אתר נחמד

11moti

New member
ועוד יצירה-מקל

המקל העליון הוזכר לעיל, והתחתון יותר מראש של גרזן(למעשה פוקוש)שסער הביא לי והולבש על חלק של כידון שבור מעץ קשה מאוד ממערב אוסטרליה שניתן לי ע"י חבר שגר שם

ronmerav

New member
שאלה בנושא אקדחים

לחותן שלי 2 אקדחים שהוא מעונין למכור: 1. ברטה בקוטר 0.22 אינצ' 2. וולמט - פינלנד בקוטר 9 מ"מ (דגם פרבלום, כפי שאמר לי). הרשיון שלהם עומד לפוג בסוף החודש, והוא אינו מעוניין עוד להחזיקם. שניהם במצב מצוין. יש לכם רעיון לאן לפנות?

נדמה לי שהדרך המקובלת היא למכור

אותם באמצעות אחד מסוחרי האקדחים המורשים. זיניוק ומיכלין עדיין קיימים בחיפה? אם בתל אביב - להב בתחנה המרכזית הישנה, ויש גם באבן גבירול. אבל, מה אני יודע על כלי נשק? בקושי אני יודע מאיזה צד יוצאים הקליעים כשיורים בזה... (בשרותי הצבאי היתה לי בין היתר תעודת צלף. היום בטל לא הייתי פוגע באבטיח ממרחק מטר, וטוב שכך).

ronmerav

New member
נכון, רק צריך למצוא קונה...

זיניוק את מיכלין נפרדו, מיכלין נשאר וזיניוק (במתכונת החדשה) נסגר די מהר. לגבי הצליפה, כמוני כמוך. זכיתי ברובה אויר בתחרות קליעה כאשר הייתי בגולני. הרובה כבר מזמן התפרק ואני די סולד מעניין הנשק החם, כך שאיני רואה את עצמי בעליו של אקדח. לגבי אבטיח, הדרך הטובה ביותר לתקוף אותו היא עם סכין גדול וחד, מטווח קצר- לא יותר ממילימטר או שניים.

11moti

New member
וממצא נוסף מסיור השבת-באותו עניין

(כמעט)ראש של חנית מאבן שנמצאה אתמול צפונית לאשדוד,באיזה שהוא שלב אשחזר לה ידית-למעשה מוט שהראש יקובע בו והכל יהפוך לחנית אבן כמו לפני עשרות אלפי שנים...

elcool

New member
מאיזה אבן היא עשויה?

(לא מזלזל.. אבל לי זה נראה כמו גבס..
) ותודה על התשובה על השאלה שלי למעלה

nissim60

New member
../images/Emo150.gif אקדחים (לרון)

מחיר אקדחים יד שניה זעום למדי. מכירה דרך סוחרים מניבה תמורה זעומה עוד יותר. תהליך מכירת נשק לאדם אחר שלא דרך סוחר מורשה זה כאב ראש לא קטן.אם האקדחים הם בעלי ערך רגשי הפתרון הטוב ביותר הוא לגשת לאחד המטווחים שם ישנו אדם שמקצועו נשק, מבקשים ממנו לעקר את הנשק,ז"א הנשק יוציא את הנוקר והאקדח לא יוכל לירות יותר.כמובן שיש צורך באישור מהמשטרה ומשרד הפנים ואז אפשר להחזיק באקדחים כחפצי נוי. כמובן שאם רוצים להיפטר מהם בכל מחיר הכי קל זה דרך סוחר מורשה. הערה - פרבלום זה לא דגם של אקדח,זה סוג של תחמושת.

11moti

New member
האבן היא צור(קשה מאוד!)

בד"כ רוב הכלים הפרה הסטוריים עשויים מצור שהוא קשה ונותן אפשרות לקבל חוד אפקטיבי(יש לי כלים בני כ-300,000 שנה שחדים עדיין וניתן לחתוך איתם חבלים!)ישנם גם כלים מסותתים מבזלת, ומאבן גיר (לא צור)אבל הם המיעוט.

broadaxe

New member
לדעתי דווקא ראש קרדום ולא חנית

ז"א החלק הפעיל הוא הרחב אבל קשה לדעת מהתמונה, כי נראה שכל הצדדים משובררים. לגבי האקדחים: ברטה 22 חסר ערך לחלוטין. במכירה בין אנשים פרטיים (ברשיון) הוא שווה 100-200 ש"ח, סוחר לא ייתן כלום. אני מניח שזהו הדגם הרגיל שנמכר בארץ באלפיו ולא דגם הקליעה האולימפי שיש לו ערך. הוולמט אקדח אספני, אבל בהיותו נדרש רשיון כמעט בלתי סחיר.

11moti

New member
עשיתי לו שיחזור ושיבצתי אותו כחנית

פשוט נראה לי יותר מתאים פונקציונאלית, למרות שגם תהיתי לא מעט על העיבוד המושלם גם בצד הרחב, אולי זה הבסיס לסוויס טול?...

למעלה