אתר החוג לבונסאי

noamrathaus

New member
אתר החוג לבונסאי

הי, לפני כמה זמן התחלתי לנהל את האתר של החוג הישראלי לבונסאי, אשמח לקבל תגובות ותכנים עבורו ולעלות אותם לאתר. חלק מהתכנים המופיעים בו נלקחו (לצערי לא היה לי זמן לבקש רשות) ממאמרים שנכתבו בפורום הנ"ל, ואם זה מפריע למישהו שיודיע לי ואשמח (יותר נכון לצערי) להוריד את החומר הרלונטי מהאתר. הערות יתקבלו בשמחה, בנוסף כל מי שרוצה להוסיף תכנים בעצמו אין בעיה לעשות זאת, כל שדרוש היא הדרכה על כיצד זה מתבצע (ההכשרה הנחוצה היא הבנה של מערכת ניהול התוכן באתר הנקראת wiki).

סן תאי

New member
אתר החוג

תודה נעם על העידכון וההשקעה באתר. לגופו של עניין אני חושב שלא צריכה להיות בעייה להעלות תכנים לאתר מהפורום או ממקורות חוג אחרים כל עוד מצורף לתוכן (מאמר או צילום) הקרדיט הנכון. לא מצאתי באתר דף יצירת קשר עם החוג, אני חושב שזה אחד הדברים היותר חשובים. מבלי חלילה לגרוע מהשקעתך שאותה אני בוודאי מעריך מאוד, לטעמי חוג הבונסאי הישראלי הוא אירגון מכובד הגדל בהתמדה וראוי לאתר עצמאי ואיכותי. אשמח לשמוע דעות נוספות בנושא.

noamrathaus

New member
אתר עצמאי ואיכותי

הי, מה לטעמך חסר באתר הנ"ל כדי להפוך אותו לאיכותי ועצמאי?

סן תאי

New member
אופי האתר הרצוי

לדעתי האתר צריך להיות תפור למידות ולצרכים ולא כפוף לתבנית קיימת. מפריעה לי למשל נוכחותם של 'לחצנים' לא פעילים או לא רלוונטיים. רצוי שאפשר יהיה להעניק לאתר אופי(צבעים/רקע..) שיעבירו את המסר ויתנו תחושה נעימה למבקרים בו, רצוי שמבקר אקראי יוכל לבחור לראות את האתר בעברית או באנגלית. אולי את כל הנ"ל ניתן לקבל במסגרת הקיימת ,אינני יודע. להלן קישור לאתר חוג בונסאי סתם כדוגמא

noamrathaus

New member
העיצוב

הי, נתחיל עם ההבדל הגדול ביותר בין שני האתרים ואני לא מדבר על העיצוב, עברית אנגלית אלא על העובדה שהאתר שלהם הינו סטטי, איש מלבד האחראי על האתר יכול לשנות דפים בו. לעומת זאת האתר הנוכחי של החוג הינו אתר דינמי, כל אדם הנרשם לאתר יכול להוסיף או לגרוע מתוכנו, ולכן מופעים בו "כפתורים" לא פעילים (למרות שאין אני מבין בדיוק מהם הכפתורים הללו... כל האתר עובד, חלק מהתכנים לא נכתבו ולכן הם נראים כ"לא פעילים", ברגע שיהיה בהם תוכן הם "יעבדו". את העיצוב המאוד יפה של האתר השני ניתן לעשות גם במבנה הנוכחי, אך אני מאמין שעם תוכן יבוא עיצוב, ולא להיפך, אם אין תוכן למה לעצב אותו? בכל אופן תודה על העצה, אני אנסה לשפר את העיצוב הנוכחי, אך אשמח לראות תמיכה מהחוג בנושא התכנים לאתר.

סן תאי

New member
להוסיף או לגרוע

מדובר באתר הרישמי של חוג הבונסאי הישראלי, אינני חושב שנכון וראוי שלכל גולש יתאפשר להוסיף או לגרוע מתוכנו. זהו לא אתר פורומים ציבורי כמו זה בו אנו מחליפים דעות כרגע שבו מן הסתם מקובל לאפשר לכל חבר להעלות תוכן כראות עיניו. זוהי דעתי על כל פנים, אינני מהווה שום סמכות בנושא. אשמח לראות את האתר הנוכחי קורם עור וגידים ועובר איזושהיא מתיחת פנים נאה. אני מסכים שיש להעמיק מחשבה בנושא התכנים.

kfirik

New member
קודם כל ,כל הכבוד נועם....

באמת יפה וראויה להערכה לדעתי ההשקעה שלך באתר החוג,אני חושב שהאתר צריך לדעתי להכיל גם תכנים הקשורים בבונסאי הישראלי שיתנו מבט גם על היוצרים הוותיקים והמנוסים בארץ,לדעתי יוצרי הבונסאי הוותיקים בעלי האוספים המרשימים צריכים לקבל (כמובן אם הם רוצים ובהסכמתם..) גלריות שיציגו את היצירות היפות שלהם,ויש יצירות יפות בארץ! צריכה לדעתי להיות גלרייה של יוצרים פחות מנוסים בעלי ניסיון של שנים מועטות. בסופו של דבר אתר החוג צריך לדעתי לתת אינפורמציה על החוג גם למי שאינו חבר פעיל (כמוני למשל) למשל: מי הם מייסדי החוג?,על פועלו של רפאל שמי ז"ל (אולי פינת הוקרה),תמונות מהתחרויות שנתקיימו וכו'...אולי גם דף המכיל את הנושאים שהמפגשים החודשיים יידונו עליהם?! אני מצטרף לדעתו של סאן תאי לגבי היכולת של כל גולש לשנות תכנים,זוהי נקודה לפורענות.

noamrathaus

New member
פרוענות

הי, חבל שבמדינה שלנו כל דבר מחפשים איך מישהו אחר יכול לפרוץ לשנות להרוס... שינו תאמינו או לא אתר ענק (מעל 3 מליון דפים) שבנוי באותה מערכת בדיוק אשר למרבה הפלאה לא הורסים אנשים, אלא רק מוסיפים. בגל מקרה כל שינוי שמבוצע באתר ניתן למחיקה, ושיחזור הגרסאה האחרונה לפני השיוני, שלא נדבר שתמיד נוכל לדעת מי עשה זאת, מאיזה כתובת ובמקרה הצורך למנוע ממשתמשים שלא "הזמנו" להכנס למערכת הרישום לשנות דפים... שלא כמו היום בו כל אחד יכול להרשם ולהתחיל לשנות.

vinbe

New member
לעץ הזה יש פוטנציאל

מטבע הדברים היהו לי כמה דיונים מוקדמים עם נעם על צורת בנית אתר החוג, כולל כמה סימני שאלה דומים לאלה שהוצגו. אז כמה מחשבות: 1) קודם כל נשמור על קור רוח. באתר גדול ומפואר של חוג השוהין היפני (דבר רציני מאוד) מגדירים את הבונסאי: "the ultimate hobby". בואו נתייחס לכל הנושא בצורה ידידותית. ( http://www.shohin-bonsai.org/) 2) הניסיונות שהיהו בעבר לבנות אתר יותר "קלסי", בסופו של דבר נפלו בגלל שרוב החברים לא כל כך מצאו זמן לעסוק בזה. גם לאחרונה, כשניסיתי לגייס כמה חברים, לא נהניתי מהתלהבות יתרה. למרות שכעת האתר נירא מאוד "ערום", ולי אישית זה די מפריע, היתרון הגדול של הניהול במערכת זאת הוא שבעצם אינו מבוסס על נוכחות מתמדת של "מנהל" כדי לעבוד, אלא כל אחד יכול לתרום בזמנו וברצונו החופשי. ברור שאין בעיה לחלק הרשאות לאנשים מסוימים כדי לשמור על זכות השליטה לחוג. 3) אני בדעה שבעצם חלק מהתחומים צריכים להיות סגורים, ז"א בשליטה בלעדית של הנהלת החוג. חלק מהנושאים צריכים להיות פתוחים לכל חבר. חלק יכולים להיות פתוחים לכולם. נגיד למשל גלריות של תמונות. למשל החוג בונה גלריה של עצי הגן הבוטאני מירושלים. לא מעונינים שכל אחד יכנס וישנה. חבר רוצה להציג תמונות שלו: שיכנס לאתר, יבחר לעצמו PASSWORD ויעלה שם מה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה, יחליף תמונות, יוסיף הסברים, הערות וכו'. עכשיו: מה רע שמישהוא שאיננו חבר החוג יעשה אותו דבר? בסופו של דבר הוא יהיה אולי חבר. 4) כמובן שאותו עיקרון נכון לכל נושא (מאמרים וכו') 5) תמיד אפשר יהיה לוריד אורחים לא רצויים. בניגוד לפורום פתוח, האתר הזה שייך לקבוצה "פרטית" ולה כל הזכויות. 6) למרות שכעת גם לי קשה לדמיין בדיוק את הצורה הסופית, נדמה לי שיש פוטנציאל לבנות משהוא חי ופעיל כל הזמן, ובתנאי שכמה שיותר אנשים יתרמו. בסה"כ כל עניין הבונסאי מבוסס על פוטנציאל. אנחנו, יותר מאחרים, צריכים להיות מסוגלים לראות את העץ הבוגר בתוך השתילון הצעיר.

אני לא מזהה פוטנציאל

לא הצלחתי להתאפק... עם כל הכבוד לנועם ליועצים, המגיבים, והמברכים על היוזמה (גם בעבר), מעולם לא היה חסר מנהל ו/או מנהלים לאתר - חסר עובדים. רבים המומחים הטכנים ויועצי התוכן, אין אחד אשר מוכן לקחת על עצמו את התיפעול השוטף של האתר. הדיון על תצורת האתר אינו ענייני וחסר ערך, מה הטעם לדון על הצורה אם אין תוכן עדכני ושוטף? על סמך ניסיוני, נכון להיום, מסיבות שאין טעם לפרטן כאן, אין שום סיכוי שחברים בחוג ו/או אחרים יוסיפו ויעדכנו תוכן באופן שוטף לאתר החוג, הצפיה לזה הינה אשליה. נכון להיום, הדרך היחידה "להרים" אתר מכובד היא ע"י חבר אשר יקדיש מזמנו וייקח על עצמו לאתר תוכן, מכל המקורות שהוצעו לעייל ואחרים, וידאג לעדכון שוטף של האתר. אין צורך באדם עם ידע טכני, יש צורך באדם עם הרבה רצון, ואז אולי יהיה מקום גם לאפשר לכל אדם להוסיף תוכן. לצערי כפי שהיה בעבר, כל שאר הניסיונות חסרי סיכוי. תודה, משה. נ.ב מארו, לא הצלחתי להבין מה הקשר לנושא לאתר אותו קישרת וממנו ציטטת.

vinbe

New member
פוטנציאל ודברים אחרים

משה, לא בריא להתאפק..... בעצם, יכול להיות שאתה צודק לגמרי (אני יודע שאתה מדבר מנסיון ארוך). יכול להיות שלמרות מה ששגיא ואחרים חושבים, בסופו של דבר החוג לא ממש מעונין או מרגיש צורך אמיתי (למרות שהוא בוודאי ראוי) באתר "עצמאי ואיכותי". במידה ואתה צודק, ואין עניין למרבית החברים להשתתף בפעילות אתר כזה, אז מה הטעם בכלל לעסוק בזה? כל אחד שבכלל משתמש ברשת יודע מספיק אנגלית (או ספות לע"ז אחרות) כדי לשאוב אינפורמציה כללית על בונסאי מאלפי אתרים קיימים. אין צורך, להערכתי, בתרגום לעברית של חומר זה. כל המהות של אתר בונסאי ישראלי הינה לעסוק בנושאים מקומיים גם פנימה בין חברי החוג וגם החוצה. נושאים אלה לא יכולים להיות מבוססים על בן אדם אחד. העיניין, אני מסכים לגמרי, איננו הטכניקה של איך לעלות את הדברים לאתר, אלה אים בכלל יהיה מה לעלות. בחירת סביבת WIKI באה רק להקל, אך לא מחליפה את רצון החברים להשתתף. בלי זה אין טעם להמשיך. דרך הגב, האים להנהלת החוג יש דעות בנושאים האלה? לגבי אתר השוהין ,שהוא יפה בפני עצמו ושווה ביקור, התכוונתי להגיד שגם היפנים מתייחסים לבונסאי כתחביב שיש לקחת במידה מסוימת של כלילות. וזאת בגלל שהיה לי נדמה שאני מזהה איזה נימה של פאראנויה בחשדות שמה "פתיחות" האתר ימשוך גורמים לא רצויים וכו'. אבל אתה צודק, זה ממש לא העיקר. יום טוב, מאורו

במגילת אסתר כתוב "ויתאפק המן"...../images/Emo46.gif

מארו תודה לתגובתך המפורטת, לא ברור לי מה שגיא ואחרים חושבים, ומי זה ה"חוג" שמעונין או ל מעונין באתר, אבל אני בטוח שרוב חברי החוג ישמחו אם לחוג יהיה אתר מכובד משלו. השתתפות או חוסר השתתפות של חברים של חוג זה (וגם במקרים של חוגים וגופים אחרים) בתרומה לאתר אינה פועל יוצא של הרצון או אי הרצון לאתר מכובד. חוסר ההשתתפות היינו מסיבות רבות ושוב אין זה המקום לפרטן. חוסר התרומה של החברים לא תמיד צריך לגרום לכך שלאותו חוג לא יהיה אתר, למשל יכול להיות שהחברים ישמחו להוסיף דמי חבר ולקחת עורך תוכן בשכר. או אולי ימצא/תימצא החבר/ה אשר יקחו על עצמם את הטיפול המינהלתי בתוכן. בנושא זה בהחלט יכול לטפל אדם אחד, עורך תוכן, כך מקובל ברוב האתרים, אשר אוסף ועורך חומר מתאים בכלל, ומחברי החוג בפרט. הצורך העיקרי באתר החוג הוא הפוטנציאל הפרסומי שבו, אשר בעבר גייס מספר לא מועט של חברים חדשים, ובעיקר צעירים. נראה לי שיש מספר מועט מדי של חובבי בונסאי בארץ כדאי למלא בתוכן אתר חוג ושני פורומים... מניסיוני הדל באתרי אינטרנט בכלל ושל חוגי בונסאי בפרט, סביבת ה - WIKI הינה סביבה משלימה לאתר הראשי המאפשרת להעשיר את התוכן אבל לעולם אינה הסביבה העיקרית, אלא במקרה שלא אתרי תוכן אנציקלופדי - ולכך היא מיועדת. לשאלתך המוצדקת "... דרך הגב, האים להנהלת החוג יש דעות בנושאים האלה?" אני נזהר מלהתיחס, בנושא זה ובנושאים אחרים. תודה, משה.

איתן em

New member
אתר החוג, לא הבעת דעה חס וחלילה

"בדחילו ורחימו"-כיוון שממש אין לי את הכלים המתאימים והידע כדי לדעת מה נדרש מאתר כזה כדי לעשותו מתאים לספק את הצרכים והדרישות של אנשי החוג. נזדמן לי לראות אתר של חוג בונסאי מברלין,ואני מדגיש שגם כאן אין אני יכול להביע דעה בדבר טיבו או איכותו,וגם אינני מכיר אתרים של חוגי בונסאי אחרים. אולי אפשר להעזר ולהתרשם ממנו על אף כי כתוב בגרמנית,לטוב או לרע,ע"יכניסה לקישורים ןללינקים שלו, להלן כתובת האתר:bonsaiclub -berlin.de איתן

jarnon

New member
אתר חוג הבונסאי.

שלום לכולם רוב החברים הפעילים בפורום כבר הביעו דעתם בנושא , ואני מסכים לחלק גדול מן הדעות שאלו. ראשית כמובן שיש לשבח את נועם על היוזמה , חוג בונסאי ללא אתר עצמאי אינו ראוי היום לשמו ויש לעשות כל מאמץ כדי להקים אתר כזה. מספר האתרים הדומים גדול מאוד ואני לא בטוח שהדגם היפאני מתאים לנו , כמו עד דברים שהיפנים עושים אחרת (בונסאי , למשל). אבל גם לי נראה שהחיבור עם WIKI אינו מוצלח והמראה הספרטני מתאים יותר לחיפוש נתונים על מחלות בעלי חיים במאה ה17 מאשר להצגת בונסאי. גם השיטה שבה כל אחד יכול לשנות את מראה ונתוני האתר אינה נראית לי מתאימה וכנראה שצודק משה כרמי בנידון. דרך אגב, גוגל אינו מכיר את האתר! ISREAL BONSAI מביא את אליעזר שנהב מבית אליעזר - מוכר למי שהוא? בונסאי ישראל בגוגל מביא את מיני גן, ואת http://www.bonsaiclubs.com/ibci/ -שהוא למרבה הפלא אתר חוג בונסאי ישראלי!. האם זה מוכר למי שהוא? בברכה יונתן

אתר חוג הבונסאי הישראלי

אתר שאני הקמתי לפני מספר שנים עבור החוג, העלת כל התוכן נעשה בתאום עם החוג (היתה בו גם גלרית תמונות של עצים שלי). את האתר דאגתי לפרסם במנועי החיפוש ולכן גוגל מצא אותו, דרך האתר הגיעו מספר לא מבוטל של פניות למידע על החוג. התוכנית היתה לאחר שהאתר יתבסס להפעיל אותו על שרת מסחרי עם כתובת שלו. הכתובת www.bonsai.co.il רשומה על שמי. מסיבות אישיות נבצר ממני להמשיך להשקיע באתר ולהעלות חומר עדכני, ולא נמצא אדם אחר שיקח זאת על עצמו, בהמשך העברתי לשגיא את האפשרות לטפל באתר זה. האתר נמצא על שרת אמרקאי שמארח בחינם אתרים של חוגי בונסאי בעולם, גם כיום האתר למעשה שייך לחוג הבונסאי הישראלי. לפני כשנה לקח על עצמו נועם להקים אתר "חדש", ההמשך לעיל... משה.

אולמוס

New member
אתר לחוג

כללית אני מסכים עם דבריו של משה כרמי. ונכון אמר גם שמספר חובבי הבונסאי בארץ קטן על שני אתרים ושני פורומים. מעבר לכך,הענין הוא בקיום תכנים מתאימים ומתעדכנים וניהול שוטף של אתר כזה כפי שאנו מכירים מאתרי בונסאי, אפילו די צנועים- בעולם אמנם איני חבר המזכירות אך אני "מצוי בענינים". לעניות דעתי נראה לי כרגע שאין מתנדבים מבין החוג שזמנם בידם לענין זה או מסיבות אחרות כלשהן (אולי ישנם בעלי היכולת והכשרון או הנסיון אבל הדבר דורש בדרך כלל זמן ניכר ומחוייבות שלצערנו אין לכל אחד בשפע) גם הניהול השוטף של החוג ופעילויותיו דורשים משאבים רבים יותר ככל שהחוג גדל וכידוע עוסק בענין בפועל מספר מצומצם של אנשים. הרעיון של "עורך תוכן" הוא מענין ולעניות דעתי הבלתי קובעת - שווה בחינה ערכית ותקציבית -המסר בענין זה יועבר למי שצריך אגב,לדעתי,גם במקרה של הפעלת "עורך תוכן" עדיין יש מקום לאיש קשר או פיקוח כלשהו מטעם צוות של החוג (לאו דווקא חברי מזכירות) שדורש מחוייבות כלשהי בהתנדבות. תודה,

noamrathaus

New member
אתר

הי, האם תוכל לפרט יותר מהו סוג התוכן שאותו יש להוסיף? אני מוכן להקדיש מזמני הפנוי, שלא קיים, ולהקדיש זמן רב בחודשים הראשונים של האתר כמו שעשיתי עד עכשיו, אך בטווח הארוך, האתרים שמתוחזקים על ידי אדם אחד נשארים יבשים. מבלי לפגוע כל אחד מאתרים שראיתי עד היום כולם לא עודכנו במספר החודשים האחרונים, ואני בטוח שיש כמה חברי חוג שישמחו לעלות תמונות של עצים שלהם, לתת מהידע הרב שלהם בצורה כתובה באתר וכו' שלא נדבר שאני עד היום לא מצאתי מגדיר צמחים טוב לצמחים שניתן למצוא בישראל. אני מבקש מכל אדם שיש לו תמונות אותו הוא מוכל לעלות לאתר, שיצור איתי קשר, אל תתנו בבקשה לנושא לדאוך או שזה יגמר כמו נסיונות העבר. דרך אגב אם משהו רוצה לעבור הדרכה קצה כיצד לעלות דפים לאתר, להוסיף תמונות, וכו בשמחה... אך לדעבוני רק אדם אחד יצר אתי קשר בנושא :( דרך אגב... על השותף אני בקשר עם שמואל ותמי... אני מקווה שזה מספיק לעכשיו.

תחזוקת אתרים

"... האתרים שמתוחזקים על ידי אדם אחד נשארים יבשים." אני קצת חרד מקביעות פסקניות כאלה, מרבית האתרים בעולם בכלל, ושל חוגי הבונסאי בפרט, מנוהלים ע"י אדם אחד - אשר אכפת לו... דוגמה טובה הקרובה אלינו, אתר מיני גן ופורום הבונסאי שלו, אשר הוקם ומתוחזק ע"י יוסי, אדם שהקמת אתרים אינה מיקצעו, אבל עם אכפתיות ומרץ בלתי נלאה, אשר דואג לשמירת זכויות יוצרים, לרמת דיון מתקבלת על הדעת ולעיניין מחודש בכל עת שהפעילות דועכת. למעשה פעם ניסית לעשות זאת גם כאן, שלל התגובת העדינות ביותר: בנושא שמירת זכויות יוצרים - לבדוק ולנסות ליישם באתרי סקס. הכינוי העדין ביותר שכוניתי היה אליטיסט. ההמלצה הטובה ביותר שקבלתי - לקרוא משלי קרילוב. חלקם מחברים עם יומרות להעלות אותנו על מפת הבונסאי העולמית, הכל מתועד בארכיב פורום זה. תודה, משה.

noamrathaus

New member
אתרים

הי, מספר אתרים הקשורים לבונסאי שקושרו פה היו אתרים סטטים אשר מרביתם אם לא כולם עודכנו לפני כחודש עד חודשיים בפעם האחרונה. זו אתה כוונתי, לעומת זאת קהילה של כ1000 איש מחזיקה כ100,000 מאמרים בעברית באתר הבנוי משיתוף פעולה של אנשים ולא מתחזוקה של אדם אחד בלבד, וזאת המטרה אותה אני מנסה ליישם. בסופו של דבר אם איש לא יתגייס לסייע לי באתר, אני העדכן אותו בכל פעם שאוכל, עם חומר שאמצא, אך מאמץ של איש אחד קטנה בהרבה מאמץ קטן של 10 אנשים. זאת הנקודה כולה. צר לי שכל פעם שמשהו עולה פה לדיון אנשים פותחים את ספרי ההיסטוריה ומצטטים מקרים קודמים, לא ניתן כל הזמן לצטט את ההיסטוריה, הפורום והאתר וכו' הינם דברים המשתנים מיום ליום, האנשים שנכנסים היום לפורום הם לא אותם אנשים שנכנסו לפני שנה, גם אם עדיין הם נקראים נועם או מאורו, בסופו של דבר אנשים מתבגרים, משתנים, לומדים דברים חדשים, רואים כיצד הדברים עובדים מקומות אחרים ומסיקים מסקנות. בסופו של דבר מספיק שכל חבר החוג ירשום פעמיים בשנה משהו באתר החוג שהאתר יהפך לפעיל ומשתנה, ולא סטטי, אך קל יותר לראות שחורות ולהגיד שאין סיכוי. לסיכום: אני הולך להחזיק את האתר חי, אני הולך להוסיף לו תמונות של הבונסאי שלי, להכניס תוכן שאוכל, ואם משהו יצתרף אשמח, אם לא.. הפסד שלהם, אני נהנה.

למעלה