הזה? אני מבין שזה מפרנס עדה שלמה של פסיכולוגיות-סוציאליות-רועות רוח, אבל יש גבול, לא? ילד נולד עם שתי ידיים שמאליות ושואלים אם זה סביבתי. אזניים תצילנה. שטיפת המח העצמית של מדעניות החברה שוברת שיאים חדשים. עוד מעט תבואו להגיד לי שלא נתנו לו, לילד, לשחק בחול ובפלסטלינה. טוב, שמעתי.

אטיוד5

Active member
אה, יופי

תחזירי לי בהתקפה מסוגננת אה לה מיטב הדוקטרינה שההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה. לוחמה פסיכולוגית למופת. אני מתפלץ, מנטה. וכשאני מתפלץ, אני מתרגז. אין לי שום בעיה מנטלית עם התרגזות. לפעמים אני רגוע ולפעמים אני מתרגז. למה? ככה. כי זה מרגיז. עוד מעט גם תשאלי אם העיניים הכחולות שלי ושלך הם עניין מולד או סביבתי. מה לעשות, מול אוילות שמושרשת ע"י הסביבה - אני מתרגז. כמו שאני מתרגז לנוכח כל מפגע סביבתי אחר.

Mנטה

New member
צר לי לשבור תיאוריה, אבל אין לי

עיניים כחולות וגם לא כוונות פסיכולוגיות כלשהן.

ג שם

New member
תכול עיניים חביב,

אמנם לא קשור, אבל כפי שהבנת אני נהנית מכל הזדמנות בה אני יכולה לנסות לשכנע אותך להנשא לי, ואם לא, אז לפחות להמשיך ולסכסך. והפעם אני מתה להבין מה בין מדעני החברה למדעניות החברה. תוכל להסביר למה דיברת על מדעניות? זה בגלל ה "כאילו" מדע?

אטיוד5

Active member
ואני משתדל לנצל כל הזדמנות

בשביל לריב איתך בכיף.
כן, באופן הסטורי מסתובבות יותר סטודנטיות במדעי החנטריש ויותר סטודנטים במדעי הטבע. אולי משום שהחניות באיזור מדעי הטבע יותר צרות?

המעט שאני יודע

בספרטה היו מניחים לילדים מוגבלים פיזית למות. מצטער שאין לי פרטים נוספים או מראי מקום. ביפאן המסורתית ובחברה האסקימואית היה מקובל לתת לקשישים שכבר לא "מועילים" לחברה למות, בגרינלנד הם היו "יוצאים אל השלג" ביפאן הם היו "עולים אל ההר". חשוב לזכור את ההקבלה בין כל אלה לפעולות של המשטר הנאצי. כל הדוגמאות הללו הן של חברה שמסננת החוצה מקורות של נגטיקה פגומה מבחינתה, אנשים שיביאו נזק יותר מתועלת ושיקימו דורות המשך בדמותם. הנאצים הרי ראו בגזעים הנחותים את מה שהספרטנים ראו בילדים החלשים והנכים והטיפול היה דומה. חשוב גם לזכור שלצד השמדת היהודים, הצוענים והסלאבים נפטרו הנאצים גם מחולי הנפש, הנכים ושאר מוגבלים שהיו מאושפזים בבתי חולים בגרמניה.

מוּסקט

New member
והפודל שלי

פתאום נזכר שהוא כלב ציד כשראה ציפור שבורת כנף... רוצה לומר ש... טוב נעזוב את זה. מנטה, נדמה לי שאת שואלת את השאלות הלא נכונות בשביל הספר שלך. נדמה לי שאנחנו צריכות איזה דיבור בקרוב.

adi1979

New member
ממחקר מעמיק שערכתי בקרב עמיתים

התחוור לנו שבניגוד לכל ההשערות בספרטה לא הוציאו להורג את החלשים, הנכים אלא את דובי הנמלים שלא הצליחו ללמוד קרוא וכתוב ואת כל האינדיאנים. זו הסיבה שאין יותר דובי נמלים ואינדיאנים בכל איזור אגן הים התיכון..

ספרטה

לא זוכרת בודאות אבל פעם כשהייתי סטודנטית צעירה אני זוכרת שכתבתי (או רציתי לכתוב?) סמינריון על הרג ילדים בספרטה ושהיו הרבה מאמרים. כדאי לך לחפש בכתבי עת היסטוריים לפי מילות מפתח (הספרנית באוניברסיטה תשמח לעזור). יש גם חברות אפריקאיות (אולי הנואר? לא זוכרת) בהן תאומים נחשבו עיוות ולכן הוצאו להורג- אני חושבת שמאירה וייס מזכירה זאת בספרה.

למעלה