אתרי שיתוף ומפות

rsegoly

New member
אתרי שיתוף ומפות

שלום, אני בודק כבר די הרבה זמן את הנושא של אתרי קהילות באינטרנט בשיתוף עם מפות. זה קונספט שמתפתח לאחרונה ועיקרו היכולת לסמן על מפה נקודות, לשתף את זה, לקשר חומר נוסף כמו תמונות ומאמרים וכמובן להעיר הערות. השימוש המתבקש הוא נקודות ציון רלוונטיות להסטוריה, זה הופך את כל הנושא למוחשי ומעניין. רק בסקירה קצרה של הנושאים שהועלו אפילו בפורום זה, ברור שאם היתה אפשרות קלה, למי שכותב פה, להראות חומר נוסף כמו מיקום על מפה ולשתף את זה בין כולם, זה היה הופך את הדיון למהנה ומלמד יותר. האם מישהו רוצה לדון בנושא ולשתף פעולה?

Y. Welis

New member
מפות וכל עזר גרפי אחר יועילו מאוד

לכל דיון. אם יש לך הצעות, נשמח לשמוע (תוכל גם להציע את זה לדרג גבוה יותר בהנהלת 'תפוז').

rsegoly

New member
דוגמאות

אני אתן דוגמה למה שאני מתכוון אך הכוונה העיקרית שלי היא למצוא כלים שמאפשרים שיתוף מידע ועבודה משותפת. אני אזכיר שני כלים שאני משתמש בהם הרבה Google earth תוכנה חופשית שצריך להתקין על המחשב, אני חושב שבישראל היא לא כל כך פופולרית כי הרזולוציה לא מספיק טובה (אך משתפרת) אך במקומות אחרים זה חד ברמה של בתים. אתר שנקרא TAGAZNIA הלינק מצורף למטה. וכמובן ויקיפידיה וגרסתה בעברית כל הכלים חופשיים ובנויים לשיתוף בין משתמשים שונים. נניח שאתה רוצה ללמוד נושא כמו דרך בורמה. אז יש את דרך בורמה ליד ירושלים אך כמובן המקורית היא בבורמה עצמה, וישנם איזכורים נוספים במקומות אחרים בעולם שנקראו כך. כיוון שאני גר באסיה אז מה שעניין אותי הוא דרך בורמה המקורית שעליה ידעתי רק מעט ממה שקראתי בילדות, כמו המעורבות של אורד וינגייט בבורמה ושם הוא גם נהרג דרך אגב. אז אם יש לך GOOGLE EARTH באמצעות לינק פשוט (מצורף למטה) אני יכול להעביר לך את כל מה שלמדתי על דרך בורמה, כולל המיקום המדוייק של מקומות רלוונטיים וגם קישורים, וזאת רק דוגמה. וכמובן אותו עיקרון ב TAGZANIA אך כאן כשאתה נכנס לקישור אתה יכול לראות לדוגמה מה אחרים שמו באותו איזור או באותם תגים וללמוד עוד. אותי כל הנושא הזה מרתק והופך נושא כמו הסטוריה שיכול להיות משעמם למוחשי יותר, אך בעיקר מה שנראה לי חשוב זאת היכולת לשתף מידע שזה היתרון העצום בשימוש במדיה כמו אינטרנט. אשמח לשמוע הערות

Y. Welis

New member
נראה לי שהויקיפדיה תהיה היעד

הראשון לחיפוש, כך שכדאי להציע להם לשתף פעולה עם מיזם הטאגזאניה.

rsegoly

New member
כל העניין הוא שהכלים הם לכולם

כך שלמעשה אתה לא צריך את ווקיפידיה שתשתף פעולה, כל אחד יכול לערוך את המאמר ולהכניס את הקישורים הרלוונטיים. אני לא מאמין שויקיפדיה עצמה תוסיף את הפיצ'ר הזה, אך בכיוון ההפוך זה כבר קיים, כאשר אתה מסתכל ב GOOGLE EARTH אתה יכול לראות קישורים לויקיפדיה שמקושרים למקום עליו אתה מסתכל.

rsegoly

New member
אז הנה רעיון

חשבתי אתמול על פרוייקט שישלב את כל האלמנטים, ומה שהכי מוצא חן בעיניי זה לדוגמה, ציון נקודות רלוונטיות לקרב הסטורי שהתרחש בארץ ישראל, כולל קישורים רלוונטיים. קרב מספיק ישן להקרא הסטוריה ומספיק חדש כדי שיהיו תמונות וחומר במקורות חיצוניים. לדוגמה קרב כלשהו (או קרבות) ממלחמת העולם הראשונה בארץ ישראל ואם אתה מסתכל בויקיפידה יש שם עושר של חומר וקישורים למקורות חיצוניים כולל מפות ומאמרים וכמובן תמונות. ואם בונים את זה נכון, זה יהיה תהליך מעניין של לימוד, והתוצאה נגישה לכל אחד, כי לא צריך לבנות אתר מיוחד (יש כבר המון כאלו) אלא רק לקשר ולמפות באמצעות כלים חופשיים. והתוצאה תהיה משהו מתועד שהופך את תהליך הלמידה והקריאה לאחרים יותר קל ומהנה. עשיתי משהו דומה כמו שכתבתי קודם, רק לבחינה של הרעין, וזה היה לנושא סלילת כביש בורמה המקורי, אך במהלך החיפושים שלי מצאתי אפילו סרטים שהם PUBLIC DOMAIN מאותה תקופה שמראים את סלילת הכביש ואת המלחמה בפסיפיק, וזה מרתק לשמוע את הקריינים של אותה התקופה. צירפתי מספר ליניקים שראיתי בויקיפידיה למלחמת העולם הראשונה וכמובן אשמח לקבל רעיונות אחרים, אך בעיקר לשתף פעולה עם מי שרוצה להשתתף. האימייל שלי [email protected] אם זה יעבוד אז כל החומר יהיה נגיש על האינטרנט כולל כל תהליך הבנייה. מישהו רוצה להצטרף?

למעלה