יש לי המון חומר שכתבתי בנושא ואני אפרסם אותו
בקרוב.. אך אתן פה כמה נקודות למחשבה. קודם אני רוצה לציין שאני מסכים עם רוב הדברים שנאמרו פה, אתר עליבאבא הוא לא מי שיש להאשים. לגבי השאלה איך מוצאים ספק אמין בעליבאבא או כל מקום אחר, אני אומר, שהעניין הוא לא איך מוצאים ספק, אלא איך בונים איתו מערכת יחסים מועילה. ניתן בקלות להחשיב ספקים לגיטימיים , אך עם תודעת שירות גרועה לנוכלים, ואפשר להיתקל בספקים שלא יודעים להציג את מה שהם מוכרים ולהחשיב אותם נוכלים, ישנם עוד לא מעט מקרים בהם חוסר ההבנה, הניסיון והשוני בתרבות העסקית יכולים ליצור פערים אשר יגרמו לנו לתייג ספק כנוכל. השבוע הייתי בתערוכה בשנז'ן, ניגשתי לבוט של חברה גדולה, לקחתי את אחד המוצרים שהיו על המדף וניגשתי לאחת הדיילות ושאלתי לגבי מחיר, היא החזירה לי היא לא הבינה מה אני רוצה ושאלה "אתה רוצה לקנות או למכור" ? מסתבר שהם הציגו את המוצר עבור חברה אחרת והיא אפילו לא הייתה מודעת לזה.. אך הסיטואציה הייתה משעשעת, חוזר מקצועיות וחוסר התיאום, במקרים קיצוניים יכול להתפרש כנוכלות. נכון שיש מקרים בהם נוכלים אמיתיים מנצלים את האפשרות לצוד קורבנות תמימים באתרים כאלה או אחרים, אך לדעתי עליבאבא הרבה יותר מסתם אתר של אוסף נוכלים, והוא בהחלט משמש גם בסין את מרבית החברות לאתר מוצרים וספקים. על מנת לפתח מערכות יחסים מועילות עם ספקים (מסין) דרוש קודם ניסיון וגם הבנה של התרבות הסינית. תקשורת נכונה מול ספק ויצירת קשר הדוק יכול לחולל פלאים. אני יכול ספר לכם שאני עובד באשראי עם כל הספקים שלי וגם מכרים שלי, ויש עסקאות שמגיעות להיקפים של מאות אלפי דולרים שהמפעל נכנס לייצור ללא מקדמה של אגורה. אמנם יצירה של מערכת יחסים כזו לא נבנית ביום אחד, וכן הדבר יכול לבוא לידי ביטוי גם במחיר. לא פעם אני מעדיף לשלם יותר ולעבוד מישהו שאני יכול לתקשר איתו ברמה סבירה ומעלה. אל תחפשו את המחיר הזול ביותר, לרוב זה לא משתלם. גורם נוסף הוא מפגש פנים אל פנים, היכרות אישית עם הספקים יכול לחולל נפלאות וגם לקרב במערכת היחסים, כמו כן, ניתן לקבל תמונה יותר מדויקת מול מי אנחנו עובדים ומה היכולות שלו. אחת הדרכים לפגוש ספקים היא לבקר בתערוכות. גורם נוסף שיש לקחת בחשבון הוא השיגרה השוחקת של החברות ואנשי המכירות בחברות אליהן אתם פונים, תנסו לחשוב על הצד שך הספק ותתארו לעצמכם כמה פונים אליהם ביום, ומבקשים מחירונים ושואלים שאלות בלי סוף... על מנת לשרוד את העומס על הספקים לערוך סינון מסוים. אם אתם רוצים שייקחו אתכם ברצינות, אתם צריכים לדעת איך להציג את עצמכם, אם תעשו זאת נכון, תקבלו תשובות פחות שטחיות, יותר חומר על המוצרים, ותרגישו שיש פרטנר שהולך לקראתכם, הדבר יכול לבוא לידי ביטוי גם במחירים שתקבלו. על מנת להימנע מנוכלים, הכלל הראשון צריך להיות מה שטוב מדי מכדי להיות אמיתי, לא אמיתי. וככלל סין היא לא המקום לאיתור מותגים בינלאומיים. בברכה,