אתרים באילת

הקרפיון

New member
מי רוצה פורום נקי?

לא הרבה יותר טוב שבוא מגיבים ללא מגבלות בכלל? ללא כל החטוטרת הזו של נימוס, דרך ארץ או הצורך לקרוא את ההודעה שאתה עונה עליה. למה אדם פשוט, שרק רוצה לכתוב בפורום, יאלץ להתיחס לתוכן, או להמנע מביזוי הקוראים והכותבים האחרים כשהוא יכול להקיא על המקלדת איזה מחאה עממית שירשית בעברית עילגת? זה הרבה יותר קל, וזה יאפשר להרחיב את מעגל התורמים ממקלדתם לפורום. ידוע הרי שיש הרבה יותר אנשים שיודעים לקלל בגסות משיש צוללנים במדינה הזו (שלא נדבר על צוללנים מנומסים, שזו, כך מסתבר, חייה נדירה ביותר). הפורום הולך ומטמעט בחודשים האחרונים. הודעות מענינות לא מופיעות הרבה, הצט חצי מת, ורבים מהקבועים שלפני זמן לא רב טרמו מהידע שלהם באופן סדיר נעלמו מהאופק. הפורום, שלפני כמה חודשים בודדים העביר דף פעם ביום לכל היותר נראה בדיוק אותו דבר בבוקר ובערב. זוגתי, שקוראה פסיבית מעבר לכתף שלי נשברה מהריבים המטופשים וממילחמות האגו, והפסיקה לעקוב. עד פה. לי יש מאמר לגמור עד יום ראשון והפורום הזה לא מספק יותר את בתור רענון וניקוי ראש לפני חזרה לעבודה.

המוגז

New member
בדיוק כמו שאמרת

גם לי נשבר מהריבים המטופשים וממלחמות האגו וכל זה מתחיל תמיד בחוסר כבוד בסיסי לזולת

Princes Vespa

New member
לגבי התמעטות הפורום ../images/Emo4.gif

נכון זה באמתמ עצוב.. אבל אל תשכח שעבור מרבית האנשים צלילה היא תחביב עונתי. ובהגיע החורף , רבים מעדיפים לצלול אל מתחת לשמיכת הפוך שלהם. מעטים הם האמיצים שיוצאים בכל זאת וטובלים את גופם וציודם במים הקרירים של אילת וים תיכון ( ואם אפשר אז לא עם חליפת שורטי 3 מ"מ
). אפילו לי הצלילות נראות קצת פחות אטרקטיביות. מה גם שיש כמה מאיתנו ששרפו את כל הכסף שלהם בקיץ על ירידות תכופות לאילת לעכשיו הם צריכים למצוא דרך לכסות את החור שנשאר בחשבון בנק.. בקיצור החורף היא לא עונה טובה לפורום צלילה. הייתי בכל זאת מבקשת מאילו שנשארים פעילים , לעשות מאמץ ולדווח לנו כדי שנרחיב קצת את הפעילות. וגם פניה אליך הקרפיון (ושאר הקוראים המאוכזבים): אם אתה רואה שהודעות מעניינות לא מופיעות , אולי תנסה אתה לפרסם משהו מעניין. לפי הבנתי גם לך יש ידע רב והרבה מה לתרום. אפשר להתאכזב מכך שהאחרים חדלו לתרום , ואפשר לעשות משהו כדי להרים את המורל. תוכן הפורום נקבע על ידי משתתפיו. ואם למשתתף משעמם , בהחלט כדאי שהוא ינסה לתת תוכן. בלי משתתפים פעילים אין פורום! בפורומים אחרים שאני מכירה , המנהלים מנסים תמיד להביא נושאים מעניינים מכל העולם. לדעתי כאן בפורום אין צורך שהמנהלים יעשו בייביסיטר ואנחנו צריכים לעשות מאמץ לשמור על החיות של המקום הזה. לפחות עד פסח שאז המזג יתחמם והצלילות יחזרו לfull speed. (ואולי נמצא עבודה עד אז, ואולי אני אסע לספארי ואוכל לדווח דיווחים נפלאים וכולם יקנאו בי סופסוף..
). לסיום : לדעתי כל השירשור הזה לגבי ליזארד נעשה בחוסר טקט משווע. יש דרכים להתבטא ואף להעביר ביקורת חריפה. זו לא הדרך.. ולא משנה מה דעתי על התוכן האיכותי של הדברים. צריך לחזור לגבולות ההתבטאות של פעם. אנא אנשים תשתדלו קצת למתן את עצמכם ולא להבריח קוראים אקטיבים ופאסיביים . בברכת שבת שלום וצלילות בטוחות Princess Vespa

הנקאי

New member
תגובה ../images/Emo19.gif

1. למרות הגבוליות בסגנון הודעת החשופית, שלקחה בחשבון שתימחק, המדיניות היא להמעיט ככל הניתן במחיקות. זאת למעט בשעות חירום, כשהנקאים עוברים לפעול לפי תקנות שעת חירום המנדטוריות, בהמשך למסורת "המקצץ" עוד מפורום הפלמ"ח... מובן שאם ימשיכו להתפתח דיונים בסגנון שאינו הולם, נחזור להשתמש יותר במזמרה. נקווה שהסגנון יחזור להתמתן מעצמו גם בלי צורך בהתערבות כזו. 2. החורף הוא העונה הטובה ביותר לצלילות הן באילת והן בים התיכון (בין הסערות...) מבחינת ראות, צפיפות, עלות ועוד. נכון שבחורף יש פחות פעילות בפורום, אולי גם משום שמגיעים פחות משתתפים אקראיים (שהרבה פעמים מעוררים או מחיים דיונים ישנים בשאלותיהם התמימות). גם באופן טבעי, ישנן תקופות של יותר פעילות ויש של פחות, מסיבות שונות כולל רוויה מסוימת של נושאים או שהמשתתפים חשים באופן כללי. הקהילה מספיק מגובשת כדי שהדבר לא יאיים על קיומה, כפי שיוכיח המפגש היבש הבא...

אם מיישרים קו אז ...

סלח לי מר נקאי , אך זוהי צביעות מהדרגה הגבוהה ביותר. לי יש הרגשה שאני יודע מי היא חשופית הפסים (או מי הוא..) אין ספק שבתור הודעה ראשונה זו הודעה מכסחת ביותר. חברינו ליזרד לא נטול שגיאות , אך האיש משתדל ואם נשתמש בשפה שלך הוא ותיק בפורום הרבה יותר וחבר קהילה משכבר הימים. |דגש|לי משום מה יש הרגשה שחשופית הפסים מוכרת דיה היות ואם לא כך אתה הראשון שהיית מעיף לה את הצורה ומיד. ושלא נדבר אם היתה מתבטאת את אותה ההתבטאות מול חבריך הטובים... לדעתי ליזארד טועה ומטעה בנושא הזה. לדעתי מוגז צודק בקשר לצורה שמתקיפים פה. אני חושב שקרפיון צודק ביותר לגבי הדלדלות הפורום מאנשים טובים. לגבי הודעות צבועות של מס´ משתתפים כאן , אני חושב שכולם רואים זאת אפילו אם לא רוצים להודות בכך.

לנסיכה, שבת שלום ../images/Emo39.gif

בנושא הלטאה אני לא מגיב כלל (אני לא מבין כמוהו בתחום הצלילה אז ....) אבלח בנושא העבודה אני איתך לאורך כל הדרך, הלוואי שנמצא עבודה, הלוואי שנסע לספארי בסיני, והלוואי שיהיו לנו עוד הרבה שותפים שלא יצטרכו לקנא בנו, הלוואי, הלוואי שבת שלום קיסר הדור

bennysnuba

New member
הרעיון של מצפן קטן כמצפן עיקרי ../images/Emo31.gif

לפעמים כלום יותר טוב מהמצפן הקטן שעל השעון. כבר ראיתי צוללים שלא ממש זכרו שצריך לשים לב שהוא יהיה ממש מאוזן ושחו לכיוון שאליו נתקע המצפן. במצפן בגודל סטנדרטי קל יותר לראות אם הוא מסתובב או תקוע.

menimm

New member
בתור משתמש בקבוע במצפון הקטן

ובתור אחד שמודע למגבלותיו אני מוחה. עדיף בהחלט להשתמש בו על פני ללא מצפן בכלל. ואם מקדישים למצפן כמה שניות טובות, וגורמים לו להתקע ואז להשתחרר ולהתייצב בכל פעם שרוצים לקבל ממנו מידע.. הוא עושה את העבודה יופי. סה"כ, לא צוללים מתוך לחץ, ולהביט במצפן זו פעולה חשובה מספיק על מנת להשקיע בה 5 עד 10 שניות... ותקנו אותי אם אני טועה (בלי כיסוחים !!:)

אבי ע

New member
בבקשה... ../images/Emo39.gif

הבעיה איננה אם מקדישים למצפן את השניות הנ"ל - הבעיה היא כשלא מודעים להיבט הזה. אמנם התקעות יכולה לקרות גם במצפן רגיל אבל צריך יותר להתאמץ בשביל זה. כהמלצה כללית, ודומתני שגם חוק הצלילה קובע זאת, יש לרדת עם מצפן אחד לפחות לזוג צוללים, וכאביזר בטיחות ממדרגה ראשונה צריך לדאוג שזה יהיה מצפן של ממש. המצפן הקטן יכול לשמש כגיבוי, תוך מודעות לבעייתיות שלו. זו דעתי...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
האם הגודל קובע ?

ברור לי לחלוטין שמצפן גדול עדיף על מצפן קטן אבל: המצפן הקטן שהיה ברשותי עד שנאסף לזרועותיו של נפטון נתקע פחות מהמצפן הגדול. יתרה מזת בועת האויר שהיתה בו סייעה לאיזונו. קשה אמנם לקחת נ.צ. מדוייק אבל מבחינת כיוונים כלליים והתמצאות בשטח הוא די סיפק את הסחורה. למי שאין כרגע 200 ש"ח מיותרים עדיין יכול לרכוש מצפן קטן ב 35 ש"ח שהוא בעליל עדיף על אין מצפן. ישנם מצפנים קטנים (של סונטו כמדומני) שמורכבים על השעון אבל גדולים יותר מהמצפנים הפיצפונים ואף מכילים טבעת חיצונית לנעילת הצפון, מחירם אינו עולה בהרבה על מצפני השעון הרגילים. בחוק הצלילה שהקטע הרלוונטי ממנו מצורף אין איזכור לנושא המצפן. ו ב ב ח י " נ

diana_28

New member
מצפנים-היכן?

בתור צוללת די חדשה, רציתי לדעת האם המצפן המדובר לצלילה הוא מצפן רגיל שאפשר לרכוש בכל חנות שעונים (?) רגילה או שמדובר במצפן מיוחד לצלילה שניתן לרכוש רק בחנויות צלילה - ואיזה - כי בינתיים לא הצלחתי למצוא אף אתר שמוכר אותם בארץ (באינטרנט הכוונה)... רב תודות, דיאנה

puffush

New member
מצפן המיועד לצלילה בלבד

מצפן רגיל שתמצאי בחנויות אינו מיועד לצלילה - מבחינת החומרים מהם הוא עשוי והמבנה שלו. לרוב במצפן כזה מחט או משטח מגנטי שסגורים בתוך חלל אוויר: בצלילה, המצפן יקרוס בשל הלחץ הסביבתי הגדל. בחנויות צלילה תמצאי מצפנים תת-מימיים: במקום אוויר, הם מלאים בנוזל (מים או שמן), עמידים ללחצים ועשויים מחומרים שאינם נפגעים/מחלידים במים. מצפן צלילה טוב בנוי עם טבעת מסתובבת המציינת את המעלות וסימנים על פני המצפן כדי לקבוע כיוון להתקדמות, וכן חץ מצוייר שמציין כיוון זה כך שניתן להקביל אותו לכיוון השחייה ולשמור על קו ישר. מצפן לצלילה ניתן לענוד על פרק היד, כמו שעון, או שהוא משולב בקומבו (לוח המכשירים שמכיל את מד הלחץ ומד עומק ועוד). ישנם גם מצפנים שניתן לחבר לצינור הלחץ הגבוה, מתחת לקומבו/מד-הלחץ.

menimm

New member
תוספת לגבי המצפן הקטן..

את המצפן ניתן להשיג בחנויות של ריקושט, יש לומר למוכר מראש שהמצפן מיועד לצלילה. עלותו 45 שקלים. בדוגית יש מצפן זהה למצפן המדובר אך מתוצרת סונטו. המצפן הנ"ל ניתן להצמדה לרצועת שעון / מחשב צלילה. בהצלחה.. מני

צולל

New member
אתרי צלילה באלית

שלום לך !!!! ניתן לצלול באילת גם ביתוש ליד אקווה ספורט, במערות ליד כפר הצוללים , השולחנות ליד מלון הנסיכה ,ימינה מכפר הצוללים יש את סלע 4 במים רדודים. פרט לזה ניתן לכנס לכל מועדון צלילה באילת שימליץ לך על אתרים נוספים לצלילה פרט לזה אני חושב שבאוניברסיטה ניתן לצלול יותר מפעם אחת אם אתה יודע אך לצלול ואם נגמרו לך אתרי הצלילה בארץ אני ממליץ לך לנסוע לספארי בסיני דרך מועדון הצלילה מטריף .

ניטרוקס

New member
ליזארד אל תשים לב אליהם

אם אתה צולל ונהנה עשית את שלך ואינך חייב להצטדק אם אתה צולל עם מצפן בלי מצפן כולם כאן צדיקים תמימים בלרדת על אחרים רבותי העצות והטיפים שאתם נותנים אינם בגדר ראה וקדש וכל אחד יבחר לו את המתאים

למעלה