אתמול

ש@לתי

New member
אתמול

בכפר סבא, נפתח בפעם השנייה "קניון ערים" שבו התרחש הפיגוע לפני חודש ביום שבת... בעקבות ההחלטה לפתוח את הקניון ביום שבת התארגנו אנשים חובשי כיפות שהמצב החדש מעצבן אותם והפגינו נגד פתיחת הקניון בשבת כשמולם עומדים אנשי מרצ ושינוי. מה דעתכם
האם יש לפתוח קניונים בשבת? באחד ממקומוני השרון צוטט אחד מהרבנים באזור בטענה ש"פתיחת קניון ערים בשבת היא בגדר כפייה חילונית"...האם יש אמת בדבריו
מה דעתכם

CANDY MAN

New member
דעתי בעניין...

פתיחת קניון או תחבורה ציבורית בשבת היא אינה כפייה חילונית!!! אף אחד אינו מכריח את החרדים ללכת לקניון או לנסוע באוטובוס! אני לא מונע מהם שום דבר!!!! כאשר המצב להפך הם מונעים ממני לקנות ולנסוע בשבת!!! מה לא מובן בזה? זאת כפייה דתית!

לדעתי,

יש להתחשב בסוג האזור - אם זה אשזור עם רוב חילוני, אין סיבה שלא יפתחו עסקים בשבת, אם זה היה בבני-ברק הייתי מתנגדת.

CANDY MAN

New member
ברור! בעיקר האיזור! וכך גם לגביי

התחבורה הציבורית! אסור שתהיא תעבור בכלל באזורים עם רוב חרדי... שלא תפריע להם בכלל וכך לא תיהיה להם סיבה לכעוס או להרגיש מקופחים.

EverMan

New member
אתה שוכח שיש אנשים

שיעבדו שם - ואתה מונע מחרדים לעבוד שם.

CANDY MAN

New member
איפה יעבדו? באגד ודן? למה מפריע?

הגיע הזמן שהחרדים ישנו את עצמם קצת (ממש טיפה) בשביל הכלל ולא שכל הזמן אנחנו נחיה לפיהם... לא יקרה כלום עם חרדי יעבוד בחברה שפועלת בשבת, הוא לא חוטא בכלום ולא ניתן "להאשים" אותו בכלום... זהו רק הרב המפגר עובדיה שחושב שהוא ה´ שקובע דברים בפאשיסטיות וכולם הולכים אחריו... הגיע הזמן באמת שקם לו מתחרה... אולי זה מה ש"יחסל" אותו כבר...

EverMan

New member
אגד , דן , הקניון עצמו.

לי, בתור חילוני - אין זכות לנוח יום אחד בשבוע ? תגיד לי ?

yoavl1

New member
תנוח.

לי בתור חילוני, אין זכות לבחור מתי אני רוצה לנוח?

EverMan

New member
הרבה יותר הגיוני

שנעשה יום אחד לכולם. זה פחות פוגע במשק ובעובדים. זה הרבה יותר הגיוני כחברה גם. ושזה מעוגן בחוק אי אפשר ליצור מצב של עבדות. ואם רוב הציבור היהודי בארץ רוצה את יום שבת - מה רע ?

yoavl1

New member
למה יותר הגיוני?

ההפך הוא הנכון.... אם כל אחד ייבחר את יומו החופשי (כפי שהציע בעבר ח"כ לשעבר חיים אורון ממרצ) אזיי העסקים הרוצים לפעול בשבת יפעלו במשמרות וכך יעבדו 7 ימים בשבוע. א. יותר הכנסות לעסק ב. יותר אפשרויות בחירה ללקוחות ששבת זהו יומם היחיד לקניות ובילויים. ג. מההכנסות המרובות, המדינה מקבלת יותר מס = רווח נקי למשק. אז למה יותר הגיוני להכריח אנשים לא לעבוד ביום מסויים?

EverMan

New member
זה לא עובד ככה...

אתה לא משנה את הרווח הנקי למשק. אז במקום 100% תעסוקה במשך 6 ימים בשבוע... אתה יוצר 7 ימים עם 75% תעסוקה ... זה נותר אותו דבר. ומה בדבר יום חופש מהלימודים ? ומה בדבר הרגילה מהצבא ? ומה בדבר כל אלו ? יש סיבה גם חברתית שזה ביום אחד - ככה זה הכי טוב. כלכלית אין שום סיבה להפעיל ביום שבת - כי יום חופש אחד בשבוע זו חובה שכולנו מסכימים עליה. (תחשוב - כמות האנשים חלקי ימים בשבוע - הרווח בשוק לא יגדל (אלא אם יש ניצול) זה הרבה יותר אפטקטיבי שהעלם שחוזר מהצבא פוגש את אח שלו בחופש מהלימודים , ואת אמו שבחופש מהעבודה , ואת אבא שלו , ואת החבר שלו שכבר סיים צבא ועכשיו עובד ולומד באוניברסיטה. אתה יכול לדמיין מה יקרה אם החופש באוניברסיטה לא יתאים ליום שבת הראשון והחופש מהעבודה לא יתאים ? הוא לא יחיה ...

ת´אמת, אהבתי את ההצעה ל

יום שבתון בשבת, ויום חופש כללי בראשון. ככה אף אחד לא יריב עם אף אחד. רק מה? עולה כסף. חבל. זה יכול היה לפתור לנו הרבה בעיות.

EverMan

New member
אז מה ההבדל הקריטי

בין היום לאז ? שבתון בשבת - עדיין לא תהיה תחבורה ציבורית ובתי קולנוע...

gilka

New member
כן

אבל אז יהיה לך יום אחד בשבוע שבו יש לך חופש לעשות קניות וליסוע באוטובוס לחברים שגרים רחוק, ולצאת בערב שאין למחרת לימודים (כלומר: מוצאי שבת) ועוד. זה ההבדל. כל הטיעון של שינוי (שאני מסכים איתו) הוא שזנ לא חוכמה כל היום להיות בישיבה, לא לפרנס את עצמך, לקבל קיצבאות מהמדינה על סמך מספר הילדים שיש לך (מעל 7 ילדים אפשר כבר להתפרנס מזה מספיק בלי לעבוד ומעל 15 אפשר כבר להתפרנס יפה בלי לעבוד) אז בטח שיש מספיק זמן פנוי לעשות את שאר הדברים ואפשר לוותר על יום אבל לציבור החילוני העובד שאני לו זמן כ"כ באמצע השבוע צריך להיות זמן בו הוא יכול לצאת לקניות ולבלות עם המשפחה. זה הכול - חופשה קבועה ביום חול בנוסף לשבת תפתור את הבעיה. הבעיה היחידה היא שזה עולה הרבה כסף

EverMan

New member
אילו היינו שוויץ ...

זה היה מאוד אפשרי. במצב של המשק הישראלי זה לא אפשרי. ברור שהייתי מעדיף "long weekend" ואני בטוח שחצי מהח"כים של שינוי חיים בחו"ל ומפאננים להם בסבבה ורגילים לזה. אבל זה לא ריאלי. וכל עוד יש יום אחד - אין סיבה שזה לא יהיה יום שבת.

אין שום בעיה,

חוץ מהעובדה שזה פוגע בחוק שווין הזדמנויות או איך שלא קוראים לזה בדיוק. למה שאני, בתור מנהל חנות, אעדיף לקחת את פלוני שידרוש ממני לתת לו חופש בשבת בזמן שאני יכול לקחת את אלמוני שלא ידרוש את זה? למה שאגד ודן או מנהלי החנויות בקניונים יקחו עובדים דתיים שיעשו להם צרות וידרשו חופש בשבת אם הם יכולים לקחת כמה חבר´ה חילונים לעבוד ולפתור את כל הבעיות?

CANDY MAN

New member
כי החילוניים ייקחו את היום חופש...

שמגיע להם דווקא ביום שלישי או רביעי או אפילו שבת מתוך הרגל! העניין הוא לא לדפוק את הדתיים העניין הוא לאפשר חופש בחירה לאדם לעבוד באיזה ימים שהוא מעדיף ולא לכפות עליו דברים בכוח ובניגוד לאמונה שלו!

חופש הדת

בארץ יש כזה דבר שנקרא: חופש דת, ולכן אנשים יכולים לבחור לעצמם אם לשמור או לא לשמור את השבת. וזה הבחירה של האדם מה הוא יעשה באותו היום ומכיוון שישראל היא מדינה דמוקרטית, שוב, עם חופש דת, אז האדם לא חייב לקחת אחריות על הבחירה שלו וכן ללכת לעשות שופינג באותו היום, אבל דבר זה יבטל את היותו דתי... אז בקיצר, זה עניינו של האדם הפרטי. וחצמזה, אני חושבת שישראל צריכה לשמור על זה שיהיה רק יום אחד חופשי כי מה לעשות אנחנו צריכים להיות שונים בלפחות משהו אחד מהאמריקנים כי אחרת כבר נאבד את יחודנו.

אריאל1

New member
א. שמור על הלשון שלך בבקשה

(בלי להיכנס לאישיות של הרב עובדיה כי אם אני אעשה את זה לא נצא מכאן) ב. שוב יש לנו פוסק בפורום. תראה לי את הסעיף בשולחן ערוך עליו אתה מסתמך בבקשה. אם אין לך כזה אל תאמר דברים שאתה לא יודע. ג. יש איזשהו קצר כאן... נראה לי שלא מובן לך מהו העניין של ההלכה.

למעלה