אתמול.....

מיה30

New member
אתמול.....

הקטנצ`יק שלי עשה צעד ראשון לבד לבד!!!!!! אתם קולטים??? הוא כבר לא תינוקצ`יק!!!! {יו צריך להתחיל לחשוב על השלישי, אצלי צריך לחשוב 3 שנים לפני} והיום לקחתי את הגדול להסתפר. אני יושבת לי מרוחה על הספה וממתינה לו, הספר שואל אותו: ``גבר איך אתה רוצה להסתפר?`` {והוא כולה בן 4.5} ומה עונה לו הילד? בקול צייצני אני רוצה קוצים!!!! וואלה, תמיד אני החלטתי, מה קורה פה? ולי אין מה לומר??? טוב כמובן שהספר עשה מה שהלקוח ביקש {וזו לא היתה אני} ותבינו, עכשיו אני צריכה לסדר לו את השיער עם ג`ל!!!! מיה30

לורה..

New member
מזלטוב...לך ,איש קטן של מיה

הייייי לך על זה,על הצעד הראשון,מגיע מה זה מזל טוב,המזל טוב הכי הכי.... אני זוכרת איך אני התרגשתי אז... איזו התרגשות! חכי , חכי...אחרי הצעד הראשון שאר הצעדים באים ככה בקלות,בלי שאנחנו מרגישים. מה,גם שלך עם הג`ל בשיער? ג-ד-ו-ל. ואגב,מה ז`תומרת צריך לחשוב על השלישי? עוד לא חשבת?(-; צ`או לורה

לי28

New member
והם ככה גדלים....

צעד ראשון - תמיד מרגש...רוצים להגיד היי הוא הולך...אבל מצד שני פוחדים גם לזוז ואז קופאים במקום מצפים לראות מה יהיה הלאה לאן הצעד יוביל. לגבי התספורת גם אצלי זה מוכר - חודש הבא הבן שלי יהיה בן 4 - וכל פעם לפני שהולכים לגן הוא צריך קוצים... אז לקחת על הבוקר את הג`ל ולהתחיל לסדר לו את השער, אבל היה לנו גם קטע לא נורמלי עם זה... השער שלו היה מאוד ארוך ממש לפני תספורת והוא התעקש על קוצים... ואני ניסיתי להסביר לו שאי אפשר שהשער ארוך אך הוא בשלו וכמו שאמרו חזלנו ``אין חכם כבעל ניסיון`` אז לקחתי את הג`ל ומרחתי לו על השער וליצוב מושלם גם יבשתי לו את השער עם פאן ולא תאמינו הבן שלי נראה כמו ילד עם עציץ קקטוס על הראש, הוא הסתכל במראה והתחיל לצחוק ולבקש ממני מהר לסדר לו את זה בחזרה.... אז מיה מזל טוב מקסימה לצעד הראשון של הילד הקטן. שלך לי28

דספרדו

New member
מתייי שלי ישים ג`ל?????

ענק ענק מיה......וחמוד חמוד אבל שלישי???!!!!!! וואו אני עוד עייף מהראשון.... חושב שאולי כדאי לי לחכות שהראשון יגדל ויוכל לתפקד כבייבי סיטר.. B-)

אילה.

New member
עם הקוקו והסרפן

ושלי, שהוא, כאמור, כולה בן 8, כבר הספיק ללכת עם קוקו ארוך בגן ובכיתה א` ואחר כך ויתר על הקוקו לטובת חימצון של הפוני. חימצון של הפוני!!! מאיפה, תגידו לי, מאיפה זה בא להם? (רק שלא ישתה לי חשיש...) מחייכת, אילה

ronitfin

New member
מזל טוב!

מזל טוב, זה אכן ארועה מרגש, אבל אל תשכחי ל התכונן בהתאם, עכשיו תהייה לו יותר גישה לדברים מסוכנים ו...שבירים, אז.. שימי לב. ובקשר למתוק בן הארבע, זה נחמד אבל שמעתי פעם עצה שאני חושבת שהיא דיי טובה, גם עבורך. פעם הרמתי את הקטנה שלי, למעשה הגדולה שלי (הים היא בת שנתיים) אל מקפיא הגלידות במכולת, ובקשתי ממנה לבחור גלידה. הייתה שם אישה מבוגרת שאמרה לי, ``כדאי שתבחרי את, אם כבר העכשיו תתני לה לבחור הכל בעצמה, איפה תגיע?`` בחרתי גלידה וניל, שלא תעשה כתמים מיותרים של שוקולד או תות, וחשבתי שהיא צודקת, טוב לתת בחירה, אולם בגבולות הרצויים לי, וודאי שכל אחת תבחר את הגבולות שלה, אבל טוב וכדאי לחשוב על זה, להציב לנו גבולות מראש, וליתר דיוק, לקבוע לנו סמכות מסויימת, ``}כאן אני מחליטה, ואין על כך עוררין`` כמובן שהנושא אכן צריך להיות בעל משקל, וכל אחד לפי שיקוליו. תהני מהחמודים, ובשורת טובות בברכה רונית

מיה30

New member
רונית,

אבל הוא אוכל את הגלידה לא אני, אז למה שאני אבחר עבורו? בא לו שוקו - אחלה, תות - נפלא. כתמים??? יש מכונת כביסה וגם מיליון חומרים כדי להסיר את הכתמים {חוץ מזה שהבן שלי סטרילי. אממממ...מעניין מאיפה זה בא}. לטעמי הגבול אינו עובר בגלידה או באוכל בכלל. למה להכריח? את אוכלת מה שאינך אוהבת? אז...אני לא!!! וחוץ מזה הבית שלנו מעוצב עבור הילדים כי אין לי כח כל היום לרדוף אחריהם זה אסור וזה אסור. הם חופשי זוחלים ומתגלגלים בכל הבית בלי סכנה ופחד. תחשבי על זה. מיה30

ronitfin

New member
מיה יקרה

כנראה שלא הצלחתי להביע את עצמי מספיק. אני אנסה שוב. בקשר למקרה הספציפי (של הגלידה) אז הקטנה שלי בת השנתיים עדיין לא סיגלה לעצמה לאהוב תות או שוקולד, והשאלה סתם מעמידה אותה בדילמה, זו כנראה לא הייתה דוגמא מוצלחת,בכל אופן מה שניסיתי להסביר, שחשוב שהילד ידע, שיש בחירות שהן בסמכות של האימא. וזה כמובן חייב להיות יחסי לגיל. הילדה שלי מתעקשת ללבוש רק טרלינג לגן, ואני לא מוכנה, יש לה שמלות ואוברולים יפים, טרלינג זה בשביל לישון, היא התעקשה כמה פעמים עד שנכנעה, אני לא חושבת שילדה בת שנתיים צריכה לכתיב לי מה היא תלבש לגן, והיא כן רוצה להחליט, אם היום לא הייתי מצליחה למגר את זה מעניין לאן הייתי מגיעה. אני לא שוללת את הבחירה החופשית שלה, רק מגבילה אותה לתחומים מסוימים ביחס לגיל, לדוגמא, היא בוחרת כל בוקר את הממתק שתיקח לגן, אבל היא מוגבלת לבחור משקית הממתקים שניצבת מולה. אני לא אומרת שילד בן ארבע שבוחר לעצמו תיספורת יש בזה מן הרע, אני לא הייתי במצב כזה (הגדולה שלי רק בת שנתיים כאמור) ולכן אינני יכולה לבחון זאת, מה גם שזה אינדיבידואלי לכל אחת, רק רציתי לעורר אותנו ההמהות להציב גבולות לילדים, כמובן כפי שכל אחת רואה לעצמה לנכון, בגלל שאם לא נעשה זאת עכשיו (כי לא היה צורך) יתכן שבעתיד יהיה לנו קשה מאוד, ואולי בלתי אפשרי, לכלן כדאי לפעמים לעורר את הצורך בגבולות, אבל כמובן לא להפריז. אז מיה יקרה אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי, ואני מקווה שתהיני מילדייך, ו..יום טוב! בברכה רונית

למעלה