הממ...
1. יש מישהו שלא אומרים לו?! בהקשר הזה סיפור לשבת: בספר המחזור שלי של כיתה ו' המשפט הראשון (בדרך כלל נהוג לרשום: כך וכך ילדה יפה. כך וכך ילדה חמודה. כך וכך תלמידה מצטיינת, חברה טובה וכו'...) אצלי היה רשום, (ועדיין מן הסתם) כך וכך (החלף בשם החביב עליך) ילדה לא רגילה... אצלי ידעו כבר מוקדם (ודאגו להנציח את זה). 2. האם אני מוזרה? כן ולא. מן הסיבה הפשוטה שישנם לדעתי שני סוגי "נורמאליות": הנורמאליות כנורמה- משמע מושגית; הכלל בחברה מסויימת נוהג בכללים ותפישות התנהגותיות אשר תופסות לגבי הרוב באותה חברה ספציפית. והנורמאלי חברתית- תפיסות חברתיות מלאכותיות, שאינן עומדות במבחן המציאות ובכל זאת כולנו ננטה לנסות ליישמן על עצמנו, ועל החברה. משלא נצליח ננהג כאילו הן טבועות בנו. וישנם שני מעגלים חברתיים עיקריים, שניהם חשובים מאוד להגדרתנו האישיותית; זוגיות והחברה ככלל, משמע- משפחה, עבודה, וכל מעגל חברתי בהוויתינו היום יומית. כשאנו נכשלים במעגל חברתי אחד, קבלתנו אל המעגל השני תהא בעייתית. לפי המעגלים הללו אנו מגדירים את עצמנו 'אני' תמיד יהיה בתוך גוף השוואה. ללא גוף השוואה לא יהיה 'אני'. מכאן, לדעתי, אין כזה דבר אינדוודואל. (אבל זה כבר לא רלוונטי) עכשיו, גם כשאנחנו נאמר מוציאים את עצמינו מחברה מסויימת, בכל זאת אנו נתאים את עצמינו לאחת אחרת. כך או כך, תמיד נשמור על הכללים הבסיסיים. כי אם לא, החברה תקיא אותנו ותרחיק אותנו בצורה זו או אחרת, ואז נמצא את עצמנו מבודדים בכלא או באישפוז כפוי בניסיון להתאים אותנו שוב לנורמאליות החברתית. מסקנה- כולם מוזרים וכולם נורמאליים בדרך זו או אחרת.