המאהב הפנימי שלך......./images/Emo99.gif
החורף כאן, עונות הציפייה, זמן הזרעים הישנים בבטן האדמה הקרה, סופגים את הלחות, אוצרים בתוכם את פוטנציאל הצמיחה ולא נראים על פני השטח. החיות ישנות רוב הזמן. קצת חילוף החומרים שלהן נמוך מאוד, והן שומרות על רקמות השומן שלהם כהגנה מפני הקור. גם הגוף האנושי מבקש חמימות, אור, להמשיך לנמנם עוד קצת במיטה בבוקר, להתכרבל בשמיכות ליד התנור ולהקשיב לגשם בחוץ. זהו הזמן שבו הנפש מרשה לעצמה להתכנס, לרדת אל העולם שלמטה, לבקר את התהומות, לשהות במחיצת הצללים, להכיר את הפינות האפלות של עולמנו הפנימי. בחורף, לאחר שנזרעו זרעי הרעיונות החדשים, התקוות, תפילות, המעשים, אנו מעוברים ומגל מים בתוכנו גם את ההריון וגם את העובר עצמו. כמו כל תנועה מחזורית, גם האנרגיה הטנטרית מקושרת לעונות השנה ומושעת מהן. בחורף החשק המיני בדרך כלל רדום יותר, והנשמה משתוקקת לאינטימיות שקטה וחמימה יותר מאשר לאקסטזה סוערת וצבעונית. המראות החיצוניים אולי קודרים יותר, ודרושה לנו הרבה אהבה עצמית, כדי לעבור את החורף בשלום. לכן טוב עכשיו לקחת את הזמן ולהכיר את
המאהב הפנימי שלנו המאהב הפנימי שלנו אינה ישות נפרדת מאיתנו או פנטזיה של האידיאל, אלא היא תחושת האמת הפנימית שלכם, האני הפשוט והספונטני שבא לידי ביטוי, כאשר אנו אוהבים את עצמנו. כדי לעורר את המאהב הפנימי, נהגו העוסקים בטנטרה לדמיין בפרוטרוט את המאהב האלוהי- את האלה שאקטי או את האל שיווה למשמל. התעוררות המאהב האלוהי בתוכנו מחבר אותנו אל התכונות האלוהיות שלנו ואל האהבה ללא תנאי. ככל שנרצה את עצמנו כאלוהיים יותר, ונקבל את עצמנו בשל כך ללא שיפוט וקבלה מלאה, כך לא נדחה, נרמוס או נתעלם מחלקים בתוכנו. כאשר אנו יוצרים שלום פנימי, האנרגיה יכולה לבעבע ללא מעצורים ממקור ההוויה שלנו,וחיינו מתמלאים חום ושמחה, גם בחורף..... עשו לעצמכם מדיטציה, שבה אתם מתכנסים אל תוך עצמכם, נשמו עמוק כמה פעמיים, ושחרו את האוויר דרך האף לאט לאט..... שם, ללא כל מאמץ, במנוחה טובה, תנו לתמונת זיכרון של זמן שבו חשתם אהובים, מוגנים ועטופים בקבלה מלאה להופיע בהסתכלות הפנימית שלכם, בדמיונכם. כאשר מופיעה תמונה ברורה ומנגת במיוחד, נשמו אותה עמוק לכל תאי גופכם, והרשו לנפשכם ולגופכם להשתתף בחוויה יותר ויותר: לשמוע, להריח, להתבונן, לחוש את קצב דפיקות הלב המואץ מהתרגשות, את רכות המגע, את הריגוש באיברי המין....
. המשיכו להנמס אל תוך החוויה, ולאפשר לתחושות זלרום בנשימה הריתמית העמוקה שלכם. תוך כדי כך הקשיבו- תנו למילים להצטרף לתחושות, ואמרו לעצמכם בלחישה, בשירה, בקול רם, משפט המבטא את העונג שלכם, אמירה חיובית המבטאת את אהבתכם לעצמכם:" כמה טוב לאהוב אותי", " אני אוהב לענג את עצמי", הקשיבו היטב לקולכם הבוקע מפיכם והאמינו:
המאהב האמיתי, השוכן בתוככם, האוהב אותכם ללא תנאי, הנמצא כאן בשבילכם, הרוצה תמיד בטובתכם- זה המאהב הפנימי שלכם. ככל שתתגברו בתוככם ידיעה זו על כל רקמת חייכם. זוהי האמנות הגדולה של "חיים על פי הטנטרה": לתגבר בתוכנו כל חוויית עונג, כח מה שמעניק לנשמתנו ולגופנו סיפוק אמיתי: מראה טבע יפה, פגישה מרגשת עם ידיד אהוב, טעם וריח מיוחדים, האדמה אחרי הגשם, משפט מצחיק שאומר הילד שלך או אחיין, או כל אותם סימנים שהיקום נותן לך לכך שצירופי מקרים הם לא מקריים. כל חוויה קטנה עד גדולה, הממלאת את לבנו בטוב, מזינה ומעירה את המאהב הפנימי שלנו ומרחיבה את אפשרויות השמחה והאקסטזה של חיינו. ככל שנקשיב למאהבים הפנימים שלנו ונושחח עימם, נענג אותם, כך נהיה בטוחים יותר ותלויים פחות באהבת הזולת, ונוכל להעניק שפע אינסופי של אהבה ועונג גם לזולתנו, גם בחורף..... ועד הפעם הבאה פיתחו את חושיכם לעולם ואת לבכם לאהבה ו...קוקי עוד לא בא מהעבודה מה יהיה תגידו לי מה...אני הולך לישון לבד הלילה את האמת אני שפוך... אמט