אתמול חגגנו לבעלי יום הולדת

אתמול חגגנו לבעלי יום הולדת

והזמנו את המשפחה. הכנתי עוגת טורט והיא התחילה ככה.
 
חציתי את העוגה לחצי

ומלאתי את האמצע באינסטנט פודינג פיצפוצים+שמנת מתוקה וכוס חלב
 
תודה מאמוש ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

וברוכה הבאה אלינו. איזה כיף לראותך פה איתנו
 
שמרים של קרין גורן

לבצק: 1 ק"ג קמח רגיל שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים 1 מיכל שמנת חמוצה 200 גרם חמאה 3/4 כוס חלב פושר (180 מ"ל) 4 ביצים 3/4 כוס סוכר (150 גרם) שקית סוכר וניל כפית מלח אני מלאתי בפנים שוקולד השחר+קינמון או תמרים+קינמון. *לא היה לי שמנת חמוצה אז שמתי במקום 4\3 כוס חלב 2\1 1 כוסות חלב
 
מתכון לעוגת טורט

6 ביצים מופרדות בחלמון{צהוב} 4 כפות שמן 2 כפות מיץ לימון 1 א.אפייה לערבב את כל החומרים טוב טוב עד שיוצת בלילה תפוחה. בחלבון{לבן} להקציף את החלבון +2\1 1 כוסות סוכר אחרי שמתקבל קצף יפה מערבבים את החלמון בחלבון בתנועת קיפול . אחרי שהכל מעורבב טוב טוב מוסיפים לבלילה 2\1 1 כוסות קמח. מערבבים טוב טוב עד שהקמח מתערבב עם הבלילה . מעבירים הכל לתבנית 26 קפיצית או כמו שאני עוש לסיר ג`חנון קטן כמובן לשמן את התבנית או הסיר ליפני. מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות. העוגה מוכנה כאשר קייסם יוצא יבש . אחרי שהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור מפרידים מהתבנית\סיר והופכים אותה על צלחת ישרה. אני נוהגת לחתוך את העוגה הזאת לחצי ואז לקחת כוס גדולה של נס קפה מוכן {כולל הסוכר בנס קפה} ועם כף ממש לשפוך לאט לאט על העוגה בשביל להרטיב אותה. מי שחתכה את העוגה לחצי מרטיבה קודם את החלק התחתון {שעל הצלחת} שמה קרם באמצא ומכסה עם החלק העליון ואז שוב מרטיבה את החלק העליון ומצפה את החלק העליון באותו קרם. אני בעוגה הזאת הכנתי קרם משמנת מתוקה אחת קופסת אינסטנט פודינג +פיצפוצים וכוס חלב. את כל חומרי הקרם מכניסים למערבל ומעערבלים עד לקבלת קצפת עמידה . לבסוף קישטתי בתותים שהוסיפו המון.
 
תודה יקירתי../images/Emo24.gif

הפיצפוצים מגיעים יחד עם האינסטנט. זה אינסטנט פודינג וניל +פצפוצי שוקולד
 
למעלה