היי מריו
ראשית תודה על ההבהרות. ועדין אני מאמינה שדרך מעגל חברתי מגיעים לזוגיות בסופו של דבר. אם אתה מחפש להכיר אנשים בני 50 +- אז המעגל החברתי שלנו (שלי ושל זוגתי) זה בידיוק המעגל הנ"ל , אבל לא של תל אביבים כיאים אנשי השפלה - הדרומית , ואנשי איזור הרי יהודה/ והשומרון לכיון עיר הקודש. אתה בגדול מוזמן לחבור לחבורה העליזה הזו שמתכנסת מדי פעם יחד לטיול פה טיול שם, לארוחת ערב או למסיבה פרטית. קצת על החבורה הזו- רבים מאיתנו מכירים עוד מימינו העליזים בבירת הנגב (להלן באר שבע), לרובינו ילדים בגיל ההיתבגרות מקשרים קודמים מקצתינו עברו לשלב הורות בפרק ב'. חלק בקשר זוגי כרגע וחלק לא (טיבעי) כשהם בשלב הלחפש. בגדול מריו זו חבורה מעורבת גברים נשים, עם זאת ישנם ערבים בהן רק הנשים מוזמנות וישנם כאלה כמדומני שהם על טהרת הגברים (מין הסתם לעותם ערבי גברים לא הוזמנתי). אז אתה מוזמן לחבור לקבוצה הזו- שלדעתי היות ומדובר בפריפריה והיות וחלק גדול מחבריה הם אנשי פריפריה במקור - ניראה לי שהאנשים בקבוצה קצת יותר סלחנים וסובלנים לאחר. מכל מקום - כמידי שנה עם פרוץ האביב מתחילים הפיקניקים (אז תהיה בקשר) בשביעי פסח אני וזוגתי כמידי שנה מזמינות חברים לאיזה בילוי (כל פעם משהוא אחר, זה יום הנישואין שלנו) וביום העמצאות - ערב יום העצמאות(די הפך למסורת , מזה עשור) כולם מגיעים לעל האש על הגג שבביתינו - למה תשאל? אז כך כי מהגג שלי רואים את הזיקוקים של כל הישובים בעיזור , וכל זה בלי קצף/ פטישי פלסטיק ויצדים צורחים וערב רב של אדם. כך רגוע לנו ונחמד לנו - אמה מה קר - אז כולם מתארגנים בהתאם. עד לפני שנה בקיץ הינו פותחות את הברכה שבגג- לשחיה לילית עם שתיה אוכל וצחוקים, בשנה שעברה ירדנו מזה בגלל מחסור המים (הבריכה ריקה מאז ) אם ניראה לך אתה מוזמן. לגבי הנגב ויופיו, אני באר שבעית העברי (והעבר הזה הוא : עברתי לפני 9 שנים צפונה) הורי עדין בבאר שבע, כך שאת הפריחה בשמורת פורה , את הכוורות והסוף של יער שרשרת אחי בטוח מכיר יותר טוב ממני אחרי שנעקץ ממליון דבורים שם.את הלקטוף אורניות אחרי הגשם ביער להב או יתיר ולעלות למצפור של כל אחד מהם, לטיל עם הילדים במוזיאון ג'ו אלון, או לצאת איתם לראות את פריחת האירוסים בירוחם (סוף פברואר למי שלא יודע - וזה שווה את הדרך , מרהיב ביופיו) או סתם לטיל בממשית או בעובדה ... ואם רוצים קצת היסטוריה אז יד מורדכי או אנדרטת השלום ...אני "דרומית" בנשמה במובן זה, יתרה על כך בצהל היתי משקית חוויה של בסיס חצרים - איזור ההיתמחות שלי היה הנגב הצפוני והנגב המערבי (בידיוק האיזור שלך) אז ידידי אולי ניקפוץ לביכור אבל בטוח שללון לא נלון- זה לא יעבור בשקט עם נהיה באיזור ולא נגיע לאכול ולישון בביתה (נו מה לעשות יש לי אמא פולניה - על ממש , גם בארץ המוצא) וכפי שאמרתי רוב החבורה הזו מקורה בדרום- רובינו מכירים עוד מימי התיכון מעליזים... (נכון יש לנו היסטוריה של חצי חיים משותפת) ובכול זאת - כולנו עדין מחוברים לדרום עם ע"י משפחה ועם באהבתינו אז מרבים להגיע דרומה לפחות פעם בשבועיים שלושה. ובינינו גדרה זה לא ממש צפון - וגם לא ממש מרכז... אז במובן זה אני עדין "דרומית" מהפרובינציה. שרון