אתמול

d a n i e l s 5

New member
אז זהו ש.....

לא היתה כאן מציצנות......כמו במקרה שיערית הביאה בשרשור אחר (המחשב היה פתוח, עברה ליד המחשב ו...) היתה כאן רמאות....היתה כאן גניבה של הסיסמא. ואגב חייבת לציין שהנטייה הזאת לכנות אנשים "צדקנים" או "יפי נפש" רק כי הם לא חושבים כמוך .....היא ילדותית בעיני.

יחי ההבדל הקטן: עקרונות בהקשרם

המקרה שמתואר פה - בפרוש גניבה של סיסמה, ופלישה לרשות הפרט של אדם. חוקי מדינת ישראל (ה"צדקנים" ו"יפי נפש") אוסרים על מעשה כזה. מאד ברור. אותם חוקים ממש - מאפשרים החרמה של מחשב, טלפון נייד, וכל חומר אחר במקרה של ברור חשד לעברה. במקרה כזה, אין האדם יכול לטעון לטובתו כי פרטיותו נפגעת. יבואו אנשים ויחטטו לו בפרטי שלו. ולפעמים אפילו יתברר כי האדם לא עבר כל עברה, והפגיעה בפרטיותו היתה לשווא. אין דרך לפצות אותו במקרה כזה. לכן, כל מקרה לגופו. כל עקרון בהקשרו. יש לאדם זכות לפרטיות. אין לאדם את הזכות לנצל את אותה הפרטיות על מנת לפגוע באנשים אחרים. מאד פשוט.

d a n i e l s 5

New member
נו....אמרנו את אותו הדבר.

את רק כתבת את זה בהרחבה ויותר יפה . השורה התחתונה היא הנחשבת, לא ככה?

t o t a l

New member
את נורא צודקת ובגלל זה את טועה.

את צודקת בכל מילה ובכל טיעון. בסרגל של מותר ואסור של ראוי ואסור, המעשה מכוער. אבל מה אגיד לך? חולשות אנושיות עושות לי את זה לפעמים. נשבר הזין להיות מושלמים כל הזמן. "הצדקנים" ו - "יפי הנפש" הם כאלו שנורא צודקים ובגלל זה הם טועים.

בוא לא נקצין

בלי הכללות. אדבר רק בשם עצמי. אני עושה מדי פעם דברים שנוגדים את העקרונות שלי. אבל - ביני לביני מודה בפני עצמי, שזו לא היתה שעתי היפה ביותר, ומשיכה הלאה. בתקווה ללמוד מהמקרה ולא ליפול שם שוב. ולמה? כי לי חשוב בעיני עצמי להיות נאמנה לעקרונות שלי. מכיון שאני מודעת לחולשותי, אני יודעת שזה בלתי אפשרי לי להיות מושמלמת וזה אחלה. מכאן ועד להגיד שדבקות בעקרונות היא "צדקנות" ו"התיפיפות נפש"? הדרך ארוכה. חולשות אנושיות לא עושות לי את זה ולא לא עושות לי אתזה. הן חלק מאיתנו, וזה הכל. אני מקבלת אותן. אבל בטח לא עושה מהן גלוריפיקציה (האדרה).

t o t a l

New member
עם העקרונות שלך תעשי מה שאת בוחרת

כשאת שופטת את עצמך. אבל אי אפשר לעשות שימוש רק בהם, כשבאים לשפוט אחר. שיפוט נכון [ולא "צדקני"] הוא כזה שלוקח בחשבון פרמטרים נוספים מעבר לערכי מוסר ועקרונות, כגון חולשות אנשויות [שלמרות שהן חולשות, הן עדיין אנושיות].

d a n i e l s 5

New member
כפרע נשמה....תעצור רגע.

היא שאלה במפורש לדעתי (לדעתנו) "אולי הוא בוגד בי? והחיטוט שלי בטלפון שלו- אני בגדתי בו?" היא קיבלה תשובה מאוד ברורה (ממני לפחות). שאלה ברורה = תשובה ברורה. אז מי כאן הצדקן הע?

לא שפטתי אותה בכלל

את מה שכתבתי על מערכת המשפט? כתבתי כדוגמא לכך שאפילו חוקים, שהם כביכול מוחלטים, הם תלויי נסיבות. אני לא רואה את תפקידי לשפוט אף אחד, כולל לא את עצמי. אבל אם מישהו מבקש את דעתי על התנהלותו במקרה מסוים - אני אומרת אותה בהשען על העקרונות שבהם אני מאמינה.

d a n i e l s 5

New member
כל אחד והחולשות שלו....

עכשיו זה שאין לי את החולשה "הזו" שלך זה לא אומר שאין לי חולשות אחרות שלך אין. ולכן.... לא אתה ולא אני "צדקנים" ודפנטלי לא "יפי נפש" אנחנו רק חושבים אחרת בנושאים שונים. מאוד פשוט.

לדעתי זה לגיטימי לחלוטין לבדוק

אני חושב שאם הרגשת צורך לבדוק אותו כנראה שזה לא נפל מהשמיים. אני מאמין שזה בסדר לבדוק ולהיות עם האצבע על הדופק. לא בצורה אובססיבית כמובן...

לדעתי זה לגיטימי לחלוטין לבדוק

אני חושב שאם הרגשת צורך לבדוק אותו כנראה שזה לא נפל מהשמיים. אני מאמין שזה בסדר לבדוק ולהיות עם האצבע על הדופק. לא בצורה אובססיבית כמובן...

לא מבין איך אוכל לעזור.

את את...הגבת כמו שאת יודעת,איך שפיטה שלי תעשה את זה נכון או לא,לא יודע,לא מבין,לא חושב עקרוני...בכלל מתקשה להבין את הצורך "באישורו של הפורום." מאיפה אני יכל לדעת האם בוגד או לא,על סמך מה אמור לבסס את דעתי?גורמי שמים,הקפה שבכוס,או אולי פסיכולוגיה בגרוש? עית מה עשית,ויש לזה מחיר,אותו כמו כולנו,תשלמי.

n o g a1

New member
רגשות אשם

מרגיש בפנים על הפנים. זה סוג של עונש עצמי שאנו נותנים לעצמנו על עשיית דברים או אמירת דברים שלא במקומם או לאנשים הלא נכונים , עשיית מעשיים שאנו לא שלמים איתם. כולנו בצורה זו או אחרת מתייסרים על דברים שאמרנו או לא שעשינו כך או אחרת , מי פחות ומי יותר - זה תלוי עיתוי ומצב אישי. הדרך היחידה להפטר מרגשות אשם , אחרי שמסיימים את העונש העצמי היא לקיחת אחריות לא נותר לך אלא לקחת אחריות ובו בזמן לנסות להבין - למה היה לך צורך להציץ שם? מה חיפשת? מה בקשר הוביל אותך לשם? אם כבר סקס מניחה שמדובר בקשר אינטימי (לא תמיד יש אינטימיות) אז דברי איתו וכמובן קחי אחריות לדברים שתשמעי. בהצלחה!

צמצום שטח ההפקר

הסקרנות הרגה את החתול.... השליטה הזאת האינסופית, היא היא שהורגת,,, היא היא המובילה למחוזות נידחים ולא אל מחוז חפצנו... את נכנסת לשטח האסור, השטח לא שלך! צמצמת מרחבים... את שלך ושלו. מה עושים כעת? מספרים ת'אמת!!!

ערסlight

New member
בניינו?

אני חושב שיש איזשהו צדק פיוטי בזה שאת מתייסרת. זה לא שאנחנו... את יודעת לבד.

למעלה