אני חושבת...
תמרה יקרה שלום,
כיף לי לראות אותך פה , מה שלומך?
לגבי השקילות, אני חושבת שהדרך היחידה למנוע את ההתנהגויות האלה בבתי הספר היא ללמד את הילדים (ובמיוחד בני נוער) על תזונה נכונה מצד אחד, ומצד שני גם ללמד על קבלת האחר והשונה, כך שאפילו אם ילדה או ילד הם שמנים לא יתייחסו אליהם בצורה מכוערת...זה עניין של הסברה ומודעות. זה כמו שכשבאתי ללמד בהתנדבות ציור במועדונית לילדות עם בעיות רגשיות, אפשרתי להן לשאול את כול השאלות שבאו להן לראש, ועניתי להן בסבלנות על הכול, בצורה מכבדת ומצד שני ברמה שהן יכלו להבין. אחרי מפגש אחד או שניים הן התייחסו אליי באופן רגיל לגמרי, כאילו אין לי בכלל מוגבלות, להפך- אני חושבת שהן העריכו אותי. נוצר איתן קשר חם ומרגש מאוד.
כיום יש פרויקט של 'נגישות ישראל' להסביר בבתי ספר על מוגבלויות ולתת לילדים להתנסות באיך מרגיש אדם עם מוגבלות (כמו לדוגמה לטעום גלידה עם עיניים מכוסות או לנסות לנסוע בכיסא גלגלים...אבל לצערי זה פרויקט ראשוני ונעשה במעט מדיי בתי ספר...
יכול להיות שבתיכונים היה שווה להסביר לנוער גם על הפרעות אכילה, ועל הסיכונים הכרוכים בכך (רצוי על ידיי מישהי שבעבר הייתה עם ה"א) זה אולי ייפתח להם את העיניים שהרזון זה לא האידאל...
לבשה.