את היקר לך מכל

לא ויתרת עליה בכלל

אלא נכפה על הכרתך שאין בסיס להתנהגות כועסת.
אין פה שום ויתור מצידך, אלא כפיה עליך.
לא דוגמא טובה מלכתחילה.

לא מבין הרבה

בדתות המזרח.
למעט הדת שלי - היהדות, שהיא גם קצת מזרחית.
מעניין איפה על כדור נמצא המזרח (-:

כשיש לאדם הכל אבל ממש ה-כ-ל, בתחום הרוחני ובתחום החומרי, האם הוא עדיין משתוקק למשהו?
אבל אני מסכים איתך בדבר אחד.
לנסות להכחיד רצון או השתוקקות דרך מחשבה, על ידי מודעות לניסיון הזה, נדון מראש לכישלון.

ינוקא1

New member
כן.

אדם חסר "עוצמה" לא יכול באמת ללכת בדרך רוחנית.

הוא יוכל להשתתף במדיטציות , לעשות "תקשורים" , וכל מיני דברים אחרים - אבל זה לא באמת דרך רוחנית.

בלי מסירות התמדה ועקשנות ולפעמים גם לעשות דברים שנראים "מוזרים" לשאר האנשים , אין רוחניות.

"הדבר היקר מכל" שאנו נדרשים לוותר עליו , זה פשוט על הכל.

לרתום את כל מי שאנחנו לטובת החיפוש והמטרה ,ולהיות מוכנים לוותר על הכל אם צריך.

lightflake

New member

neophile

New member
איזה דרמטיות

צריךגם לוותר על הרעיון שצריך לוותר ופשוט להיות ואז הוויתור הזה שחשבת שוויתרת מתחוור ביחס למה שאתה הווה שמצריך וויתורים מתמידים .

לזרוק משפטים באוויר ולומר שצריך לוותר על מי שאתה מאמין שאתה וכו' כל אחד יכול אבל לוותר על מי שאתה בפועל בכל רגע שאתה זוכר ... זה כבר מאתגר ואיך לזכור את זה יותר וכו'

כלומר לעשות את זה ... גם אם זה "אי עשייה" זה עדיין משהו שלוקח את תשומת הלב שלך , זאת "אי עשייה" מאוד מאוד ממוקדת ואפשר לדבר עד מחר על זה שהכל הוא תודעה אבל מי שצריך לבצע את העשייה הממוקדת הזאת הוא גוף אורגני על פלנטת ארץ במערכת השמש , בגלקסיית שביל החלב - זאת לא תודעה כללית , זאת תודעה מאוד לוקלית .

ינוקא1

New member
כל כך הרבה אויבים

עומדים בדרכו של ההולך בדרך רוחנית אמיתית ,אויבים חיצוניים ופנימיים , עד שאי אפשר אחרת.

זה דומה לתגובה שרשמתי קודם לליטפליק , ומה שלייטפליק כתב לי בחזרה.

מבחינה מסוימת , אתה צריך להיות מוכן לאבד את כל מי שאתה , כל מה שאתה יודע ומכיר וחושב על עצמך כדי לשבור את האגו.

דהיינו להיות מוכן אפילו למות. כי לאבד את כל מי שאתה זה כמו למות.

אם אין לך רמת נכונות כזו , האגו נשאר.

lightflake

New member
ובכל זאת, זאת לא מלחמה

זה להשען על מה שאמיתי ולסמוך על זה ולוותר על הכל

גם כי אלך בגיא צלמות,
לא אירא רע כי אתה עמדי,
שבטך ומשענתך
המה ינחמוני

ינוקא1

New member
זו המלחמה היחידה שקיימת

כל ה"מלחמות" החיצוניות הן רק השתקפות של זה.

למעלה