אתר מידע בעברית

hagashaga

New member
אתר מידע בעברית

בעבר היה את אתר וינטרפל שהיה בו המון מידע על כל העולם של "שיר של אש ושל קרח" ואני יודע שהוא נסגר...
אז רציתי לדעת אם כל המידע שהיה שם (תיאוריות וכו') קיים איפה שהוא או שהכל נמחק?
והאם יש אתר אחר שמרכז פרטי מידע ותיאוריות בצורה נוחה (בעברית כמובן) ?
אני רואה שפה בפורום יש הרבה אנשים שכותבים תיאוריות אבל הייתי שמח לראות מקום שדברים כתובים בצורה מסודרת יותר וקלה להשגה...

ds1232

New member
חובה אתר כזה!

אין פה איזה מתכנת שיכול להרים את הכפפה?

hagashaga

New member
אני ממש בעד

אני קורא פה הרבה פיסות מידע, תיאוריות שאנשים כותבים ודיונים ממש מעניינים (וכל מה שאני קורא זה הודעות שאני במקרה מגיע אליהם ורואה אותם)..
זה גורם לי לתהות כמה הודעו כאלה אני מפספס ולא קורא רק כי אני לא מודע אליהם והמידע לא מסודר ומאורגן..
הייתי שמח לראות אתר שמארגן תיאוריות לדוגמא בצורה מסודרת, עם קטגוריות והפניות והשוואות...

שאלה - במה בלוג של תפוז לא עונה על הדרישת

אין, הם צריכים לשלם לי בשביל לקדם את האתר שלהם....

hagashaga

New member
בהרבה!

הפורום הזה מעולה, אני נהנה מאוד ממנו ואני לא רוצה וחושב שהוא צריך להשתנות,
פשוט הייתי שמח שיהיה מקום אחר שבו הדברים יהיו מסודרים בצורה אחרת, בפורמט שונה...
פה בפורום כמו בפורום זה דיונים, תגובות אחד לשני וכו' וזה מעולה וטוב שיש את זה
הייתי רוצה שתהיה לי האופציה ללכת למקום שבו מידע כמו תיאוריות, השוואות בין הסדרה לספרים, מידע על יציאת ספרים/עונה חדשה וכאלה יהיה מסודר יותר, בצורה של אנציקלופדיה או משהו כזה (בדיוק כמו שהיה באתר וינטרפל!), באמת לא מובן ההבדל בין מה שאני מתאר למה שיש פה?
שוב, בלי לגרוע מהפורום הזה הוא מעולה, אני פשוט מחפש להעשיר את העולם שלי בכמה סוגים של התעמקות בנושא (נניח אני הולך לאתר הדמיוני שאני מדבר עליו, מוצא שם תיאוריה מסוימת בקלות כי הכל מסודר ומקוטלג, ואז אני יכול לבוא לפה ולפתוח עליה דיון - וזה גם יעזור לדיבור פה בפורום כי אני לא אצטרך להסביר כל פעם מחדש מה התיאוריה בדיוק אלא אני פשוט אשים קישור לאתר והכל יהיה נוח יותר...)

hagashaga

New member
לא מכיר

חשבתי שהכוונה היא למקום הזה, לא מכיר בלוג כזה, אפשר הפניה?

כל גולש בתפוז יכול לפתוח בלוג.

מצרף קישור לבלוג של שנאוצר משהו, מאושיות הפורום שלאחרונה בקושי נראה כאן, ועוסק בביקורת סרטים. גם אתה יכול לפתוח בלוג העוסק במשחקי הכס.

אין בעיה של תכנות, ולא של עיצוב (אם הפורמט של תפוז לא נראה לך, יש וורדפרס. ואפשר גם לבנות אתרים באמצעים אחרים) - הבעיה היא נטו בעיה של כתיבה. לכתוב מאמר מנומק ומקיף על R+L=J ייקח הרבה זמן - הזמן למחקר טוב של הנושא יכול בכיף לקחת לפחות פי 3 מזמן הכתיבה עצמה - ומאמר כזה ייצטרך להיות מקיף וארוך. ואני לא מכיר מישהו שיכול להרשות לעצמו להרים את הכפפה ולכתוב הרבה.

כאן אולי נכנס הכח הגדול של הפורום: עבודת צוות וחכמת ההמונים: אין בעיה שמישהו ייכתוב פה מאמר מקיף על נושא מסויים - כל הבעיה היא בהצגת הדברים: בפורום ההצגה כרונולוגית ולא מסודרת לפי נושאים: מצד שני, יש עוד כלים בפורום (בלשונית "כלים ומידע", למעלה), כמו "מילון מונחים", "שאלות נפוצות" ועוד. שם אפשר להציג את הדברים בצורה נוחה לעין: לפי נושאים, לפי סדר הא"ב, ולא כרונולוגית לפי סדר הפרסום.

כל מה שצריך זו עבודת צוות של הרבה אנשים שמוכנים להרים את הכפפה. אם אנשים יעשו את זה, אני אדאג לסדר את הדברים ובפעם הבאה שמישהו יישאל פה שאלה "מהי מלחמת מלכי תשע אגורות?", אפשר יהיה לומר לו "פשוט תעיף מבט במילון", או "עיין בשאלות נפוצות" או "ראה בדף קישורי הפורום".

מתנדבים, ידיים באוויר

hagashaga

New member
הקטע הוא

שבאר וינטרפל היה המון מידע מהסוג הזה, מאמרים מקיפים ורחבים שאני מניח שעבדו עליהם קשה והרבה זמן כמו שתיארת -
וזאת גם הייתה אחת השאלות שלי בהתחלה לאן הלך כל המידע? אין את זה בשום מקום יותר? מישהו יודע מי כתב את זה, אולי זה קיים אצלו איפה שהוא? זה יכול ממש לעזור להתארגנות שאתה מציע... חבל סתם לעבוד הרבה ולחקור כשאולי הרבה מהחומר כבר קיים...

רק נקודה אחת : אין צורך לערוך מחקר , או אפילו לתרגם

מספיק רק לערוך הודעות ושירשורים ( העתק הדבק של קטעים חשובים ורלוונטיים של הודעות, עם נתינת קרדיט אם ממש ממש בא לך ) וליצור רשומות.

בעיה אחת שהייתה קיימת בתפוז בזמנו הייתה הדו לשוניות - אי אפשר היה לפרסם הודעה בעברית ואנגלית יחד, שזו בעייה.

אני גם חיפשתי מידע פעם על וינטרפל

מי שניהל את האתר היה אודי מירון, אם אני לא טועה. האתר נדם פעם אחת, חזר בגרסה חדשה ואז נעלם שוב.
אני יכול לנסות לשלוח לו מייל ולשאול אותו על זה אם אתם רוצים.

nirduek1980

New member
יש עדכון?

ראיתי שהאתר קיים אבל פחדתי להכנס כדי שלא יעשה לי ספויילרים
סיימתי לקרוא את הספרים וראיתי שהוא לא קיים עוד
אשמח לקבל עדכון ממך לגבי בעלי האתר

למעלה