אתמול

אתמול

עברתי יום קשה.. ופתאום בערב חיילת שומעת אותי מדברת בפלאפון שנשפך נס קפה רותח על בת דודה שלי התינוקת.. שסיימתי לדבר היא אמרה לי שזה קורה רק אצל החרדים. איזה אמא תשפוך על התינוק שלה משהו? אמרתי לה שאולי היא לא הקשיבה, אבל זה לא נשפך לאמא אלא לאורחת שהיא חברה של האמא. וחוצמיזה מה זה קשור לחרדים?! בכלל זה התחיל שבתוכי רציתי לקלל אותה בגלל הסיגריות. חשבתי שעוד רגע הריאות שלי שרופות טוטאלית. אף פעם לא היה לי כזה סיוט מסגריות, כמו אתמול. ואז היא אמרה את הנ"ל.. אחרי זה ביקשה שיחה ואמרתי לה שתקח בחשבון שזה עלול להתנתק לה בפרצוף (ואני בלב אומרת, דווקא עכשיו שכל רגע עם הפלאפון חשוב לי לפני שהבטריה תסתיים) היא עשתה חסוי מהפלאפון שלי, ואומרת איזה ביש מזל למה לא עונים לי?! היא שואלת.. תגידי, איפה מחפשים את המזל? ואני כזה רק הגבתי בחיוך.. כבר לא הייתי מסוגלת לדבר.. הייתי גמורה מהיום הזה. היא אומרת לי, את מכירה את זה שאנשים פונים לחרדים עם כל השאלות ולפעמים גם מוזרות, כמו איפה המזל שלי?! ושוב חייכתי. היא התחילה לספר לי על אח שלה שחזר בתשובה לפני 7 שנים. הוא היה קצין. יש לו 2 תארים והצדיק הזה היום רק יושב ללמוד. הוא התחתן עם חרדית (לא חוזרת בתשובה). אני ממש אמרתי לה שאחיה צדיק וזה ממש קשה לשבת ללמוד כשיש לך שני תארים ואתה לא עושה איתם משהו. היא אומרת לי, כל הכבוד שאת מעריכה אותו אבל אשתו בכלל לא מעריכה ומשגעת לו את השכל שיעבוד. היא באה ממשפחה ממש ברוכת ילדים בע"ה וקיבלו מהורי בעלה דירה, בלי משכנתא בלי כלום ועוד הרבה, והיא לא מעריכה כלום למרות שהיא באה ממשפחה ברוכה. שהם הולכים להורים שלו אז היא מבקשת מאחותו (זו שמדברת איתי) סרטים וכולה מולהבת, ולאח שלה זה ממש כואב. הוא לא רוצה להיות שוטר על אשתו וכואב לו שהיא לא מבינה לבד. היא מספרת שאשתו ממש מתאים לה להיות חילונית, לעומת אחיה שחזר בתשובה. היא סיפרה לי דברים מזעזעים מהזוגיות הזו וכל זה נודע להם מאשתו, הוא לא מספר כלום למרות שסובל. הלב שלי נקרע ממה שהוא עובר. הסברתי לה שאלו שנולדו למשפחה חרדית מאוד שונים בסגנון מחוזרים בתשובה. יכלנו לדבר עוד שעות, נהנתי לדבר איתה למרות שהיה קטע שלא ממש הגבתי לה חוץ מהנהון ראש ו`וואי`.. היא סיפרה שהאמונה שלה ממש התעררה מאז שסבתא שלי נפטרה. היא דיברה עוד המון והיה ממש נחמד איתה.. (המשך בתגובות>>

המשך

אחרי זה גם ישבנו יחד באוטובוס והיה חבל לי שהשיחה נקטעה כשירדתי.. (עד כאן חפירה לפורום הריק מאדם)

nesteaaa

New member
הכל טוב ויפה

אבללללללללללללללללללללללללללל הסטיסטיקה מוכיחה שאצל חרדים זה קורה יותר... ואצל ערבים זה נהיה אופנתי לדרוס ילדים ברוורס

קליט

New member
הידעת

שבבני ברק נפגעים פחות ילדים בתאונות דרכים ? . . . אגב, יתכן שאצל חרדים זה קורה יותר יתכן שפחות . אז מה ?

קליט

New member
יתכן שאצל החרדים יש פחות פאשלות ויותר ניסים

כמו ששמעתי שהרופאים אומרים שאצל הדתיים יש יותר ניסים רפואיים . ויתכן גם שאצל דתיים הילדים קצת יותר נפגעים . זה טבעי . ו זהו .

yeudit s

New member
מסכנה התינוקות

שנשפך עליה קפה.וגם האמא.אני מנסה לחשוב זה שיש לאמא אחת נניח עשרה ילדים והיא עמוסה מעבודה לא גורם לה להיות באופן אוטומטי פחות ערנית ופחות זהירה?אני כ"כ מרחמת על הנשים הצעירות עם הרבה ילדים.איך הן מתמודדות?לפעמים אני רואה אישה בת 24 עם איזה 5 ילדים כולה גמורה כמעט קורסת אין לה זמן לנשום.לא יודעת נראה לי לא הגיוני.קצת גלשתי מהנושא.ואני חלילה לא מאשימה את אם התינוקת ברשלנות.רק תוהה עם המצב הזה של להביא ילדים בכמויות ובמהירות נורמלי

במקרה הזה

זה לא האמא שפכה ובסוף מסתבר שזה גם לא האורחת. הילדה משכה את המפה ויש מצב שיעשו לה השתלה, בתקוה שלא.

odery

New member
סטטסיטית יש לדתיים יותר ילדים

אז מן הסתם גם אחוז התאונות על ילדים גבוה משאר האוכלוסיה

למעלה