אתר ALIBABA

pvzed

New member
אתר ALIBABA

מצאתי מוצר שממש זול שם מסין ואני רוצה למכור אותו באיביי, המוכרת היא Lily Miss , והיא נראית אמינה,יש לה גם את האתר הזה http://wangceng.en.alibaba.com/ הקטע שאני רוצה ישר שהיא תשלח לקונים. נגיד 3 קונים,כל אחד ממדינה אחרת והיא שולחת להם את המוצר. יש אפשרות לבדוק את הנושא? כי זה כסף טוב..

boltrade

New member
אתר ALIBABA...

לא צריך להכפיש את כל אתר אליבאבא. אליבאבא הינה חברה גדולה בורסאית שפיתחה והקימה את פלטפורמת ה B2B הטובה והגדולה במזרח הרחוק. עושים עוול לחברה עצמה משום שעל פלטפורמת העבודה הישירה והנוחה נמצאות לא רק חברות יצרניות אלא בעיקר הרבה מאד סוכנים, דילרים... וגם נוכלים. אני טוען כי תרבות עסקית צריכה להעשות בסביבה כמה שיותר בטוחה תוך בדיקה מתמדת ושיטתית שכדאי ללמוד. אפילו חלק גדול מהבדיקות הראשוניות ניתן לבצע לבד. לגבי המצלמה, די ברור (גם בלי לפתוח את דף האתר) שמיס לילי כזו היא עוד אחת שקונה מפה ומוכרת לשם ואם ובמידה תווצר לך איזושהי בעיה, לא תמצאי את מיס לילי שתהפוך את שמה למיס ...... . לבקש ממנה שתהיה דרופשיפרית עבורך... לא מומלץ ! בברכה,

panayotiss

New member
אופיר, בוא תרים את הכפפה

יש פה שאלה שאנחנו לא יודעים לתת עליה מענה. זו שאלה ענקית חשובה וטובה.
אז איך מוצאים ספק סחורה אמין בעליבבא
.

panayotiss

New member
ואני מזמין גם את w2s וגם את sbenari1 להצטרף

לדיון המעניין הזה.

w2s

New member
יש לי המון חומר שכתבתי בנושא ואני אפרסם אותו

בקרוב.. אך אתן פה כמה נקודות למחשבה. קודם אני רוצה לציין שאני מסכים עם רוב הדברים שנאמרו פה, אתר עליבאבא הוא לא מי שיש להאשים. לגבי השאלה איך מוצאים ספק אמין בעליבאבא או כל מקום אחר, אני אומר, שהעניין הוא לא איך מוצאים ספק, אלא איך בונים איתו מערכת יחסים מועילה. ניתן בקלות להחשיב ספקים לגיטימיים , אך עם תודעת שירות גרועה לנוכלים, ואפשר להיתקל בספקים שלא יודעים להציג את מה שהם מוכרים ולהחשיב אותם נוכלים, ישנם עוד לא מעט מקרים בהם חוסר ההבנה, הניסיון והשוני בתרבות העסקית יכולים ליצור פערים אשר יגרמו לנו לתייג ספק כנוכל. השבוע הייתי בתערוכה בשנז'ן, ניגשתי לבוט של חברה גדולה, לקחתי את אחד המוצרים שהיו על המדף וניגשתי לאחת הדיילות ושאלתי לגבי מחיר, היא החזירה לי היא לא הבינה מה אני רוצה ושאלה "אתה רוצה לקנות או למכור" ? מסתבר שהם הציגו את המוצר עבור חברה אחרת והיא אפילו לא הייתה מודעת לזה.. אך הסיטואציה הייתה משעשעת, חוזר מקצועיות וחוסר התיאום, במקרים קיצוניים יכול להתפרש כנוכלות. נכון שיש מקרים בהם נוכלים אמיתיים מנצלים את האפשרות לצוד קורבנות תמימים באתרים כאלה או אחרים, אך לדעתי עליבאבא הרבה יותר מסתם אתר של אוסף נוכלים, והוא בהחלט משמש גם בסין את מרבית החברות לאתר מוצרים וספקים. על מנת לפתח מערכות יחסים מועילות עם ספקים (מסין) דרוש קודם ניסיון וגם הבנה של התרבות הסינית. תקשורת נכונה מול ספק ויצירת קשר הדוק יכול לחולל פלאים. אני יכול ספר לכם שאני עובד באשראי עם כל הספקים שלי וגם מכרים שלי, ויש עסקאות שמגיעות להיקפים של מאות אלפי דולרים שהמפעל נכנס לייצור ללא מקדמה של אגורה. אמנם יצירה של מערכת יחסים כזו לא נבנית ביום אחד, וכן הדבר יכול לבוא לידי ביטוי גם במחיר. לא פעם אני מעדיף לשלם יותר ולעבוד מישהו שאני יכול לתקשר איתו ברמה סבירה ומעלה. אל תחפשו את המחיר הזול ביותר, לרוב זה לא משתלם. גורם נוסף הוא מפגש פנים אל פנים, היכרות אישית עם הספקים יכול לחולל נפלאות וגם לקרב במערכת היחסים, כמו כן, ניתן לקבל תמונה יותר מדויקת מול מי אנחנו עובדים ומה היכולות שלו. אחת הדרכים לפגוש ספקים היא לבקר בתערוכות. גורם נוסף שיש לקחת בחשבון הוא השיגרה השוחקת של החברות ואנשי המכירות בחברות אליהן אתם פונים, תנסו לחשוב על הצד שך הספק ותתארו לעצמכם כמה פונים אליהם ביום, ומבקשים מחירונים ושואלים שאלות בלי סוף... על מנת לשרוד את העומס על הספקים לערוך סינון מסוים. אם אתם רוצים שייקחו אתכם ברצינות, אתם צריכים לדעת איך להציג את עצמכם, אם תעשו זאת נכון, תקבלו תשובות פחות שטחיות, יותר חומר על המוצרים, ותרגישו שיש פרטנר שהולך לקראתכם, הדבר יכול לבוא לידי ביטוי גם במחירים שתקבלו. על מנת להימנע מנוכלים, הכלל הראשון צריך להיות מה שטוב מדי מכדי להיות אמיתי, לא אמיתי. וככלל סין היא לא המקום לאיתור מותגים בינלאומיים. בברכה,

captainjack

New member
עליבאבא וארבעים אלף השודדים, אז ככה

אתר עליבאבא הוא אתר מצויין כדי לחפש בו חידושים ומוצרים בגלל אינסוף הספקים שיש בו הבעיה היא שאתה אף פעם לא באמת תדע אם אתה עובד מול יצרן דילר חברת סחר סתם מול סוחר יד רביעית או נוכלים. לצערי גם שיטות הדירוג באתר לא אמינות במיוחד ואת זה אני יודע אחרי שנציגים מעליבאבא ביקרו אצלנו במשרד בשנזן והציעו לנו להפוך בין לילה VERIFIED GOLD SUPPLIER תמורת תשלום סמלי.. אבל זה עדיין לא פוסל את השימוש בעליבאבה פשוט צריך ללכת שם לאט ובזהירות וכאשר מוצאים ספק פוטנציאלי אני ממליץ לבדוק קודם כל את אופי התקשורת איתו עד כמה הוא באמת מבין מה אתם רוצים, עד כמה הוא מבין את המוצר שלו ולא לפחד לדרוש עוד ועוד פרטים לגבי המוצר ואופן התשלום, אם בתהליך השאלות האלו אתם שמים לב שלוקח לספק זמן רב לספק מידע טכני על המוצרים זה יכול להעיד על כך שהם לא זמינים אצלו והוא קונה אותם מחברה אחרת או שהם לא זמינים לו בכלל. תמיד כדאי לבקש תמונות של האריזה והפרטים הרשומים עליה וגם פה זמן התגובה יכול להעיד על מצב זמינות הסחורה ספק שמתמהמה או יוצר רושם שאין לו זמן וכח אליכם כדאי לפסול מראש ולא לנסות להמר על כספכם ולהזמין ממנו כי "העיסקה נראית מצויינת" ואתם מפחדים להפסיד אותה, אתם עלולים להפסיד יותר מ "פוטנציאל מעורפל לעיסקה טובה" אתם עלולים להפסיד כסף. עוד דבר, מדי פעם כדאי להשחיל גם שאלות מכשילות כדי לוודא שבאמת מבינים אותכם בצד השני לדוגמה, אם מצאתי היום ספק לסלולרי והוא נותן לי קובץ עם מידע טכני על מכשיר מסויים ובקובץ כתוב שהמכשיר תומך בשפות- אנגלית צרפתית גרמנית וספרדית. אני אשאל אותו במייל אם הוא בטוח שהמכשיר תומך גם בפולנית ורוסית למשל ואחכה לראות את התגובה שלו. אם יגיד לי שהמכשיר תומך אז או שהוא משקר כדי למכור לי או שאין לו מושג מה הוא מוכר. כפילויות וחורים במידע המסופק יעידו הרבה פעמים על טיב הספק ודברים כאלה צריכים להדליק לכם נורת אזהרה. שימו לב שברוב המקרים של רמאויות מסין הלקוח הוא הלהוט מבין הצדדים כי הוא פשוט מאמין שהוא מצא אחלה דיל וכאשר אתם להוטים כל כך למצוא דיל אתם כמו פירות בשלים על העץ ואין כמו נוכל סיני כדי לזהות ולקטוף אותכם. לאחר שמצאתם ספק שאתם חושבים שהוא אמין וטוב ובאמת מבין מה אתם צריכים ורוצים כדאי כמובן להתחיל בווליומים קטנים ובעסקאות בודדות כדי לא להיחשף בצורה שתסכן הרבה כסף אם אחרי 10 עסקאות קטנות הכל עדיין דופק אז כנראה שאיתרתם ספק טוב כי נוכל בדרך כלל היה מתייאש מלחכות לעוקץ גדול אחרי 5 עסקאות ומפסיק לענות לכם או עוקץ במה שהוא יכול. עכשיו בהנחה שמסחר אלקטרוני אצלכם הוא לא תחביב אלא מקצוע או שלפחות אתם מתייחסים אליו כך אז הגיע הזמן להיפגש עם הספק והכי כדאי זה פשוט לטוס לסין או להונג קונג וללכת לכתובת הפיזית של הספק כדי לראות במה מדובר ולהיפגש פנים מול פנים. לפני נסיעה כזו כמובן שכדאי להגיע עם רשימה של ספקים פוטנציאלים. עוד אפשרות היא ליצור קשר עם משרד קניינות או עם ישראלים הנמצאים שם פיזית ולשלם להם עבור שירותי בדיקת הספקים. טוב מקווה שעזרתי, אני חוזר לעבודה.. אופיר מור.

boltrade

New member
מכיוון שהרמת לי להנחתה אומר כך:

תגיד, כאשר נמצא נוכל באתר EBAY אני לא שומע אתכם משתמשי ה EBAY צועקים ומכפישים את EBAY אלא יודעים בהחלט להבדיל בין האתר המצויין המהווה פלטפורמת עבודה עבורכם לבין הנוכל הפרטני. כך צריכה להיות גם גישתכם לאתר עליבבא. אני מכיר את עליבבא מאז הווסדו ביוני 1999 את אני התחלתי את עסקיי היבוא שלי וראיתי את קצב התפתחותו. אתר עליבבא והחברה העומדת מאחוריו הינו אתר מצויין אמין וטוב המוביל בתחום המסחר B2B שבמהותו היה אמור לשרת חברות קטנות ובינוניות. מי מכם נכנס פעם לקרוא על החברה כאן: http://news.alibaba.com/specials/aboutalibaba/index.html מי מכם בדק ב ALEXA - מיקומו של אתר עליבבא בעולם נכון להיום במקום ה- 116 (אתם חושבים שזה פשוט?) מתוך 47 מיליון (!) משתמשים רשומים בוודאי שיהיו לא מעט בעיות, אבל גם ראיתי וגם אני מקבל בקשות לסיוע מנפגעי האתר... צר לי מאד לאמר זאת וזה אולי ישמע אפילו קצת לא פופולרי בפורום זה, צר לי לאמר שיש לכם משתמשי ה EBAY בכל העולם, יש לכם יד בכניסת מה שאתם קוראים נוכלים לעליבבא. כאשר המסחר הבינלאומי נעשה בין חברות גדולות ובינוניות ובכמויות סחורה הבטחון העיסקי עולה משום שהצדדים למדו ויודעים לנהל את עסקיהם בתבונה. המסחר הפרטני במוצר אחד או בבודדים יצר מצב שמפעל/יצרן לא ימכור לכם בבודדים אולי בכמות קטנה, ולכן נוצרה קרקע פוריה ממנה מתפרנסים מיליוני דילרים סינים המנסים את מזלם בשיווק. יחד עם זאת משתמש EBAY מתחיל מחפש את המוצר האולטימטיבי, כאשר אין בידו ידע ונסיון בניהול התרבות העסקית וההתנהלות העסקית. היות ומדובר בהתחלה לפחות בהקיפים כספיים יחסית קטנים נמנע משתמש ה EBAY הממוצע בלהשקיע ולרכוש ידע או להשקיע ביצירת אוירה בטוחה לעסקה. את זאת "גילו" נוכלים סינים המפתים משתמשים להוטים ותמימים ועושים עליהם "מכות" קטנות שאי אפשר לא להחזיר ולא לתבוע. לכן באתר כה גדול תמצאו את הכל ! כפי שהינך יודע PANAYOTIS ובטח ראית את אתרי אני נותן שרותי הדרכה ביבוא. החל ממסמך כתוב המתאר בפני היבואן המתחיל "איך עושים זאת נכון" ספציפי לתחום ולמוצר אותו הוא מעוניין לייבא, וכלה בהדרכה ONLINE לאורך תהליך היבוא - אמת, זה מתאים יותר ליבוא מסחרי ולא ליבוא אישי. יחד עם זאת ישנן כמה דרכים גם ליבואן המתחיל ב EBAY לנסות להבטיח את הסביבה העסקית אם יעשה כמה פעולות פשוטות בכדי להיות יותר בטוח מי עומד בצד השני. לא אחת אני מראה לנפגעי יבוא למינהם כי בדיקה פשוטה, אפילו חיפוש בגוגל של שמות, פרטים והצלבתם היתה יכולה למנוע מהם לבצע את העסקה. קצר הזמן מלהמשיך... הזהרו בעסקיכם !

למעלה