אתר אינגליש

shai00

New member
אתר אינגליש

אני צריכה עזרה!!! אני רוצה שתשלחו לי את החוקים לקפיצות ראווה ( אני לא יודעת את כולם) וחוקי דרסג´ (שאין לי מושג בקשר אליהם)... ועכשיו שאלה: אתם רוצים שתהיה פינה לרכיבה טיפולית? שי- מפעילת האתר

K A R I N

New member
כמה פרטים על קפיצות מכשולים

קצת פרטים על תחרויות אינגליש: הרוכב צריך להרשם לפני התחרות עם סוס מסויים, לא ניתן להכנס עם סוס אחר ממה שנרשמת, יש אפשרות שכמה רוכבים יכנסו על אותו סוס, או שרוכב אחד יכנס על 2 סוסים. את המסלול בונה מישהו שבונה מסלולים זהו מקצועו, לפני המכשול הראשון יש קו התחלה ואחרי המכשול האחרון יש קו סיום קוים אלו נתחמים ע"י 2 דגלים - לבן משמאל, אדום מימין, כמו כן גם לצידי כל מכשול ישנם 2 דגלים המורים לרוכב מאיזה צד הוא צריך לקפוץ את המכשול. כל מכשול ממוספר ועל הרוכב לזכור את סדר המכשולים (לפני התחרות עושים "הליכת מסלול" כדי לזכור את הסדר- ללא הסוסים), מרגע השמע צילצול הפעמון יש לרוכב דקה אחת לעבור את קו ההתחלה, הנקודות שמקבל הרוכב הן נקודות חובה (רעות) כדלקמן: הפלת מכשול(או קורה ממכשול)= 4 נקודות חובה, סרוב= 4 נקודות חובה, 2 סרובים= פסילת הרוכב, גם על זמן מעבר למותר מקבלים נקודות אך אינני יודעת כמה בדיוק. המטרה היא לסיים את המסלול ללא נקודות חובה או עם כמה שפחות. כל הרוכבים שמסיימים מסלול נקי עולים לשלב הג´אמפ אוף בו המכשולים מוגבהים ב10 ס"מ וכמה מכשולים "מסולקים" וכעת התחרות הינה על זמן, מי שעושה את המסלול עם הכי מעט נקודות חובה ובזמן הכי טוב מנצח, אם יש מישהו שעשה את המסלול בזמן טוב יותר מאחר אך לרוכב שזמנו טוב יותר יש נקודות חובה (ממקצה הג´אמפ אוף), ינצח הרוכב שלו פחות נקודות חובה. עד לתחילת עונת התחרויות הנוכחית סרוב היה = 3 נקודות חובה ופסילה היתה=3 סרובים. אם הרוכב מתבלבל בסדר המכשולים הוא נפסל. 2 מכשולים ברצף הינם קומבינציה וממספרים כך (3A ו3B במקרה שמספר המכשול הינו 3), שלושה מכשולים ברצץ הינם גריד, אם הסוס מסרף לקפוץ אחד ממכשולי הקומבנציה, חוזרים על כל הקומבינציה/גריד. מכשול בודד שקורתו ישרה נקרא אפרייט, מכשול כפול נקרא אוקסר, מכשול כפול בצורת וי נקרא מניפה, מכשול בעל 3 קורות נקרא טריפלבר. בסיום התחרות מקבלים המנצחים רוזטות וחלקם מקבלים גביעים, המנצחים המקומות הראשונים) עושים סיבוב ניצחון והמנצח(מקום ראשון) עושה 2 סיבובים, הגובה המקסימילי בארץ הינו 1.40 והגובה האולימפי הינו 1.60 , לגבי דרסאג´ אין לי פרטים, אם שכחתי משהו אתם מוזמנים להוסיף- אם טעיתי אשמח אם תתקנו אותי, אוהבת, קארין

מריושי

New member
מספר חידודים

שימוש בג´אמפ אוף תלוי בסוג המקצה יש מקצים שהולכים מההתחלה על מהירות ועוצמה (ז"א הכי מהר כמה שפחות נקודות), ויש כאלה שמורכבים משני סיבובים כשהניקוד השלילי מצטבר. מקצה עם ג´אפ אוף זה רק סוג מקצה אחד מני רבים... סוס יכול להכנס פעם אחת במקצה, לעומת רוכב שיכול להכנס פעמיים לאותו למקצה או שלוש (לא בטוח), אם אני לא טועה יש אפשרות לסוס להכנס למקצה אחר כמו לרוכב אך לא פעמיים לאותו מקצה. אם אני לא טועה חריגה מגבולות הזמן נמדדת לפי רבע נקודה לשניה. יש גם זמן מקסימום שאחריו נפסלים (זה ע"מ למנוע מריחה..) נדיר לראות בארץ 1.40 למען האמת מחר (שבת) פעם ראשונה יקפצו 130-135 (אני לא מכליל מקצה מהמרים שזה עוד סוג מקצה שכבר קפצו בכזה מקצה השנה כבר 1.50 מטר...) 140 זה לא גובה מקסימום בארץ, פשוט אין סוסים פעילים המדורגים בגובה הזה (חוץ מסוס מסוים אחד, וזה לפי רשימות התאחדות) לפי שעה זה מה שאני יודע למסור מקוה שעזרתי

ניקוד קפיצות

הי- הניקוד הוא- נפילת מוט- 4 נקודות עונשין סירוב קפיצה- 3 נקודות עונשין סירוב קפיצה שני- 6 נקודות עונשין סירוב קפיצה שלישי- הרוכב ניפסל צד לא נכון של קפיצה-הרוכב ניפסל במקרה של נפילה- הרוכב לא עולה על הסוס, ויוצא... טוב מקווה שעזרתי, פיצפיצון.

K A R I N

New member
טעות בפיך פצפון

כמו שכבר כתבתי, החל מעונת התחרויות הנוכחית סרוב= 4 נקודות ולא 3, ונפסלים אחרי 2 סרובים ולא 3. כל סרוב = 4 נקודות, כל הפלה=4 נקודות, בסיום המסלול הניקוד מצטבר. דוגמא: אם לרוכב היו 2 הפלות וסרוב הרוכב צבר 12 נקודות חובה. קארין

פיציפון, תיקון טעות

נתוני הניקוד שהצגת, אכן נכונים, רק שהם כבר פגי תוקף. בעונה הנוכחית דירוג נקודות החובה עבר כמה וכמה שינויים ע"י ההתאחדות. הקדימה אותי קארין שעמדה של המשמר והציגה את הנתוני הדירוג החדשים.

belt

New member
תשובה לבקשתך

שי שלום קל מאד לעזור לך את יכולה לפנות להתאחדות הלאומית לספורט הרכיבה בישראל, הם אילו שקובעים את החוקים בארץ. בכל מקרה יש להם אתר : http://www.ief.org.il בהצלחה.

למעלה