עוד מעט כמעט
New member
אתמול זה התקיים...
הייתי אתמול במפגש שארגן בני (פרסם כאן לפני כשבוע), לימוד מקורות מ"ארון הספרים היהודי". היינו קבוצה קטנה אך איכותית
, וישבנו יחד לכשעה של לימוד. חשוב לי להסביר מי אני ומה היה. אני הייתי דתיה פעם, ועבר לי (ברוך השם...
). אני אוהבת ללמוד, וטורחת ללמוד מה שמעניין אותי. "מקורות יהודיים" זה אחד מהדברים שמעניינים אותי, ולכן פניתי לקבוצה הזו. יש עוד דברים שמעניינים אותי, ובהם אני מתעניינת בדרכים אחרות. מה היה שם? דיון פתוח על כמה מקורות (תנ"ך / מדרש / שו"ת) שהביא המארגן, בנושא "לימוד תורה - למה ומדוע?" (זאת לא היתה הכותרת - זאת הפרשנות שלי). הדיון היה מלא כבוד הדדי, אבל פתוח - כלומר, כל אחד לקח את הדברים לכיוון של "לפי הבנתו", גם כשהיה ברור ש"הבנתו" היא לא ממש כוס-התה של האדם הדתי. וזה היה לגיטימי, ואף אחד לא אמר "לא נכון" או "איך אתה מדבר". הכרתי כמה מקורות מעניינים, הכרתי כמה דעות מעניינות, וחזרתי הביתה. קבענו את המפגש הבא לחמישי בעוד שבועיים, בנושא חנוכה. אם מישהו מוצא את זה מעניין, נשמח שיצטרף.
הייתי אתמול במפגש שארגן בני (פרסם כאן לפני כשבוע), לימוד מקורות מ"ארון הספרים היהודי". היינו קבוצה קטנה אך איכותית