אתר "עדים במדים"

hilali1

New member
אתר "עדים במדים"

אני לא יודעת אם אתה מכירים, אבל קיים פרויקט מאוד יה בצבא שבו יוצאות משלחות של קצינים ונגדים מלווים באנשי עדות ומשפחות שכולות ומבקרים בפולין. כחלק מהפרויקט עלה גם אתר "עדים במדים" בפורטל של אכ"א. יש בו תמונות, יומני מסע, חומרים, שירים ועוד כל מיני. אשמח לשמוע הערות והארות, הילה

ראיתי את המשפחת שלהם שהיינו שם../images/Emo12.gif

הם בדיוק היו באותו מלון, לא הבנתי מה הקשר של פולין עם אנשים קצינים וכל מיני עם מדים של ישראל עד שקלטתי שזה המשלחת של צה"ל
<אני מפגרת אנ יודעת< אבל היה מוזר להיכנס למלון ולקלוט שיש שם חיילים ישראלים בכמויות

hilali1

New member
כן אבל זה יפה

אני זוכרת שבמשלחת שלי היה אסור לנו, ממניעים ביטחוניים, להפגין כל ישראליות(מבחינה חיצונית, להניף דגלים, חולצות משלחת וכו) ובמקומות מסוימים היה אסור לנו לדבר עברית וכאלה. ואילו הם הולכים כל הזמן במדים עם סמל ישראל כדי שידעו שהם מישראל... זו גאווה אמיתית!

נכון, וכמה זה אירוני

המקום הכי בטוח לישראלים בפולין זה במחנות השמדה... זאת הייתה הרגשה טובה כזאת ללכת עם הדגל, ודווקא שם.. ובכלל במלוןזה היה נחמד עם מיליון קצינים, חיילים, הרגשתי בבית ו"בטוחה" חח

זה פרויקט יפה, אבל לצערי

יש בו משהו מאוד מכוער. זה קצת מוזר שכל חודש יוצאת משלחת צה"לית לפולין, וכל משתתפיה המקבלים משכורת מהמדינה לא משלמים על זה ולו אגורה אחת, כאשר תלמידים שיוצאים לפולין אולי פעם אחת בחיים שלהם, צריכים לממן את הכל בעצמם. חוץ מזה, הצבא זועק לתקציבים נוספים כי "אין לו" כסף, אז איך זה בדיוק בא לידי ביטוי פה? אני מכיר מישהי שיצאה עם צה"ל לפולין 6 פעמים (!!!) רק כי היא מנגנת בחצוצרה, ולא הייתה להם חצוצרה אחרת... יש כאן משהו לא ראוי.

hilali1

New member
שכחת פרט קטן ובכלל לא שולי

שאנשים האלה נמצאים בשירות המדינה והם מגנים עליה לפעמים עד מוות. הם לא סתם מבזבים כספי ציבור. מה גם שיש כל כך הרבה משמעות למסע שלהם בפולין. לפי הכרטיס שלך אני מבינה שעוד לא התגייסת ואני האמת לא יודעת כמה חיילים או אנשים בצבא אתה מכיר, אבל לפעמים כדי לעשות את מה שהם עושים דרוש כל כך הרבה יכולות וכוח נפשי ומוטיבציה, וכשאתה חוזר מכזה מסע יש לך הרבה מוטיבציה וכוח להמשיך בעבודה השוחקת והכל כך קשה שאתה עושה. אני לא מכירה את הסיפור ע המחצצרת(ככה קוראים לזה) אבל אני יודעת שבטקסים שמקיימות המשלחות שלצה"ל דרוש גם מחצצר ובגלל שאין הרבה כאלה לעיתים לוקחים את אותם אנשים. הטקסים האלה הם טקסים רשמיים והמשלחת היא רשמית וכשם שיוצא רב משלחת ועוד כל מיני בעלי תפקידים ואנשים שלא המקום להזכיר כאן. אם יש לך איזה שהם טענות אתה יותר ממוזמן לבקש התייחסות של הממונים על הנושא באתר ואני בטוחה שתינתן לך התשובה.

לא שכחתי דבר..

תראי, לא פקפקתי ולו רגע אחד בערך המסע, ולא אמרתי שזה רע שיש משלחות של צה"ל. כל מה שאני אומר זה שנראה לי קצת מוזר מאוד, שבשעה בה צה"ל זועק לתקציבים נוספים (כאשר תקציב הבטחון הוא התקציב הגדול ביותר במדינה) כי הוא מתמוטט, הוא מוציא עוד ועוד משלחת לפולין. על חשבונו. טענות? אין לי טענות.. רק תהיות ששמחתי לשתפם איתכם. ולהתרגז לא צריך..

orcoolor

New member
תיקון טעות

כבר הגבתי בהודעה הראשונה שהגבתי אבל אני חייב לתקן תשאלי טוב את החברה שלך או אם זאת את כמה פעמים היא יצא לפולין ואני יודע בוודאות שהיא הייתה פעמיים ולא יותר

orcoolor

New member
כמעט נכון

זו לא דעה זו עובדה, אבל מה לך ידוע עוד על הפרויקט ?

orcoolor

New member
לי זה באמת חשוב לדעת

לי זה באמת חשוב לדעת מה הנוע רוכמו כן מה אנשים שבצבא חושבים על פרוקייט כל הערה והתיחסות תעזור, וכמו כן אני כבר עכשיו מפריח תגובה אחת אותה מחצצרת הייתה פעמיים וזה באמת מחוסר ברירה אלב לא 6 פעמים, את יודעת מזה להיות ולחוות מסע מסוג שכזה 6 פעמים, יש רק אדם אחד בצבא ובקורב אחד חדש שהיו שם במדים יותר מ 6 פעמים או 6 פעמים, ובאמת כמו שהתחילתי את ההודע אני באמת מעוניין לשמוע כל דבר גם הערות והארות שיש לכולם על פרוקייט הזה, יום טוב לכולם. - שאלה כללית לגבי הפורום הזה, זה פורום שאנשים המגיבים בו הם אנשים אחרי המסע או שיש כאלה לפניו ?

hilali1

New member
תראה

יש באמת בנאדם אחד שהיה שם הרבה פעמים אבל זה הקצין שאחראי על המשלחות כך שזה מובן. את דעתי על הפרויקט הבעתי למעלה.

orcoolor

New member
תגובות

אני מחפש תגובות דעות טענות שיש לאנשים נגד הפרוקיט וכמו כן גם דבריפ לטובתו בכללי ברצוני לדעת אם יש עוד דברים חות מאלו שכבר נאמרו מלבד הכבוד הגאווה לראות אותם שם ואת ההרגשה שזה נותן לחיילים לעמוד, את אלו אני כבר יודע מאותה סיבה שאני בדיוק כמה משלחות כבר היו כמה יש בכל אחת ומתי יש משלחות כמו כן את הסגל הבכיר שלהם אבל אני וצה לדעת דעות חיצוניות על הפרוקיט אז אם עוד אנשים בפורום הזה יכולו להגיב זה יהיה ממש מועיל כמו כן אני יודע שיש הרבה טענות שיש הרבה אנשים שיומצאים לאותו מסע יותר מפעם אחת אבל זה לא נכון

hilali1

New member
מצטערת לא הבנתי כלום

אתה רוצה לדעת כמה משלחות יצאו? אתה רוצה לדעת מי אנשי הסגל?

orcoolor

New member
לא ממש

את זה אני יודע, אני רוצה דעות של בני נוער וחיילים שהיו בפולין או שעוד לא היה מה דעתם על הפרויקט "עדים במדים", לטוב ולרע

hilali1

New member
או קיי

לגבי תיכוניסטים יש כאן הרבה. אתה יכול לפרסם את שאלתך גם בפורום תיכוניסטים אם יש כזה. לגבי חיילים פנה לפורום סדירים או מתגייסים. שם בטוח תוכל למצוא תשובות טוובות יותר. מותר לשאול לשם מה המחקר הזה?

orcoolor

New member
לדעת

כמו שכתוב בכותרת ההודע זה לא מחקר זה סתם רצון לדעת

למעלה