אתר הנצחה

נילי121

New member
אתר הנצחה

רציתי לדעת , האם מישהוא כאן הקים אתר הנצחה ב"יזכור"????... ואם כן האם קיבלתם תגובות מחברים , מכרים, בני משפחה קרובים ורחוקים. או שהכאב הוא פרטי שלך, ורק בהתחלה מגלים התעניינות!!!??. בכלל האם זה כדאי??????(לא מבחינה כלכלית). האם זה בכלל מענין מישהוא פרט לכם? הכואבים אישית. נילי

אורי_ח

New member
נילי, אנסה לענות על שאלתך ועל

אתרי הנצחה בכלל. ראשית, למה התכוונת ב"יזכור"? "יזכור" הוא השם הרשמי של אתר ההנצחה הפועל מטעם מח´ ההנצחה במשרד הביטחון (ראי הפנייה בקישורי הפורום). הוא מתוחזק כראוי אך קר, רשמי ו"ממלכתי" מדי לטעמי. אני מניח שלא התכוונת לאתר הזה. יש "קדיש - אתר ההנצחה של הרשת" (ראי הפנייה כנ"ל). הוא מופעל ע"י קבוצת יזמים. ביקרתי שם עכשיו. מעוצב פשוט ויפה עם תכנים מעניינים גם למי שאינו ב"עסק". מצאתי בו קישורים שאינם פועלים כראוי. ייתכן שהאתר בהרצה. גם מצויין שם שכרגע "השרות אינו כרוך בתשלום"... אם תחפשי במנוע חיפוש ערך "הנצחה" תמצאי אתרים וירטואליים ציבוריים נוספים. ממה שראיתי, אתרים אלה עשויים עפ"ר בטעם רע ואף מבזים את כבוד המת, אך לא ערכתי מחקר מקיף, כך שייתכן וישנם גם אחרים. יש חברות שמתמחות בהקמת אתרים, וכמובן גם באתרי הנצחה פרטיים. את יכולה למצוא רבים כאלה ברשת ולהתרשם. חלקם יפים ומכובדים. חלקם לא ממש. כמו בשוק, זה תלוי בעיקר בהשקעה הכספית, אך גם בתשומת לב שמקדישה המשפחה לתכני האתר. העלות של אתר פרטי ממוצע מסתכמת בכמה אלפי ש"ח. הסכום המדוייק תלוי במספר הדפים באתר, כמות ואיכות החומר הגרפי, שימוש באמצעים נוספים כגון "פלאש", דפים אינטראקטיביים למיניהם וכו´. יש אתרים ברשת שמציעים שרות חינם בשיטת "בנה ביתך" ומעניקים הסבר וכלים. לא צריך לדעת הרבה. עפ"ר התוצאות הן בהתאם - עלובות למדי. הכי טוב, אם יש קרוב משפחה או ידיד קרוב למנוח, אשר בקי ב"רזי הקמת אתרים". אז הסיכוי הוא שהאתר יהיה ברמה מניחה את הדעת, גם אישי יותר וגם זול. תהיה הוצאה רק על אכסון האתר (גם זה לא בהכרח), אבל אני לא אסבך אותך עכשיו. אני הקמתי אתר לזכר אחי יואב ז"ל לפני כשלוש שנים: "זוכרים את האחים שלנו". יש לי את הידע הדרוש לכך, ואני מקפיד לשמור ולעדכן את האתר באופן שוטף. שאלת לגבי ה"כדאיות". לדעתי הכדאיות היא פועל יוצא של רצון ודחף אישי "לעשות משהו" כדי לשמר את הזיכרון, לפעמים צורך ליצור פינה להתרפקות, בדיוק כאילו עשית בביתך פינת זיכרון לאישך או הקמת לו אנדרטה ממש באיזה מקום. את מי זה מעניין מלבדך? אנשים שהכירו, שאוהבים ורוצים לזכור, אנשים שמוצאים באתר ערך מוסף - היסטורי או אחר, אנשים שרוצים להביע הזדהות מטעם זה או אחר. כמו אנדרטה ממש, כך אנדרטה וירטואלית, יש שהיא דוהה עם הזמן. חוסר תחזוקה מזמין "סדקים". כדאי לחשוב על זה. לסיכום, כמו בכל תחום, כך גם בנושא ההנצחה, מהווה כיום האינטרנט אלטרנטיבה בעלת יתרונות וחסרונות. בשורה התחתונה איש איש יבחר ע"פ הרגשתו כיצד הוא מנציח, כיצד הוא מבטא את כאבו, אהבתו וגעגועיו ליקירו שמת. מקווה שהועלתי. הלוואי שלא תדעי עוד צער. אורי

למעלה