את היקר לך מכל

lightflake

New member
את היקר לך מכל

את בנך, את יחידך, אשר אהבת...

האם אתם חושבים שמסירות כזו חשובה בדרך הרוחנית?
ומה הוא הדבר היקר לנו מכל שאנחנו נדרשים לוותר עליו?

למואל א

New member
אני חושב שזה תלוי מאוד בנסיבות

אולי זה עניין של קארמה.
למשל חייל גרמני במלחמת העולם השנייה, שהובא לידיעתו מה קורה במחנות ריכוז ושיבצו אותו להיות שם, אז הוא חייב להקריב את היקר לו מכל רק כדי לשמור על צלם אנוש, כנ"ל גרמנים שהחביאו יהודים, גם אם הם אף פעם לא השקיעו בדרך רוחנית, יכול להיות שעצם המעשה הזה הקפיץ אותם מבחינה רוחנית כי הרבה הוצאו להורג עקב כך.

לעומת זאת, מי שנניח נולד למעמד גבוה בארה"ב, מתרגל מדיטציות (לדוגמא), ובאמת תורם ועוזר לאחרים, בשבילו לא מדובר בהקרבה גדולה ובכל זאת הוא מתקדם רוחנית.
אבל איך בכלל אפשר להגדיר "התקדמות" ברוחניות מלבד דברים מוסריים(שעל זה מסכימים כמעט בכל הדרכים)?

הרי יכול להיות שבנאדם יעשה הרבה שעות ביום מדיטציות ויוגה אבל זה חיצוני, או שהוא יכול לעשות תרגילים מתקדמים ולשלוט על התודעה אבל הוא חרא של בנאדם.

לכן אגב אני מנסה לנתח את הדתות השונות, כי אם תחשוב על זה לעומק, אז כשאין לך שום "קווים אדומים" כי הכל יחסי והכל לגיטמי, אז אתה מגיע למצב שאין לא התקדמות ולא הידרדרות, אתה גם לא מתקרב לאמת או לשקר.
אז כמובן שפנאטיות כמו חרדים, מוסלמים ונוצרים פנאטים זה מוגזם ולא מוביל לדברים טובים. אבל גם הקיצוניות השנייה לא מקדמת אותך.

אני חושב שהרבה "הקרבות" שאנשים עושים זה בעצם שקר לעצמם ולחברה, כמו בסופרנוס שראש המאפיה הסביר שהוא עושה מה שהוא עושה בעיקר כדי לפרנס את משפחתו, אז צריך לרצוח, לאיים ולסחוט, לשקר, לגנוב, זה הכל חלק מההקרבה שהוא עושה בשביל יקיריו

lightflake

New member
"איך בכלל אפשר להגדיר "התקדמות"

ברוחניות מלבד דברים מוסריים(שעל זה מסכימים כמעט בכל הדרכים)?"

אתה בטוח?

בכל אופן, אני לא חושב שהבנת על מה אני מדבר
אני שואל על דרישה להקרבה של משהו יקר לנו, היקר לנו ביותר
על מנת להשתחרר...

לא, אין להקרבה שום חשיבות

מושג הקורבן התפתח בקרב עובדי אלילים שהניחו שככל שהמחיר שהם יציעו לאליל יהיה גבוה יותר- כך יזכו בחסדי האליל.
זו מנטליות שוק של סחר ומכר שהושלכה לתחום שלמעלה ממנה שבו אין לה רלוונטיות כלשהי.
לעומתה- במה שקרוי רוח- יש יחסי סיבה ותוצאה שאינם בהכרח ניתנים לכימות ולתימחור.
אילו היה אפשר לשלם ולזכות ב"התפתחות רוחנית" זה היה נפלא. אז היה אפשר להסדיר את תהליך הפיכתה של האנושות כולה לרוחנית...
אלא שברוח- תהליכי הסיבה והתוצאה נמצאים במישור אחר לחלוטין מאשר בשוק, ואין שום קשר בין השניים.
אמרו חז"ל "לא כל המרבה בסחורה מחכים".
החוכמה לא מושגת על ידי קורבנות כלשהם. אם כבר- מושג הקורבן הוא מכשול חמור מאד לחוכמה.
אדם שסבור שככל שיתמיד בקורבן- כך יתקרב לחוכמה- הוא אויל משריש.
על כסל זה מבוססת ההנחה שיש להתמיד בתרגול שיטות מדיטציה. הקרב זמן- קבל הארה (ו"מורים" למדיטציה מבססים את רמאותם על המודל הזה- הקרב כסף- קבל חוויה רוחנית ואף הארה)
זו שטות. ככל שתקריב- תתרחק מהמדיטציה.
מדיטציה היא תהליך טבעי שמתרחש מאליו באנשים מאוזנים מטבעם.
אי אפשר להגיע לאיזון על ידי "שיטת מדיטציה" אלא רק לבזבז אנרגיה שמרחיקה יותר מאיזון.
כאשר האדם מאוזן מטבעו- תודעתו חובקת את היקום ללא שום שיטה מדיטטיבית מצידו, כמו שהעין רואה את האור הנופל על הרצפה בצהרי היום.
תרגול שיטה הוא השחתת מידות וביזבוז אנרגיה. הוא מרחיק את האיזון ומעיד על אובססיה חמורה.

מסירות למי?

במקרה הזה מדובר על מסירות לאלהים.
זה שונה לגמרי מאשר מסירות לאדם.
יהיה גדול בתודעה ככל שיהיה.

אלהים היה בפסוק הזה לגמרי חד-משמעותי.
"...קַח-נָא אֶת-בִּנְךָ אֶת-יְחִידְךָ אֲשֶׁר-אָהַבְתָּ, אֶת-יִצְחָק..."
הלוא, (בייחוד עם אשה מניפולטיבית בשם שרה, מוכר?), ניתן היה לנסות להערים על אלהים.
אברם יכול לחשוב בלבו:
...טוב, ניקח את הישמעאלי הקטן.
הגר מאוד פורייה, אז נעשה עוד אחד.
גם הוא בני, יחידי (מהגר), ואני אפילו די אוהב אותו....
אבל כאן האל לא מעמיד בפניו שום ברירה.
הוא מצביע בצורה שלא ניתן להתחכם איתה למי הוא מתכוון.

הדבר ה-"יקר" שעליו אנחנו נדרשים לוותר הוא המתחים שלנו.
הבערות שלנו.
נוותר על אלה, ואז האור האלוהי יזרח במלוא תפארתו בכל אחד ואחת מאיתנו.

neophile

New member
אני לא בטוח למה דניאל מתכוון

אבל כשאני חושב על מתחים אני אומר - קבלה .

לקבל את המתח כחלק ממך ולא כ"משהו" חיצוני לאיזה מהות פנימית נטולת מתח.

מזכיר לי את מה

שתלוי כמעט בכל משרד בצבא.
"אלהים תן לי את הכוח....."

לקבל את המתח כחלק ממך נכון אך ורק אם אין לך דרך יעילה לסלק אותו.
המתח הורס כל חלקה טובה בחיים שלנו.
גם ההבנה שמתח הוא משהו חיצוני, בלי לעשות דבר בנדון, משולה לאי-עשייה כלל.
כי מה שאמתי בנו הוא רק אותה "...מהות פנימית נטולת מתח..."
כל דבר אחר בפירוש איננו מי שאנחנו.

neophile

New member
אי אפשר לסלק מתח אם אין משהו אחר במקומו

חוק שימור האנרגיה ...

neophile

New member
אני לא בטוח למה דניאל מתכוון

אבל כשאני חושב על מתחים אני אומר - קבלה .

לקבל את המתח כחלק ממך ולא כ"משהו" חיצוני לאיזה מהות פנימית נטולת מתח.

חשבת פעם

על כך שאולי (רק אולי) מה שחז"ל התכוונו אליו הוא שאם אין מתחים (דאגות), אין השתוקקות לדברים?
רק בלי דאגות או מתחים יתכן שחרור מלא מכבילות עולם החומר.

כן, זה אחד מהכשלים הידועים של דתות המזרח

והוא נקרא- ניהליזם. שלילת הערכים.
כשל שני שקשור לתפיסה הזו שאפשר להכחיד את הרצון\ההשתוקקות הוא העובדה הפשוטה שמי שמנסה להכחיד את הרצון\השתוקקות הוא ההתגלמות של הרצון\השתוקקות ולכן התנועה שלו היא חסרת טעם. הגמל לא רואה את דבשתו, המודט לא רואה את השתוקקותו.

ויתור דורש הפרדה בין המוותר למושא הויתור

אם המוותר הוא המושא- זה לא ריאלי לבקש שיהיה ויתור.
זה כמו שתגיד לילד- אל תהיה ילד. מה הוא יכול לעשות? כלום. כמו שתגיד לכלב- אל תהיה כלב, וותר על כלביותך. חסר שחר בעליל.

אסף ב6

New member
לא ברור,

לדוג' לא מצאתי את ה-2 שקל שהיה לי בארנק, איכשהו קיבלתי את ההרגשה שחבר שלי לקח לי אותם. התחלתי להתעצבן באופן טבעי, שאלתי אותו והוא התמם, ממש התעצבנתי, הוא הציע עוד להלוות לי ברוב חוצפתו, אבל אז כאשר לפתע הרגשתי משהו בכיס החולצה שלי, נזכרתי שאכן שמתי שם את ה - 2 שקל בשביל שאני לא אשכח אותם.

הייתי קצת עצבני אבל אז הבנתי שאין סיבה אמיתית והרגש חלף די מהר.

אפשר להגיד שלפני זה "החזקתי" את ההשתוקקות (בצורת כעס), אבל אז "ויתרתי" עליה?
איך בדיוק קרה שההשתוקקות ויתרה על ההשתוקקות?

למעלה