אתמול

noosh 19

New member
אתמול ../images/Emo209.gif

אתמול הלכתי לאכול
. כהרגלי שאלתי איזה חומץ יש באורז רק שלא יהיה בלסמי. ואמרו לי חומץ יפני, הראו לי גם את האריזה הי כתוב חומץ אורז, לא הייתי צריכה לבדוק יותר הבנתי שזה בסדר. הגיעה המנה שלי,
ועוד אני אוכלת הרגשתי משהו מעל הסושי וזה לא היה שומשום.. אחרי אחד שתיים סושי, חברה שלי שאלה את המלצרית מה זה הפירורים הלבנים האלו... המלצרית בדקה, ואמרה לנו "פירורי לחם" והתנצלה על זה שכבר אכלתי ואני שוב המומה.. יותר בגלל שזה היו פירורים לבנים שנראים כמו סיד . ברור שעשו לי מנה חדשה אבל כל הזמן נראה לי שזה לא פרורי לחם רגילים.. עכשיו בדקתי וראיתי שכתוב באיזה מקום שיש על הסושי עצמו לפעמים פירורי קוויאר מישהו שמע על זה? תודה

כחובבת ../images/Emo209.gif

ואחרי שאתמול הסברתי לדניאלה (בתוספת הדגמות) מה זה סושי ומה הסימנים, יש לי כמה הסברים חשובים:
הוא אחד מהמאכלים הכי ידידותיים לצליאקים, כשבנוסף זה טעים ודיאאטתי וקל לעיכול. סושי סטנדרטי מורכב מאורז בתוספת חומץ אורז, אצה, ירקות ודג למי שאוהב (יש גם סושי עם פירות ים למי שאוהב). תוספות נוספות שלפעמים מגיעות עם הסושי עצמו זה טמפורה, בלילה בה מטגנים סושי עד לציפוי שלפעמים מכילה קמח חיטה ולפעמים קמח אחד מותר (שווה לשאול ולבדוק, אני מעדיפה להימנע ברוב המקרים). לפעמים מוסיפים פירורי טמפורה מעל הסושי וחשוב לברר את זה, יש לי קומבינציה קבועה שאני מזמינה בלי טמפורה ולפעמים לא מבינים אותי ועושים רק בלי מטוגנים וכן מוסיפים לרול אחד פירורים כמו שהוסיפו לך. לגבי פירורי קוויאר טרם יצא לי לאכול, אבל אני יודעת שיש סושי שמכיל קוויאר. אם את ממש מתעניינת כדאי לך לשאול בפורומים של בישול או להיכנס לתפריטים של מסעדות סושי בrest ולבחון את תפריט הסושי. מה שהוסיפו לך בכל מקרה סביר שהיה פירורי טמפורה. דבר אחרון חשוב לא פחות: מקובל וטעים לאכול סושי בתוספת רוטב סויה, וואסבי וג'ינג'ר. רוטב סויה במסעדות הוא מחוץ לתחום בשבילנו כי הוא מכיל יותר חיטה מאשר סויה ברוב המקרים. הפיתרון למי שלא יכול לאכול
בלי לטבול אותו בסויה הוא להביא מהבית רוטב של אוסם ולא להתפדח. חשוב גם להבהיר למלצרית שלא יוסיפו לפני שום רוטב, זה לא קורה בדרך כלל אבל יש מסעדות בודדות שמוסיפים טריאקי קודם לרולים מסויימים. וואסבי וג'ינג'ר לא מסוכנים מבחינת גלוטן. מה דעתכם לעשות מפגש פורום בסושיה וככה נלמד הכל "על חי"? אפשר לבקש שהשף יצא אלינו ויסביר...

noosh 19

New member
באמת?

תאמת רוטב סויה אני גם ככה לא כל כך אוהבת.. אבל תמיד נחמד לשמוע תודה:]

noosh 19

New member
תודה רבה תכניסו לטאגלייס!!

אני יבוא לסושיה רק מתי שתיגדו, אני חולה על סושי!!
המנה שלי זה בדרך כלל.. מאקי סושי, עם בטטה אבוקדו מלפפון וגזר וכמובן -> אינסייד אאוט :]

נראה לי שהיא ידעה את זה

ופשוט קיוותה שמה שאכלה היה פירורי קוויאר ולא פירורי לחם. אני מקווה שהיא לא סובלת יותר מדי...

noosh 19

New member
המלצרית או אני?

מה שני עשיתי אגב.. נכנסתי לאיזה כתבה שיש על המסעדה שבה אכלתי את ה
.. שם ראיתי שכתוב בלעיטים עם גם מטגנים את זה על פירורי קוואיק, ואז חשבתי לעצמי שזה בטח זה, כי פרורי לחם לא יכולים להיות בצבע לבן סיד.. לא יודעת וגם יש להם מנה עם פירורי לחם בתפריט ובמנה הזאת בהחלט אפשר לראות שזה כן פירורי לחם כמו של שניצלים לדוגמא. אבל בכל זאת. יכול להיות שהמלצרית באמת פחדה.

נוש,

אני אוכלת סושי לעיתים קרובות וכמו שאמרתי מקודם, מה שהיה על הסושי היה לפי התיאור שלך פירורי טמפורה, שזו בלילה מקמח וחומרים אחרים בה מטגנים או מצפים סושי. המלצרית או שחדשה בתפקידה או שרצתה להסביר לך בשפה שתביני, ואמרה שאלו פרורי לחם כי אם היא הייתה אומרת לך שאלו פירורי טמפורה זה לא היה עונה על השאלה לגבי הגלוטן. ביום שישי כאמור הזמנתי סושי ולמרות שביקשתי בלי טמפורה שמו לי ברול אחד פירורי טמפורה וזה אכן בצבע לבן סיד (לא שלא הכרתי את זה קודם, אבל רק כדי להמחיש לך). אלו לא פירורי לחם כמו של שניצלים היות שיש הבדלים משמעותיים באופן ההכנה של סושי ושניצלים. ובתור בעלת נסיון במלצרות אני יכולה להגיד לך שאם המלצרית באמת הייתה מפחדת, היא לא הייתה אומרת שזה פירורי לחם אלא להפך, אומרת לך שזה בסדר למרות שזה לא (וכבר נתקלתי במלצריות כאלו לא פעם, גם כקולגות). היא ביררה בשבילך עם המטבח, למה שתגיד משהו אחר ממה שאמרו לה? העיקר שאת מרגישה בסדר, אולי בגלל שמדובר בכמות זניחה זה לא השפיע, רק להבא תיזהרי, תיידעי למלצרית עם ההזמנה שאת צליאקית ושטמפורה וספיחיה לא יגעו ב
שלך. זה בעצם מה שקרה לי ביום שישי וזו לא פעם ראשונה שזה קורה, שלמרות שאני מבקשת בלי טמפורה הם עושים לי עם קצת טמפורה. פעם התגובה הייתה: "מה, התכוונת בכלל בלי?" לא, האמת שאני כן רוצה עם טמפורה וסתם אמרתי את מה שאמרתי.

noosh 19

New member
:)

תודה רבה, אבל מזה ספיחיה ? בכל אופן מאיפה את בדרך כלל מזמינה לבית סושי, שאת גם ממליצה? תודה

ספיח ברבים שמתייחס למרכיב כלשהו

הספיחים שלה יענו. אין לי מושג איפה את גרה ככה שאני לא יכולה להמליץ לך.

תל אביבית ואת צריכה המלצות?

שתהיי בריאה, את גרה בגן העדן של המשלוחים... יש את סושידו ואת מון שהם קצת יקרים אבל שווים. בעצם בואי נעשה משהו יותר חכם - תיכנסי לrest ותחפשי סושיות בת"א, תעייני בתפריטים ובהמלצות ותנסי לפי התחושה שלך. בתאבון

noosh 19

New member
../images/Emo6.gif

לא!! אני מכירה את כולם, פשוט שאלתי אותך אולי על מקום שאת יודעת גם מודעות של המלצרים לפחוץ. חחח..

מודעות זה דבר דינאמי

את באה למסעדה, מסבירה את הבעיה ומבקשת שרוטב סויה וטמפורה לא יגעו בסושי שלך. לא צריך סושיה מיוחדת בשביל זה...

noosh 19

New member
אני מתכוונת

למקומות שאת יודעת כבר מראש שיש מודעות. לא משנה יום טוב

למעלה