אתר לכפר אדומים

אתר לכפר אדומים

אם אני לא טועה, הקמת הפורום הייתה בעצם "הנחת אבן פינה" לקראת אתר לכפר. הפורום הוא נחמד מאד, אבל יכול להיות בעצם רק חלק קטן מאד מאתר גדול, שבחלקו האחד מסביר פנים לבאי חוץ, וחלקו השני לתושבי הכפר - פרסום, קהילה, תרבות, מיסים, הודעות הנהלה, חוגים, ובקיצור דף מידע ללא כריתת עצים מיותרת. הכפר צריך להתאים את עצמו לטכנולוגיה ולעידן-המידע והאינטרנט. הכפר לא קיים באינטרנט, משמש הכפר לא קיים. זה איום רציני על עתיד הכפר, ועל המשך גדילתו וגדולתו. רוצים להמשיך להיות כפר קטן ונדיח אי שם במדבר או כפר קטן ונידח אי שם במדבר עם אתר אינטרנט מעוצב? אני הייתי בוחר באפשרות השנייה. ---------------------------------- אני זוכר שבהתחה דובר על האתר ואחר-כך הפורום. חמוטל?

אפילו הוקמה וועדה לצורך הקמת אתר לכפר

אתה זוכר נכון - המחשבה היתה לחלק את האתר לשני חלקים: אחד כלפי פנים - שעיקרו הוא הפורום וסביבו ספרי טלפונים, דפי מידע וכו', והחלק השני פונה כלפי חוץ, ומציג לא רק את הפרטים הטכניים על הכפר ואת הרעיון של יישוב קהילתי מעורב. לגבי הצורך הראשון - הפנים קהילתי - הפורום כאן בתפוז עונה יפה על הצרכים, אני מקווה שיגיע היום בו בעלי התפקידים בוועד, במזכירות ובוועדות ישכילו להשתמש בפורום ממש ככלי עבודה שוטף (כמו שניתן לראות בפורום של כפר האורנים), ואז יתממש מלא הפוטנציאל של הפורום. בסדר, לאט לאט...גם כמו שהוא היום אני חושבת שיש לפורום ערך. לגבי האתר הפונה כלפי חוץ. ישבה הוועדה הנכבדה, דנה במבנה האתר הרצוי, והכל טוב ויפה. אה, תיקון: הכל טוב ויפה חוץ מנושא קטן ושולי שנקרא "תוכן".... אני לא יודעת לשים את האצבע על הכשל. אולי צריך להסתפק במידע כללי על הכפר כמו שרואים באינסוף אתרי יישובים אחרים (היישוב הוקם ב-, מוסדות החינוך, טלפונים,אפשרויות בניה וזהו בערך), ואז זה די שטויות להרים את האתר, אבל אז זה גם פחות או יותר האתר המשעמם ביקום. המחשבה שלנו היתה לשים תוכן ממשי באתר. שיהיה לא רק על הכפר עצמו, אלא שיהיה מקום עם מידע לגבי הרעיון של יישובים קהילתיים מעורבים. מה זה אומר מבחינת תוכן? שיהיו קישורים רלוונטיים ברשת (כתבות על הנושא, יישובים נוספים כמונו, מאמרים על הרעיון של היישוב הקהילתי בכלל וכל דבר שקשור), ושיהיה תוכן מקורי. חוויות אישיות מזוויות שונות (דתי, חילוני, עולה, וותיק, צעיר, מבוגר, בן ממשיך, שוכר), כתיבה על מוסדות היישוב השונים - בית הכנסת, בית הספר, קהילה, צופים - לא רק ממקום טכני ומתאר אלא גם ממקום חווייתי ואידיאולוגי, בנוסף ההיסטוריה של הכפר, ועוד. בקיצור שיהיה אתר מעמיק, שמטרתו לא רק למשוך אנשים לכפר או לייצג את הכפר, אלא להציג את הרעיון של הכפר כלפי חוץ, למשל למישהו שרוצה להבין את המשמעות של הנושא לפני מגורים במקום כזה, או מישהו שרוצה להקים יישוב. אז ישבנו וחשבנו ופנינו לכ-50 אנשים שונים בכפר שיכתבו. ועד היום קיבלנו, אהם, מאמר אחד (מאח שלי, שהכרחתי אותו לשבת על המחשב שלי ולכתוב משהו על המכינה "עכשיו"). אני מניחה שצריך פשוט לרדוף אחרי האנשים, וניסינו קצת לעשות את זה, אבל זה פשוט התמוסס. אני מעלה את השאלה לדיון כאן - מה נראה לכם? האם ההתעקשות על אתר מושקע תוכן (ושדורש עבודה רבה מוועדה שמחוייבת לעניין הרבה יותר מהוועדה דמיקולו הקיימת [אני חלק מהוועדה אז מותר לי להשמיץ]) היא נכונה או מיותרת? האם יש ערך בעיניכם לאתר בסיסי כמו למשל של ענתות? ובעניין האתר הפנימי - האם הפורום מספיק לכם? הייתם צריכים או משתמשים ביותר ממה שמוצע לכם כאן?

רותי777ח

New member
אתר ליישוב - איך אני רואה אותו

בעיני אתר ליישוב הוא הכרחי. צריכים להיו לו שני פנים האחד כלפי חוץ והוא כולל אינפורמציה מעשית וכן פרטי התקשרות, כמו מידע הסטורי ואף מאמרים אשר יישקפו את הלך הרוחות בכפר. הייתי שמחה לראות שם פינת חדשות בה יופיעו עדכונים לגבי ארועים שונים (אם אפשר רק אירועים משמחים יהיה הכי טוב) וכו' וכו'. החלק הפנימי של ההאתר צריך להיות, בעיני, מוגן ע"י שם וסיסמא. בחלק זה הייתי שמחה אם היו מפורסמות החלטות אסיפה והחלטות האחרונות של הוועד כמו גם סיכום של ישיבת וועד אחרונה וכן גישה של כל אחד באופן אישי לחשבונותיו. חלק זה גם יכול להכיל תוכנה המאפשרת הצבעה אלקטרונית על הצעות אסיפה ובכך להגדיל את מספר האנשים המשתתפים בפועל הקבלת החלטות ביישוב. אני מוכנה להצטרף לכל עשייה על מנת לקדם פרויקט מעין זה. רותי

catingos

New member
הפורום אינו עונה על צרכינו

מכיוון שהוא נהיה מקום לבכיינים ומתלוננים ולא לדיונים עקרוניים, זה נשמע כמו אוי-אוי-אוי..הכסא עלה לי שקל..ממש לבכות
...

LA S H I V A

New member
ה"התבכיינות" היא לא על השקל..

אלא על העיקרון... ובשביל זה בדיוק קיים הפורום כדי שאנשים יביעו את דעתם

רותי777ח

New member
ומה שיפה זה

שאת (או אתה) יודעת לקרוא לי ולרון ולחמוטל בשמנו הפרטי אבל אנחנו לא יודעים מי כל כך אוהב אותנו שבוחר להתמקד בהודעה אחת מיני רבות ולא טורח לקרוא את יתר הדברים שמתעסקים בנושאים מאד חשובים. ואם היית קוראת את כל השרשור לגבי הכסאות אזי היית מבין (או מבינה) שזה לא השקל ולא הכסף עצמו אלא תחושת חוסר הקהילתיות. אכן היה ארוע יפה לכבוד יום היישוב וזה שבחרת לציין שהוא היה ללא תשלום מדבר בעד עצמו. חג שמח, רותי

למעלה