את הקטע הבא מצאתי

אריאל1

New member
את הקטע הבא מצאתי

לא כולו מתאים לי, כלומר לא הייתי אומר את הכל. ואני לא מסכים עם חלקו, אבל בכלליות... כשגל לא משרת בצה"ל - הוא פצפיסט כשאני לא משרת בצה"ל - אני משתמט כשהוריו של גל קראו לו בשם הם זכו לטפיחות על השכם. כשהוריי קראו לאחי "יצחק" ולאחותי "מרים" הם זכו למבט מרחם. כשגל ממקבל מהמדינה כסף ללימודים - הוא סטודנט כשאני מקבל מהמדינהכסף ללימודים- אני סחטן. כשאבא של גל הולך לתאטרון באידיש - הוא נאור כשאבא שלי מדבר אידיש - הוא חשוך. כשגל מבקר בכנסיה - הוא פלוראליסט כשאני הולך לבית כנסת- אני מימי הבניים. כשאני מצפה מגל לחבוש כיפה בבית כנסת - אני כפייתי כשגל נכנס למסגד ומסיר נעליו - הוא תרבותי. כשגל יוצא לחפש את עצמו בתאילנד - הוא ציוני כשאני נשאר ללמוד בארץ - אני פנאט. כשלגל יש עגיל באוזן וקוצים בשיער הוא "אין" כשלי יש קווצת שיער ארוכה מאחורי האוזן אני "אאוט" כשגל משתתף בהפגנה הוא דמוקרט כשאני משתתף בהפגנות אני מעורר מהומות. בשביל גל, לכתוב את המאמר הזה- זהו חופש ביטוי בשבילי לכתוב את המאמר הזה, זה סתם פרובוקציה.

haddas

New member
הקטע מבטא את המציאות החברתית שלנו

היום, או שלא? אני אישית עדיין לא החלטתי. הדס

אריאל1

New member
ללא ספק

יש מימד של סטנדרט כפול. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני לא מאשים את החברה החילונית. גם החברה הדתית נגועה בזה.

קלימרו

New member
אני אגיד לך...

בשתי החברות יש גורמים מרחיקים. בתור בחור מסורתי שנמשך למקורות שלו אני נקרע בין שני העולמות האלה וזה ממש כואב.

יונתני

New member
קטע ענק...

התחברתי לרובו, חוץ מהסוף... בכל הקטע הודגש הדיסטנס בין דתיים לחילונים, ופתאום בסוף אפשר לראות שמאל ימין... זה נכון, מה לעשות, החילונים לא מכירים את הדתיים והדתיים לא מכירים מספיק טוב את החילונים. מפחדים להתקרב אחד לשני כנראה... בתור אחד ששם את עצמו באמצע, ומכיר את שני הצדדים (תגידו דתילוני אם בא לכם...), יוצא לי להתווכח המון גם עם דתיים וגם עם חילונים, והפערים שאני גיליתי עצומים!!! לדעתי (ותתנגדו לזה אם בא לכם), ההפרדה מגיל 0 היא שאשמה בכל זה, זה שיש מושבים דתיים וקיבוצים חילוניים, וכל מערכת החינוך הפגומה שרק מרחיקה עוד יותר... צריך ליצור מחדש את הסטטוס קוו, ושמרצ והמפדל ייחנקו מצידי... יונתן נ.ב שים לב שאפשר לשכתב את הקטע כך שהוא יהיה בדיוק ההפך והאצבע המאשימה תופנה נגדך...

למעלה