את/ה מסכים/ה או לא???

את/ה מסכים/ה או לא???

בס"ד ראיתי בפורום דתיים ששאלו את השאלה הזו ולא יכולתי להתאפק והייתי חייב להעלות אותה בפניכם כיוון שיש הבדל בין פורום דתיים לפורום בני עקיבא... אורי אורבך כתב מאמרון בYNET אתם מוזמנים לקרוא (ולא להתעצל) ולהגיב מהי דעתכם על המאמר! ראיתי דעות חלוקות בעניין בתגובות למאמר ואשמח לשמוע את דעתכם חברי הפורום! אני את דעתי אכתוב בסוף... יום נפלא לכולם/ן...

שומו

New member
קודם כל- אורי אורבך כותב נהדר.

אין לי נסיון בנושא, אבל אורי אורבך מתאר את זה בדיוק כמו מה שחשבתי שזה.

השאלה היא אם אתה מסכים איתו...

בס"ד או שלמרות מה שהוא אמר וכך דמיינת את זה אתה חולק עליו!

אם הבנתי אותו נכון

שהוא חבר של חילונים ומדבר איתם רק בימי חול...אני לא מסכימה איתו בכלל! כשחילוני בא לארוחה (וגם אם הוא ייסע אח"כ) זה מקרב אותו יותר לה' והוא מבין מה זה לשמור שבת ולקיים מצוות -וסתם ביום חול כשיש מפגש דתיים וחילוניים זה יותר גשמי... לא כמו בשבת שיש אווירה יותר מיוחדת ושונה! חבל שעכשיו החילוניים ירגישו שלא בנח לבוא לחברים ששומרים שבת. ומי שאומר שיש חשש שזה יגרום לחזרה בשאלה זה אומר שמשו דפוק אצלהם ,במשפחה. רק מי ששלם עם עצמו ויודע למה הוא בן אדם מאמין -אדם דתי באמת! רק הוא יכול לפתוח את ביתו בפני חילוניים!!! לא מסכימה איתו בכלל!!!

עצוב כל כך..

בתור מישי שהיא חלק מהציבור שאורי אורבך מייצג כביכול, אני מתביישת... כל כך עצוב לי שהוא כותב דברים כאלה דווקא בגלל ששני דודים שלי חזרו בשאלה לפני הצבא, וזה כל כך לא מפריע לשמור איתם על קשר! כן, הם באים לארוחות שבת אצל סבתא, מכבדים את סבא וסבתא שלי ושמים כיפה כשהם נכנסים לבית שלהם. אם ננהג ככה, כמו שאורי אורבך מסביר בקטע שלו, ולא נסביר לאנשים לא דתים על מהות השבת, מה מותר ומה אסור, אנחנו יכולים להגיד שלום יפה למה שקוראים אותו "אהבת ישראל". סיפור קטן מהחיים שלי: אני מתנדבת במד"א במרכז הארץ והכרתי מישו מהקורס שלי ונהינו חברים טובים. הוא היה "אתאיסט" והדיבורים בינינו התבססו בעיקר על ויכוחים על אם יש אלוקים או אין, צניעות, נגיעה, שבת כשרות וכו... זה היה המצב לפני קצת יותר משנה. היום הוא חוזר בתשובה. הבנאדם בן 17 והופך את העולם שלו בשביל לחזור בתשובה. אם נתנהג באטימות לציבור הלאדתי, יהיו בארץ באמת שני עמים! זו לא המטרה שבשבילה הקימו את מדינת היהודים. אנחנו עם אחד! ועוד דבר שהפריע לי בדבריו של אורבך. מה זאת אומרת שאתה לא חבר שלהם בשבת?! אם הם באים אליך לשבת, בוודאי שאם בהפתעה, סימן שאתם כנראה חברים קרובים. להרחיק אותם בגלל שהם לא יודעים איך מתנהגים בשבת?! בגלל שהילדים שלהם אפעם לא ספגו אוירת שבת אמיתית בבית?! לא הייתי רוצה להיות חברה שלך, בין אם אני דתיה או לא. אנשים, אני רק מציעה לכם לקרוא כמה תגובות שנכתבו לקטע... ממש עצוב שהקטע הזה רק מרחיק את החילונים מדת
כמה ציטוטים מהתגובות : "אבל בתור חילוני, אני מוותר מראש על השבת אצלך הדתי גם מבלי שאצטרך לקבל ממך גושפנקא שאני לא רצוי... טוב לי בחילוניות שלי, בשבת המנוחה שלי גם אם היא שונה משלך, בנסיעה בשבת בערב לבילוי, וגם מהארץ נהדרת, כיבוי והדלקת אורות, ותלישת נייר טואלט...לא רוצה להיות שם כשאתה בקדושה, לא לשאול שאלות ובטח שלא להתנדנד איתך, ואתה מוזמן לחסוך ממני את זמירות השבת ורש"י על פרשת השבוע... ואם אפשר, צאו לי מהכיס בנוגע למרכזי קניות בשבת, ומהנסיעות בשבת בתחבורה ציבורית... שבת אחת לשני עמים, אבל לא רק בבית שלך ושלי, אלא גם מחוצה להם... " "לא נבוא. לא נגיע חלילה להטמיא את קדושתך ואת העולם הערכי עליו כמובן יש רק לך ולחבריך חובשי הכיפה - חזקה. לא נפריע לך חלילה עם צלצולי הניידים שלנו והכפתורים עליהם נלחץ בכל מקום בו חוט מחובר לשקע... כמו שאמרת, שני עמים. רק הרשה לי לחדש לך: שני עמים זה כבר מזמן גם בימי חול ולא מושג הרובץ לפתחנו עם בוא הקדושה. ולא לא נבוא גם בימי אמצע השבוע, כי אנחנו עסוקים בלעבוד, לפרנס ולהתפרנס, לעשות מילואים, לשרת את המדינה, לשלם מיסים על מנת שזו המדינה תוכל לשחרר את "טובי בניה" לעיין בכובד ראש בחומש הקדוש, ולהתנדנד מצד לצד ולא רק בשישי שבת. ובהזדמנות זו הרשה לי להחמיא לך: אכן כתבת ביושר רב וביטאת נכונה את אשר על ליבך. הגיע הזמן להסתכל ל"אמת" בפנים , לראות את התהום הפעורה כהווייתה: "היהודים הרעים" עם תרבותם הקלוקלת מחד ו"יפי הכיפות והנפש הזכה" מאידך. " ממש עצוב שאורבך רק גורם לפירוד...

וואי... מסכים עם כל מילה שלך...

בס"ד בואי נגיד שאת לכ הנקודות שהעלת כאן רציתי לכתוב בתור תגובה משל עצמי, נראה לי שאחרי כל מה שכתבת אם אוסיף משהו זה פשוט יהיה מיותר... יישר כוח...

מוצארט

New member
כתבת יפה

הערה אחת. ציטוט: ממש עצוב שאורבך רק גורם לפירוד אורי אורבך אומר את האמת. ועל כך אני מעריץ אותו. במקום להתחבא מאחורי כל מיני תשובות מפולפלות על למה כן ולמה לא, הוא מכריז בריש גלי ע"כ שהוא מעדיף את ביתו החמים מוגן מ"פיגועים". ולמי שלא מכיר אותי, אני לא דתי, ובמקרה אורי אורבך הוא קרוב משפחה שלי.

מה?

ממתי הוא קרוב שלך??? מה זה הגילויים המרעישים הללו???
פינת נוסטלגיה??? חיחיחי הלוואי והיה זמן לקרוא לכולם לעוד שירשור[ון] אחד כזה... חיחיחי אך לא... מחר כבר שבים לצבא... למדים.. לשטח... חיחיחי [ליאור! ממחר אני שם! זהו, בלי כל מיני רגילות... :D - אז אם אתה באילניה- תדבר!] שבוע מופלא!

רוני13

New member
אמממ...

יש בזה משהו אבל...אי אפשר לחיות כאילו אין דבר כזה חילוני,כאילו כל היהודים עובדים את ה'...זה לא נכון אנחנו צריכים להזמין אותם בשבתות כדי לחשוף בפניהם את השבת. אז נכון שהם יחללו את השבת בגללנו אבל מה עדיף שיילכו למועדון או שיבואו לחוות ערב שבת יהודי? הכל מתחיל מהשבתות האלה-פתאום ההוא יתחיל ללכת לבית כנסת ביום שישי...אחרי זה סעודת שבת ביום שישי...אחרי זה ינשק מזוזות וכו' אולי קצת הגזמתי עם מה שייקרה אחרי החוויה של ערב שבת אבל זה כן יעורר בהם משהו. דודים שלי חזרו בשאלה-לא בגלל אי אמונה בה' אלא בגלל עצלנות ועדיין יש סיכוי שהם יחזרו להיות דתיים בעז"ה אבל איך זה ייקרה אם לא נזמין אותם לשבת או לחגים? לא יהיה להם שום גירוי מהדת!

תגובתי!

אז ככה, מכירים את אביחי כהן? מי שלא, הוא בן אדם שחזר בשאלה ואכל חזיר והכול אבל עדיין, שהוא היה הולך להורים שלו בכפר-הרוא"ה בשבת הוא היה מחנה את המכונית מחוץ ליישוב כדי שלא ישמעו את המכונית ונכנס ליישוב ברגל, עם חולצת שבת וכו'... אז מה קרה? הם אולי לא קרובים לדת בדיוק כמוך! אני בטוח שגם להם זה מפריע שאתה שר להם שירים שאתה לא מכיר ושכולם יודעים מה לעשות בתפילה הם לא יודעים כלום ושהם לא יכולים לדבר עם אנשים בפלאפון כל השבת שמא יפריע לך! אז יאללה! קצת התחשבות בהם! ככה הם רק שונאים יותר דתיים!!! לסיכום - אל תזמין אותם אליך והם לא יזמינו אותך אליהם וזהו!! נ.ב. אביחי כהן חזר אח"כ בתשובה והיום הוא צדיק גדול שמחזיר אנשים בתשובה!!!

אני ממש לא מסכימה איתך!

לא נראה לי שהדבר שיעצור חילונים לבוא לשבת זה שהם לא מכירים את נוסח התפילה והשירים!!! חילונים הם לא טיפשים, הם חסרי יידע! והם ימשיכו להיות כאלה אם אף אחד לא יראה להם את הדרך להבין ולהתקרב ליהדות... ואם כולם היו חושבים כמוך איך החילונים יידעו איך שולחן שבת ניראת?! אני חושבת שמי שיודע למה הוא מקיים מצוות ויש לו חבר חילוני צריך להזמין אותו אליו! ומי יודע... אולי בזכות זה החבר ייתקרב ויתעניין קצת ביהדות.

את רק מחזקת את דבריי...

אני התכוונתי להגיד, אולי זה לא נשמע ככה, כנגד מר אורבך שאומר שלא יבואו לשבתות, וככה לפי דעתי הם רק יותר לא ירצו להתקרב. לכן, במקום לסלק אותן, אתה צריך להסביר להם על התפילה...

האמת? התאכזבתי..

דווקא בשעה כזאת צריך לקרב את העם, לא להרחיק את הרחוקים. זה באמת כלכך מיותר, כל השנאה הזאת. אני יודעת מה זה לארח חילונים בשבתות, ועוד לא ראיתי שזה מפריע לנו כ"כ, עד לרמות שזה מפריע לאורי אורבך.

barakgl

New member
עצוב רק מלראות את הטוקבקים.

דווקא בד"כ אני אוהב את מה שהוא כותב. אבל כשאתה רואה מה שאנשים מגיבים שם , פשוט להצטער.. עזבו נכון או לא נכון - יכול להיות שהוא באמת אומר מה שכמה חושבים (למרות שאני מתנגד לזה בבירור) אבל למי המאמר הזה הועיל? למוניטין שלו? לחילוניים? לתדמית של הדתיים? לאהבת חינם?

מאמר מעצבן..

לדעתי זה אפילו על גבול "חילול ה'". מה ז"א "לא רוצים אתכם"? יש לי דודים חילוניים שבאים אלינו פעם בשנה לליל הסדר וליום טוב ראשון של פסח. ויש גם חברים חילונים של המשפחה שפעם ב-... עושה אצלנו שבת. אותי אישית זה מספק ועושה לי הרגשה טובה. אז נכון שפתאום יש טיפה חילול שבת בלי כוונה. אבל בכלליות אתה רואה "תינוקות שנשבו" שמסתכלים על המנהגים המשונים שלך בתימהון והם סקרנים לשמוע הסברים למה זה כך ולמה אסור לעשות כך וכו'.. ולדעת גם ששבת אחת הם עשו כמעט כהילכתה - גורם אושר. אם תחשוב על כך שאם הם לא היו אצלך הם בטח היו בסלון רגל על רגל צופים בLCD שלהם, או נוסעים עם חברים לדיסקוטקים ומסיבות..

למעלה