אתמול

eve10

New member
אתמול

אתמול לא באתי לבקר פה והיום אשתדל לקרוא את מה שלא הספקתי :)))))))) שבת שלום לכולם

magy

New member
חוווווווווווווווווווווווווווווש

לא לפתוח הודעות חדשות כל דקה....... לשרשרררררררררררררררררררררר שתי ההודעות שלך.......רצופות בזה............. • רגעי אמת- חוברתו eve10 ? כתב זאב בראון בהקדמה כתוב כל אחד מאיתנו נתקל מדי פעם בגילויים נדירים ומשמעותיים של נפש האדם , אני אוהב לקרוא לאלה רגעי אמת רציתי להנציח כמה מרגעי האמת המרגשים ביותר כדי לזכור אותם ולחלק אותם עם אחרים זאב בראון באוגוסט ימלאו לו 88 הדוד שלי- איש צלול ובריא עד היום, נרגש עד מאוד שסיפרתי לו שאני מעתיקה לכם קטעים מהחוברת שלו -ישמח אם אראה לו תגובות שלכם . בתודה איב • סערה בנגריה 1967ו eve10 ? בזמן ההוא הייתה הנגריה ממקומת בשכונת נחלת שבעה,סמוך לרחוב יפו. יום אחד , כשחזרתי לבית המלאכה אחרי העדרות קצרה, קיבלה את פני שתיקה צוננת. כמו שאומרים היה אפשר לחתוך את האויר בסכין. אחרי חקירה עקשנית, סופר לי בהיסוס מה קרה בזמן שלא הייתי . בין שני פועלים באותו הזמן עבדו אצלנו שבעה - פרץ ריב , שהלך והתחמם , עד שאחד מהם - שאת זהותו לא גילו לי - לקח מוט ברזל רציני , הרים אותו לעיני עמיתיו המשתאים וניסה להחית אותו על ראש יריבו. האסון נמנע בשבריר של שניה , בזכות התערבותו של אחד הנוכחים. אני סקרתי אותם במבט חמור והכרזתי , אני יוצא לרבע שעה , בזמן הזה אתם תחליט בינכם מי מהשניים יפוטר . אני לא מוכן להשאיר את שני עושי הצרות בצוות שלנו . חייבים לשמור על שלום בית במקום העבודה . אחד מהם צריך לעזוב. כשחזרתי , ניגשו אלי כל הפועלים יחד. הם הודיעו לי שהושג פיוס פה אחד והבטיחו לי שהשקט לא יופרע בעתיד. "בבקשה , אל תחליט החלטות נמהרות". התכסיס שלי עבד . הרגשתי כמו המלך שלמה , השופט הדגול.

magy

New member
הודעה של איב

• ממליצה על ספרו eve10 √ אהוב יקר של איריס מיטלמן בהוצאת כתר מגי קיבלתי את הספר הבקר בדואר

רשמתי לך חיסור../images/Emo7.gif

מחר יש לך בוחן על כל החומר. שבת שלום לכולך. ומה הציור להיום?

אטיוד5

Active member
מחר לא אבוא

ומחרתיים אולי גם לא. אבל היום אני כאן. כבר מביא את עידכון התמיכה בשרון. בשביל החברים באבו דאבי.

magy

New member
השורה הזו מתאימה לקללות ביידיש?

קללות ביידיש - לא תרגמתי..... רק העתקתי ראש זין - Putz דפוק - Yutz מניאק - Mishugena לך תחרבן באוקיינוס - Gayn Cacken Ofn yam אחד שנשפך לו תמיד המרק- Schlmazel זין קטן - tzimerman תופס תחת - shimshon de giber mitatohes matriber הומו מקבל בתחת- fegalah tooches aran משוגע על כל הראש -meshigine kop גוי - shygets שק לי בתחת - Kish Mainen Tuches לך תזדיין - trenen zachen שתגדל כמו בצל באדמה - zuzdevacsen azui vatziballe in dredrain חרא זקן - alter kaker שהזין יהרוג אותך - Ha shmok loz em de rargenen אל תבלבל במח (אל תקשקש בקומקום) - ak nit kin chineek אל תבלבל לי בביצים - dray mir nit de bayatsin נשק לי עמוק בתחת - kishen tuches arain undefined

אטיוד5

Active member
השורה הזאת הכי מתאימה

אם כי נדמה לי שפנים מול פנים נהנית יותר. אתנחתא.... ועכשיו למספרים. אין לי חשק להכניס שוב לסורק. אז תצטרכו להאמין. מצטט מתוך מוסף השבת של מעריב. האם אתה מרוצה מתיפקודו של שרון? כן 68%, לא 28%, לא יודע 4% שרון או בן-אליעזר? שרון 59%, בן-אליעזר 17%, אחר 24% כיצד אתה מגדיר עצמך פוליטית? ימין 48%, מרכז 24%, שמאל 19%, אחר 9% נא להעביר לחבר באבו-דאבי. וגם יש לי שאלה - למה האידיש לא כתובה באותיות עבריות?

magy

New member
פנים אל מול פנים

גם אתה....היית חביב יותר.......וגם נהנית יותר. לא היית בוטה לא תוקפני לא סארקאסטי היית בן אדם די חביב.... תהיתי איך יוצאים ממך הדברים בפורום, כשאתה נראה כמו אדם מן היישוב. אבל מה שאתה מרשה לעצמך בוירטואליה......אתה כנראה, לא מרשה לעצמך במציאות.......הלוקלית שלך..... ואולי בגלל שאירחת אותנו....כמנהג הבדואים......נתת את חסותך בדרך נעימה...... ואני חשבתי לתומי, שאדם הוא אדם, באשר הוא אדם....גם במחשב וגם במציאות. נוהג בשני המקומות כפי שאופיו מכתיב לו.. ויש לי כמה הוכחות.....חותכות........

אטיוד5

Active member
זה באמת עסק מעניין

איך נחמד שכמוני מצטייר כזה בן-זונה בוירטואליה. כנראה שהשפה הכתובה שונה מהשפה המדוברת ושפת הגוף. לפחות אצלי זה כך, זה בטוח. ויש עוד עניין. מצאתי שרבים באים לוירטואליה כי הם מוצאים פה אוירה חמימה ומפרגנת בעוד שבמציאות חייהם מלאי התכסחויות, מלחמות וריבים. ואני להיפך. בחיים אני מה-זה נעים, ופה אני נכנס לתאקלים. בכל מקרה, אני אמיתי. ככה אני. זה אני. גם פה וגם שם.

אידיש, נכתבת באותיות עבריות

בכך ייחודה. אינני יודע, מנין הורדת את הכתוב, מגי. אבל, ביטויים שגורים, בשפה האידית, קנו להם מקום בסלנג האמריקאי. מליוני היהודים, החיים, בניו יורק, הטביעו את חותמם על שפת היום יום. באשר, לביטויים עצמם. dray mir nit de baytsin באידיש אומרים: פארדרעיי מיר נישט די אֶייער. המלה ´בייצן´ איננה במקור האידי. היא תוספת, הנפולת הישראלית, לגולה הדוויה.

magy

New member
שלשום שמתי את כתובת

אתר הקללות........לא????? הנה שוב, אני רק העתקתי.... היה כתוב באנגלית.......

magy

New member
קפה וסימפטיה?

נֶ פֶ לִ י (ניצה טרמין) (מילים: חמוטל בן זאב) מישהו קורא לך מתוך החושך ובשמך.. נפלי נופל ענן בך.. משהו חסר לך אולי הרוח עבר ומעקל בך קצוות בנשמה.. לא תיקחי ממנה את מה שיש לך את לא את.. נפלי אוויר פורח אין טובה ממנה שלא לנצח את צופה.. נפלי מגובה אהבה.. הוא טהור כמשי שותק מפחד מסוד האהבה.. איך קרה לך נס כמוך הוא מעופף על שברי הזמן מה באת להוכיח ומי רצה בך יכולת להעלם לך נשארת בהלס זיכרון קליל שבוכה פה קצת…

נו, מי מארגן סיור שבת מקומות האלה?

לא להתסכל עלי אני לא ֱ אבל הקפה יכול להיות אצלי או בעין כרם מקום קסום בפני עצמו

למעלה