אתמול

אתמול

אחד התלמידים ברח מבית הספר. ( אני עובדת עם אוטיסטים בחינוך המיוחד) בעודי רודפת אחריו ברחובות העיר חלפה לי מחשבה לשניה אחת שאם הייתי רזה בשלושים קילו אולי היה לי יותר קל לתפוס אותו, קצת התבאסתי על זה. אבל אז הזכרתי לעצמי ששלושת המורות שרצות איתי עדיין לא תפסו אותו, אחת עצרה כבר מזמן בגלל שמעשנת קופסא ליום ולא מצליחה לנשום, אחת עברה להליכה כי בגיל 55 כבר קשה לרוץ, ורק אני ועוד מורה ממשיכות לרוץ אחריו.
קורה לכן לפעמים שאתן מתבאסות על עצמכן באתגרים פיזיים? האם ברגעים כאלה אתן חושבות לשפר את הכושר או לנסות להוריד במשקל או שכבר השלמתן מראש שזה המצב ולנו פשוט יותר קשה לרוץ.
אגב בסוף אני תפסתי אותו....

כפי שאת כתבת...

מי שרזה לא בהכרח בכושר טוב ממך. כדי להיות בכושר צריך פשוט להתאמן, ויש הרבה אנשים רזים שלא עושים את זה...

benytuba2

New member
תמיד יש צורך לנסות

בתור לקוח קבוע של תחבורה צבורית לפעמים אני רץ אחרי אוטובוסים.אם וש מזל אני מצליח להגיע אליהם ואם לו לא נוראה תמיד יש אטובוס אחריו . לכן תמיד יש לנסות ולא להיכנס לאיוש.

anati43

New member
אני מתביישת לרוץ אחרי אוטובוס למשל, כי יש לי

הרגשה שהשומנים קופצים לי ואני נראית מגוחכת. כשאני רואה שמנה אחרת רצה ברחוב, אפילו בתור ספורט, אני גם חושבת שיש בזה משהו מגוחך.

Blue Rose

New member
אני הרצה העיקרית אחרי ילדים במשפחה...

גם כשהם לומדים אופניים, גם כשצריך פשוט לרוץ.
כמו שהורים אחרים רצים- גם אני רצה.
כמו שלהורים אחרים לא קל לרוץ- גם לי לא. אבל מתגברים ורצים- כי אין ברירה.
כשהגדול למד לרכב על אופניים היה לי כבר קשה בשבוע השלישי של זה. אם לא היתה לי אופציה אחרת- הייתי מתגברת- אבל בן הדוד החייל החליט שזה הפרוייקט שלו. לא נלחמתי.
לא בגלל שאני שמנה- אלא בגלל שאם אפשר להקל עלי במשך היום- אני אקח את ההצעה....

רוב הסיכוי- שאם היינו קלות יותר היה לנו קל יותר לרוץ. אבל גם אם היינו צעירות יותר, בכושר יותר, גבוהות יותר, עם נעליים טובות יותר, אולי עם מאמן אישי, ועוד ועועד ועוד...

לרובנו לא יוצא לרוץ ביומיום. ואם יוצא- בד"כ זה מכניס אותנו לכושר.

כשהם נולדים הידיים מתחזקות, אח"כ יושבים הרבה על הריצפה ושרירי הבטן מתחזקים מלהרים אותם מהריצפה לגובה, אח"כ רודפים אחריהם על 4. אח"כ רצים אחריהם. אח"כ מטיילים איתם ורודפים. אח"כ רצים אחריהם כשהם לומדים אופניים, וכשלרגע חושבים שזמן לנוח- מביאים לעולם את הילד הבא ומתחילים מהתחלה....

רוזי! שמחכה לעשות כושר ילדים בבריכה...כולל החזקת הגדול (26 ק"ג) על הכתפיים והקפצות שלו וזריקות שלו לאויר. היה אימון עם שניהם בג'ימבורי לבריכת כדורים לא מזמן... לפי האימון אני ממש בכושר.

anati43

New member
אני מבינה שאת מסתמכת רק על הילדים כאינדיקציה

לכושר. יש עוד פרמטרים ועוד תחומי עניין.

Blue Rose

New member
ממש לא...

אני לא מסתמכת עליהם בשום צורה.
אני אדם שסובל מכושר/פעילות גופנית/הליכות למען כושר וכו'. אין לי בעיה לטייל, לשחק, לנסוע על האופניים ברחבי הקיבוץ- אבל ברגע שזה הופך למשהו בשביל כושר זה הופך לסבל בשבילי.

כן, יש לי שריטה...שאלו יהיו הבעיות שלנו בחיים.

אז אני לא מסתמכת עליהם כאינדיקציה אלא מדברת על טווח הפעילות הגופנית שלי- שמסתכמת בהם.
לא ציינתי אופניים...אז מציינת עכשיו- אבל זה נסיעה מפה לשם ברחבי הקיבוץ- על עליותיו וירידותיו...אני היחידה שמרגישה שיש יותר עליות מירידות?

רוזי! אה..גם לא מזמן שיחקתי זריקות לסל עם כמה אנשים מהעבודה (כולל קפיצות ומרדפים אחרי הכדור) לא הייתי יותר גרועה מהם

למעלה