עצוב כל כך..
בתור מישי שהיא חלק מהציבור שאורי אורבך מייצג כביכול, אני מתביישת... כל כך עצוב לי שהוא כותב דברים כאלה דווקא בגלל ששני דודים שלי חזרו בשאלה לפני הצבא, וזה כל כך לא מפריע לשמור איתם על קשר! כן, הם באים לארוחות שבת אצל סבתא, מכבדים את סבא וסבתא שלי ושמים כיפה כשהם נכנסים לבית שלהם. אם ננהג ככה, כמו שאורי אורבך מסביר בקטע שלו, ולא נסביר לאנשים לא דתים על מהות השבת, מה מותר ומה אסור, אנחנו יכולים להגיד שלום יפה למה שקוראים אותו "אהבת ישראל". סיפור קטן מהחיים שלי: אני מתנדבת במד"א במרכז הארץ והכרתי מישו מהקורס שלי ונהינו חברים טובים. הוא היה "אתאיסט" והדיבורים בינינו התבססו בעיקר על ויכוחים על אם יש אלוקים או אין, צניעות, נגיעה, שבת כשרות וכו... זה היה המצב לפני קצת יותר משנה. היום הוא חוזר בתשובה. הבנאדם בן 17 והופך את העולם שלו בשביל לחזור בתשובה. אם נתנהג באטימות לציבור הלאדתי, יהיו בארץ באמת שני עמים! זו לא המטרה שבשבילה הקימו את מדינת היהודים. אנחנו עם אחד! ועוד דבר שהפריע לי בדבריו של אורבך. מה זאת אומרת שאתה לא חבר שלהם בשבת?! אם הם באים אליך לשבת, בוודאי שאם בהפתעה, סימן שאתם כנראה חברים קרובים. להרחיק אותם בגלל שהם לא יודעים איך מתנהגים בשבת?! בגלל שהילדים שלהם אפעם לא ספגו אוירת שבת אמיתית בבית?! לא הייתי רוצה להיות חברה שלך, בין אם אני דתיה או לא. אנשים, אני רק מציעה לכם לקרוא כמה תגובות שנכתבו לקטע... ממש עצוב שהקטע הזה רק מרחיק את החילונים מדת
כמה ציטוטים מהתגובות : "אבל בתור חילוני, אני מוותר מראש על השבת אצלך הדתי גם מבלי שאצטרך לקבל ממך גושפנקא שאני לא רצוי... טוב לי בחילוניות שלי, בשבת המנוחה שלי גם אם היא שונה משלך, בנסיעה בשבת בערב לבילוי, וגם מהארץ נהדרת, כיבוי והדלקת אורות, ותלישת נייר טואלט...לא רוצה להיות שם כשאתה בקדושה, לא לשאול שאלות ובטח שלא להתנדנד איתך, ואתה מוזמן לחסוך ממני את זמירות השבת ורש"י על פרשת השבוע... ואם אפשר, צאו לי מהכיס בנוגע למרכזי קניות בשבת, ומהנסיעות בשבת בתחבורה ציבורית... שבת אחת לשני עמים, אבל לא רק בבית שלך ושלי, אלא גם מחוצה להם... " "לא נבוא. לא נגיע חלילה להטמיא את קדושתך ואת העולם הערכי עליו כמובן יש רק לך ולחבריך חובשי הכיפה - חזקה. לא נפריע לך חלילה עם צלצולי הניידים שלנו והכפתורים עליהם נלחץ בכל מקום בו חוט מחובר לשקע... כמו שאמרת, שני עמים. רק הרשה לי לחדש לך: שני עמים זה כבר מזמן גם בימי חול ולא מושג הרובץ לפתחנו עם בוא הקדושה. ולא לא נבוא גם בימי אמצע השבוע, כי אנחנו עסוקים בלעבוד, לפרנס ולהתפרנס, לעשות מילואים, לשרת את המדינה, לשלם מיסים על מנת שזו המדינה תוכל לשחרר את "טובי בניה" לעיין בכובד ראש בחומש הקדוש, ולהתנדנד מצד לצד ולא רק בשישי שבת. ובהזדמנות זו הרשה לי להחמיא לך: אכן כתבת ביושר רב וביטאת נכונה את אשר על ליבך. הגיע הזמן להסתכל ל"אמת" בפנים , לראות את התהום הפעורה כהווייתה: "היהודים הרעים" עם תרבותם הקלוקלת מחד ו"יפי הכיפות והנפש הזכה" מאידך. " ממש עצוב שאורבך רק גורם לפירוד...