אתר חדש!!!

אתר חדש!!!

שלום לכולכם... בשעה טובה ומוצלחת נפתח אתר חדש ל"מרכז האור" כולכם מוזמנים לבקר ולהתעדכן בפעילות השוטפת של "מרכז האור". www.merkaz-haor.co.il

Tatu4Taty

New member
נראה מרכז נהדר

אבל לי אישית הפריע המשפט ""מרכז האור" הינו ארגון גג המאחד זרמים מגוונים, טכניקות ואמצעים שונים המלמדים רוח, נושאים טוב ויש בהם אור, בשם אלוהים אחד, ולמען עולם אחד." מה קורה אם אני לא מאמין באלוהים אחד? מה קורה אם אני לא מאמין באלוהים בכלל?

RainBird

New member
כשאתה מדליק נר, הוא מטיל צל. כמה דברים שליליים נעשו עבור האור? האינקווזיציה, מלחמות דת ורצח- הכל תוצר לוואי של אותו "אור". גם היום יש חרדים שמאמינים שהם האנשים הכי מוארים בעולם שיאמרו קדיש על צאצאים שלהם שבמקרה הם הומוסקסואלים. אתה מאמין שאור זה דבר חיובי, אבל נוטה לשכוח שהאיזון תלוי גם בחשיכה. האלה לצד האל- ההרס שהוא לאו דווקא שלילי מול היצירה שיכולה להיות שלילית בהחלט. הכל זה פשוט ארכיטיפוסים של מחשבה, לא מציאות או שלמות. וכארכיטיפוסים הם לא שלמים. אני לא מאמין בניסיונות לקדם את האנושות, אני מאמין שהאנושות בנויה מפרטים שמקדמים את עצמם- או לא בכלל. אני לא יודע. אני מטיל ספק כבד באירגונים כאלו. יש בהם מחוסר ראיית השלם. ראייה ילדותית כלשהי שהם אבירים שנועדו להבריח את החשיכה ולעזור ל"לא מוארים". אז יש אלוהים אחד להשקפתם, וזה ברור, כי בעולם יש רק אור ראוי והשאר? חשכה מיותרת. ארדן.

Tatu4Taty

New member
אני חושב שאתה קצת מגזים.

על עניין האיזון אני לא אגיב פשוט מהסיבה שאני מסכים. לעומת זאת, אין שום סיבה שהם יתייחסו רק לאלוהים אחד. האם ההתייחסות הזו נובעת מריכוז בצד ה"מואר" של העולם? לא חושב. כמה פאגאנים באזור באמת עובדים אלי מוות והרס שונים? לא הייתי אומר שהרבה. רוב האנשים רוצים למשוך לחייהם את מה שהם תופסים כחיובי ולמרות ההוקרה של מה שלא, הם מעדיפים שלא להתמקד באספקטים הללו. האם זה אומר שהם לא מכירים באלוהות האחרת? לא. לכן גם אין שום סיבה שכך יהיה הדבר בארגון זה. אולי רפרפתי ופספסתי את הלך הרוח בארגון הזה אבל אני רוצה לקוות שזה לא מה שקרה.

RainBird

New member
האמת? אני מכיר די הרבה פאגנים שנותנים יחס שווה, או אפילו עדיף לאלי הרס ומוות. מכיוון שהרס הוא שחר היצירה, ומוות זה ההתחלה של החיים. זה חלק מהמחזוריות, והרבה פעמים בהתפתחות המאגית אנחנו רואים אותם. זו הסיבה שההתפתחות המאגית לא מוגדרת בתור "אור ואהבה וכיף וונילה" בניגוד למה שהאירגון הזה מנסה להציג. לא יודע. נראה ../images/Emo13.gif

Tatu4Taty

New member
גם אני אחד מהם

אבל לא חשבתי שיש הרבה שבאמת מעדיפים את האלים הללו. הו וול. די הרס לי את הטיעון
בכל אופן, אני מעדיף שלא לשלול עד שלא בדקתי, וזה כולל אירגונים כאלו. אור, אהבה ודברים ורודים עם נצנצים, אני.

InvisibleBeast

New member
גם אני לא התחברתי

אני לא אוהב כשמטיפים לאנשים מוסר ומבטיחים חיים טובים יותר כשאין דבר כזה, אם יהיה לי טוב למישהו אחר עדיין יהיה רע כי המישהו הזה הוא בעל ראש שונה משלי והתפיסה שלו של הטוב היא שונה משלי ולכן לא נוכל שנינו לחיות בטוב כי הטוב הוא מושג אישי המוגדר על ידי האדם. לדעתי לא צריך להגביל, צריך לאפשר. חוץ מזה, מה רע למשל? לסבול זה רע? סבל הוא דבר חיוני לא פחות מהעונג. והפחד לא פחות חשוב מהבטחון.

למעלה