אתמול נחנקתי מתוך שינה וזה היה מפחיד

אתמול נחנקתי מתוך שינה וזה היה מפחיד

אתמול התעוררתי מתוך שינה(גם כן שינה..מחשבות, חלומות...פעם חשבתי שאם אני נרדמת בקלות אז אני נחשבת "ללא בעיות שינה"-בהמשך הבנתי שזה לא מעיד על טיב השינההה) פתאום התעוררתי בבהלה לא הצלחתי לנשום היה לי קשיון באזור הגרון(מניחה שממפרקי הלסת-יכול לקרות לי בעירנות אך לא בעוצמה כזאת..) במקביל אני עם המון ליחה(סליחה על התאורים) שמקורה מצרבות קשות מנשוא(מחכה לתור באיכילוב עוד חודש ועד אז הראש בורח לנזקים של צרבות יומיומיות לא ממוגרות ע"י תרופות-ניסו איתי כמעט הכל...)חשבתי שאולי הליחה יחד עם הסטרס שאני מחזיקה באזור הצוואר והלסתות עשו את שלהם...ועכשיו אני מפחדת לישון...וזה מה זה מעצבן...כי מחר יש לי מבחן ענק ואני מפחדת לישון...מה יהיה עם התסמונת הארורה הזאת?
לילה טוב

חיה קרן

New member
את מתארת כמה דברים שונים

נושא הקשיון והחנק מתוך שינה- זה משהו שדורש בירור מעמיק, אני מניחה שבמרפאת שינה, ואולי גם בדיקת מומחה ריאות.

מי אמר לך שיש קשר בין צרבות לליחה?
איזה טיפולים ניסו איתך לצרבות? האם בכלל יודעים את מקורן?
לרוב אי אפשר לטפל בהן בצורה אפקטיבית ללא הבנת מקורן.
ואם לא מצליחים לטפל תרופותית אני מניחה שיש עוד פתרנות.

מה עם טיפול בחרדות?
ומה עם קשיי השינה שלך- האם ניסית פעם לקבל פיתרון לבעיית איכות השינה שלך?

עם התסמונת הזו יש מקום להרבה מאוד אורך רוח, למידה עצמית וניסוי וטעייה,
ו-יהיה בסדר. לאט לאט.

הי חיה תודה

לפי אבחנת הגאסטרו ורופאת המשפחה אני סובלת מריפלוקס(מחכים לגושפנקה בבדיקת המונומטריה עוד חודש...ואז הרופא המליץ על ניתוח...-כמובן שאתייעץ ואשאל עוד מומחה גאסרו ולו בשל העובדה שהתורים לגסטרו הנוכחי פעם בחצי שנה וזמינותו- 0).
אחד המאפיינים של ריפלוקס-צרבות.
מעבר לכך שבעצמי שמתי לב שבימים של צרבות נוראיות(יש לי כל יום) יום אחרי אני "מפוצצת" בליחה בבוקר-שוב סורי על התאורים.
ביום ראשון אפגוש את ד"ר אבלין ומקווה שתהיה לי תשובה לכל השאלות הכל כך מדוייקות שלך

אין ספק שבעקבות הארוע אתמול סף החרדה הרקיע לשחקים...היה לגמרי מפחיד!
והכי עצוב ששמתי לב שכל מה שקשור ללחם ומוריו מחריף לי את הצרבת באופן נוראי ואני מתחילה להשאר בלי כלום לאכול(שוקולד וקפה-הורדתי בגלל הצרבות-לא שאין לי בלעדיהם אך בהחלט הם מחריפים..), לא אוכלת לפני השינה-שונאת את זה (מאוד אוהבת לזלול בלילה-אך אין ברירה, ועכשיו בצק-מה יהיה אני מבואסת!! זה בהחלט לוותר על הנאות החיים שיש לי במסגרת כל ההתמודדות הפיברואית הזו...
חיה, תודה!

הטיפולים לצרבת תרופות

ושינוי תזונתי-ראשוני.
יש לי תור לדיאטנית מומחית בתחום בעוד שבועיים...

פיפה4

New member
צרבות ושינוי תזונתי

היי,
סבלתי מצרבות בלתי נסבלות מאז שאני זוכרת את עצמי (שהיו חלק ממעי רגיז) שהפריעו לי בהכל במיוחד בשינה.
הייתי אצל נאטורופט והעצתו הפסקתי לאכול גלוטן(עדיין מנשנשת מדי פעםומחר יש לי גסטרו)-השיפור משמעותי.
בנוסף צימצמתי לכמעט כלום מוצרים מהחיי והצרבות עברו כלא היו כבר לא סובלת..

הי פיפה-תודה

הייתי על תזונה ללא גלוטן כחצי שנה...שום שינוי. כנ"ל לגבי מזונות מהחי לא אוכלת כמעט...(םעם בשבועיים)...חשבת שאולי זה ממש ממתח שרירים של הוושט...-כבר אין לי מה לחשוב...
יום נעים ללא בעירות מיותרות..

יקירתי, אני כבר שנים עם ריפלוקסים זוועות

אבל בליחה מוגברת עוד לא נתקלתי (לשמחתי).
מציעה לך לברר מה באמת הקשר, כי למיטב הבדיקות שאני עשיתי בתחום - אין..

ואגב, לא ויתרתי על שום אוכל שאני אוהבת. הוספתי כדורים נגד צרבות וריפלוקסים. פועל כמו קסם.

ריפלוקס וליחה

לפעמים קשורים אחד לשני, ולפעמים -- לא.

מה יכול להיות הקשר?

הקשר הוא שהצרבת זו חומצה שעולה מהקיבה למעלה,ו... צורבת את הרקמה שם.
לעמים, כתגובה לצריבה, הגוף מפריש ליחה כ"הגנה" נגד הצריבה הזאת.
כמו שעל כוויה מורחים משחה.

חנק מתוך שינה

זו נשמעת חוויה מפחידה, וכמו שאמרו לך -- כדאי שתיבדקי על ידי רופא.

העובדה שאת נרדמת בקלות לא שוללת בעיות שינה.
תחושת חנק מתוך שינה יכולה להיגרם למשל מהפרעת שינה שנקראת "דום נשימה בשינה" (sleep apnea).
כפי שהשם מעיד -- פירושה של הפרעה זו הוא שבאמצע השינה מתעוררים, התעוררויות קצרות, משום שפתאום מפסיקים לנשום.
זה משפיע לרעה על איכות השינה (שינה שטחית), ולאורך זמן עלול להעלות את הסיכון לבעיות חמורות יותר -- כמו יתר לחץ דם.

הפסקות הנשימה יכולות להיות קשורות לבעיות אף-אוזן-גרון, וגם למשקל (משקל יתר).

אגב, גם צרבות כרוניות קשורות לעתים לעודף משקל.

כדאי מאוד להיבדק במעבדת שינה.
רופא המשפחה יכול לתת הפניה.

לילה טוב...

nady4u

New member
כדאי לך לקחת אומפרדקס או לוסק לפני השינה

אין לכדור תופעות לוואי וזה טוב לריפלוקס וצרבת.

חיה קרן

New member
אההמ.הצעות והמלצות כאלו- שייכות לרופאים..

אין כדור שאין לו תופעות לוואי,
ולכל כדור יש דרכי נטילה וזמני נטילה שרק רופא מוסמך לתת.
מזכירה [לא רק לך, נדי]

שהמלצות ודרכי ניטלת תרופות וכו מקומן רק במשרד הרופא,
ולא מעל גבי הפורום!

nady4u

New member
להמליץ אפשר...

מי שנותן את המירשם זה רופא.
פשוט מסרתי לה אינפורמציה שאולי כדאי לשאול את רופא המשפחה.

חברים יקרים

ראשית, באמת! מודה על ההתייחסות והרצינות-אתם קבוצה מיוחדת!
למען האמת, חווית החנק הייתה באמת מאוד לא נעימה ולא אשקר שאני חוששת מזה-טוב נו החרדה הזאתת

ניסיתי המון תרופות, מתה לאכול מה שבא לי!, די מבולבלת
הזמנתי תור גם לגסטרו פרטי וגם תור באיכילוב עוד חודש ומקווה שיהיה פתרון יעיל זה "שיט" של אי נעימות...ומעבר לכך שלאורך שנים זה גם עלול להיות מסוכן...
חיננית שכמותך, הליחה היא חלק מעסקת החבילה הרבה פעמיים כשיש ריפלוקס.
שמתי לב שהסיפור העיקרי הוא בבוקר אחרי הצום של הלילה את זה אספר לרופא...
אין לי משקל עודף אך לאורך שנים מעי רגיז שאני מניחה שתרם רבות לעניין..
שבת מצויינת ממש לכולכם

מיה8888

New member
חובה להתייעץ עם רופא

גם כי התרופות הנ"ל מעכבות ספיגה של חומרים / תרופות אחרות בגוף.
כמו תמיד, לצד הסיוע שיש בתרופות יש גם מחיר.

חיה קרן

New member
להמליץ מנסיון אישי.

ומתוך שמירה על כללי הכתיבה בפורום.
לתת הנחיות באשר לנטילת תרופה, או המלצה על תרופה לצורך העניין-
אסור

אין להמליץ על תרופות או דרכי טיפול מעל גבי הפורום, אפשר ךתת חוות דעת, לספר על נסיון אישי וכן הלאה.

ההודעה שלך- אינה עונה על הנחיות אלו שבאות לשמור על כלל קוראי התכנים בפורום.

אנחנו חוזרות ומדגישות אבל כנראה לא מספיק:
הנחיות, עצות לדרכי נטילת תרופות או מינונים- ימחקו בעתיד ללא התראה מוקדמם.
אלו הם כללי הכתיבה בפורום וכל מי שמתחיל לכתוב כאן- מקבל אותם על עצמו, אין כאן מקום לדיון בנושא.

שבוע טוב

חיה קרן

New member
אני לא נכנסת לדיון הזה עכשיו

אם קפצה לי נורה אדומה כנראה שהניסוח שלך היה מאוד בעייתי.

יש לנו כאן כללי כתיבה קבועים, ניסוחים מאוד ברורים בנדון, והנחיות חד משמעיות כשזה מגיע לכתיבה על טיפול תרופתי.

אני לא מתכוונת להתווכח איתך אם כתבת כהמלצה אישית או לא, אני מדגישה את כללי הכתיבה בפורום.

חיה

ruthi26

New member
נשמע ממש לא נחמד

קודם להגביה את הראש, עדיף קצת כאב צוואר על פני להיחנק בלילה, ומהפחד לא לישון, 2 כריות, חלון פתוח, לאוויר צח, בקבוק מים צמוד

לא לבלוע את הליחה, סורי אין מה לעשות מדברת על זה, להכין חבילת טישיו לידך, כל פעם להעיף הכול לשם, מוכר אני לא נפתרת מהדבר המעצבן הזה, יכול להיות שזה מגיע מהאף

הכול לברר אצל רופא כמו שצריך

לגבי הגסטרו, ללכת לקבל ייעוצים בבקשה, אנחנו כאן לא רופאים, אבל לא עוברים ניתוח כל כך מהר, ויש כדורים שהמליצו לא חוזרת עליהם, רק זה חסר לי מחיה וכלנית

איפה את גרה? אולי אוכל להמליץ לך, או תיכנסי לפורום של גסטרו או משהו כזה, בטוח יש המלצות על רופאים טובים

בינתיים תנסי את הטאמס שזה מגעיל אבל עוזר לנשים בהריון, לא כדור!!!! לאכול מלפפונים רגילים עם הקליפה מיוחד נגד צרבות

לברר הכול, הגיע הזמן שתישני ושינה בריאה וכייפית

למעלה