אתמול

דגגדול

New member
מכונת אמת

רומן ספקולטיבי, מאת גיימס ל' הלפרין, שבלול הוצאה לאור. הספר מספר את השתלשלות האירועים עד לבניית מכונת אמת וכניסתה לשימוש נפוץ בחיי היום יום ובפוליטיקה. הספר מתאר ואת השפעתה של מכונת האמת על החיים. מעורר מחשבה, מצד אחד היתרונות של חיים כמעט ללא פשע, ללא צורך בעורכי דין ועוד. מצד שני חדירה עמוקה לפרטיותו של האדם.

nutmeg

New member
וואללה...

נשמע משהו שהיה מעניין לי לקרוא. תודה.

דגגדול

New member
את מוזמנת לשאול את העותק שלי

אני קניתי אותו בצומת ספרים (מצאתי אותו תוך כדי נבירה בספרים המוזלים)

Sea Urchin

New member
רחוב יפו - מאת דוד קרויאנקר

האחרון שקראתי, כרגע עוסק בדברים אחרים.

nutmeg

New member
נו - תחליט...

משהו על דרקונים או לא משהו על דרקונים...

יוסי ר1

Active member
התחלתי היום את בלדות לשום,

עוד ספר מדכא על חייהם הקשים של איכרים במשטר הסיני בשנות ה80. הממשל מחייב אותם לגדל שום, אבל טועה בתכנון, ועל רקע היבול המרקיב בגלל העודפים, פרצות מהומות שהמשטרה מטפלת בהן באלימות ואכזריות. לא נראה לי שאסיימו. אז התחלתי במקום זה את "פרקליט רחוב" של ג'ון גרישם. נראה בדיוק כמו כל אחד מעשרות ספריו האחרים, אבל מה לעשות, אני מחבב את הסגנון.

ממש עכשיו ../images/Emo141.gif

ממש עכשיו אני קורא את הספר Enterprise Extender Implementation Guide
האמת, כתוב לא רע. בבית, אחרי שסיימתי את "שליחותו", התחלתי לקרוא את "פעמון הזכוכית" של סילביה פלאת. עוד אין לי דעה עליו. במקביל, מזה כמה שבועות טובים, אני קורא את "ציפורים באמריקה" של לורי מור. על העטיפה כתוב שהסיפורים הקצרים מצחיקים עד דמעות, אבל אפילו פעם אחת לא חייכתי. זה מין הומור כמו של "החמישיה הקאמרית", בדיחות שאתה משנן כדי שאחר כך תוכל להפריח במפגשי פלצנים ולזכות בנקודות על תיחכום ועידון. מצד שני, הספר קריא מאד, ונותן הצצה על החיים האינטלקטואליים במטרופולין התרבותי העולמי. שגם זה משהו.

צימעס

New member
זמן נטול ספרים

יש לי לואיז היי על המדף, ואני פותחת אותו גם כשלא צריך, סתם כי לא הגעתי מזמן לסיפריה.

איש אחת

New member
"איים בזרם" של ארנסט המינגווי

"תרגם את זה יפה אהרן אמיר". ספר שדורש סבלנות. הוא איטי-איטי.

משהו שזכור לי כבר שנים רבות מהתרגום:

נאמר שם על גרמני אחד ש"השפריך קראוטית". כבר עשרים שנה לפחות אני מתלבט בין ללכת לחפש איך זה כתבו במקור ובין החשש מהאכזבה.

היפוכו של אחד - איר דה לוקה

מתחיל מעולה, ממשיך כבד ומסתיים סביר. כלומר - לא עקבי, הן בתוכן הן ב"סיפוריות" שלו אבל אני מאוהבת בעולם הדימויים שלו, ובדרכים המופלאות שלו לתאר מצבים ורגשות של יום יום באופן יוצא דופן

חציחצי

New member
travels with charlie

של סטיינבק. היה לי כיף לגלות שבנוסף לכל, יש לו גם חוש הומור.

למעלה