אתמול התפרסמה

hayapollak

New member
אתמול התפרסמה

בידיעות אחרונות כתבה בנושא 10 סימנים לכך שהקרייה שלך תקועה. איך אתם מרגישים ביחס לקריירה? חשוב לכם שהיא לא תהייה תקועה? או שחשובה העבודה ולא הקריירה?

hayapollak

New member
ברצון

אני מפרטת את הסימנים - בלי ההסברים הם קצת ארוכים לי להקלדה עכשיו ומחר לא יהיה לי זמן. אם 3 סימנים מוכרים לכם באופן אישי הגיע הזמן להתעורר להכיר במציאות ואולי גם לעשות משהו בקשר אליה. 1.אתה לא מקבל קידום כבר שנים. אם אתה ממלא אותו תפקיד במשך 5 שנים לפחות, כנראה שיש בעיה, זה הזמן לעשות בוחן מציאות, מציע ד"ר אילון קפלן, מנכ"ל חברת גילון-יעד אסטרטגיה ארגונית ומרצה לפסיכולוגיה ארגונית באוניברסיטת בר אילן תסתכל מסביב ותבדוק אם העמיתים התקדמו.. וכו'. 2. לא העלו לך את המשכורת מ-1978. הסבר שלא אקליד עכשיו 3. אתה לא מתפתח מבחינה מקצועית - הסבר כנ"ל 4. מחשבות על הבוס גורמות לך סיוטים - הסבר כנ"ל 5. אם אתה חוזר ואומר לעצמך "אני כאן רק בגלל התנאים" 6. אתה הולך לעבודה בחוסר שמחה וחוזר הביתה בשמחה. כנ"ל. 7. אתה מתחיל לעשות טעויות בכוונה - כנ"ל 8. רכילות זה טוב - לפי המומחים אם אינך שוף לרכילויות המסדרון הקטנות במשרד, סופך שתשאר מאחור. המנבא הטוב ביותר לגבי קידום הוא הזמן שאתה מבלה בשיחות מסדרון, מגלה ד"ר קפלן מי שמחובר לרשת יתקדם מהר יותר מאחר שעומד ביעדים ומגדיל רווחים. זה עניין של להיות מחובר למה שקורה בארגון, לדעת מה קורה אחרת בסופו של דבר העולם יעקוף אותך בסיבוב. 9. לא נכשלת בשום פרוייקט בשנתיים האחרונות - מי שלא נכשל בשום פרוייקט בפרק זמן של כשנתיים הוא פשוט אדם לא מודע. זה אומר שלא לקחת על עצמך שום דבר שאיתגר את היכולות שלך. אם לא הסתכנת נצמדת למה שאתה מכיר ויודע- לא זזת מהסביבה המוכרת. להגיד שלא נכשלת זה להגיד שלא הסתכנת. 10. אתה בדכאון, הבטן כואבת לך והרופא מתעקש שאתה בריא.

hayapollak

New member
כמה שנים אתה

עובד באותה חברה?? אצלי 1,2,3 - קיימים, אני עובדת 28 שנים באותה חברה, עדיין הולכת בשמחה לעבודה, אותי מעניינת העבודה ולא הקרייה, בעיקר מאז שאני אמא 14 שנה, קיצרתי מישרה בהתאם. פיתחתי קריירה של אמהות במשרה מלאה ועכשיו אימון אישי. אני לא מרגישה תקועה. מי אמר שאין חיים אחרי העבודה????

hayapollak

New member
חחחחה קצת נסחפתי

מ-1978 זה מוגזם... אבל אין העלאה במשכורת כבר מספר שנים - אני לא מבקשת, מחכה שיחשבו עלי.. מאידך בונוס כל שנה אני מקבלת.

נ י ס

New member
כמה שאני מקנאה בך...

אין לך ומקווה שלא יהיה לך לעולם מושג כמה נורא זה לשנוא את מקום העבודה.עבדתי במקום שאהבתי ונתתי שם מהנשמה עד שפוטרתי והתגלגלתי לגיהנום. אני מקנאה באנשים שאוהבים לקום בבוקר לעוד יום, אני מקללת בכל יום שהגיע הבוקר, שונאת את העבודה נואשות. אני עובדת בהייטק במקום נוראי. מחפשת ללא הרף עבודה אחרת אך לא מצליחה למצוא מה שאני רוצה. לא מעניינת אותי קריירה, רוצה לקום בכייף בבוקר, להכנס למשרד עם אנשים מחייכים (אצלנו כולם תמיד ממורמרים, מעולם לא ראיתי פה טכנאי מחייך, כמובן שזה משום שיש בוס שנובח במקום לדבר, תמיד מעיר ומדכא את כולם) ולעבוד במשרה של 75% שאוכל גם לנשום ולטפל בילדיי כמו שאמא צריכה לעשות. אני, בכל אופן, מאד מאד תקועה...

hayapollak

New member
ניס - מצטערת,רק עכשיו

אני רואה את מה שכתבת כאן. את יודעת, הכי חשוב זה שאת יודעת מה את רוצה, לקום בבוקר מחייכת, לבוא לעבודה בשמחה לקצר בשעות עבודה כדי להיות עם הילדים, (אגב גם אני קיצרתי משרה כשהבן שלי נולד וזה גם קיצר לי את המשכורת ואת הקריירה אבל ממש היה כדאי) את לא תקועה - את יודעת מה את רוצה. ואת גם תצליחי להשיג את זה - היכולת,המוטיבציה,הרצון - התשובות - הכל טמון אצלך - האמיני לי.

Sea Urchin

New member
אם אין, בעצם, התפתחות אישית

אפ'חד לא מעריך ת'תרומה שלך, וכל מה את/ה מקבל זה ביקורת, אז נראה לי שמה שתקוע זה הקריירה.

עד לא מזמן

הקריירה היתה עדיפה על עבודה. אחרי שמצאתי עבודה, יש לי זמן לחשוב איך עושים קריירה עצמאית. אך לפחות יש לי עבודה וממה להתפרנס.

hayapollak

New member
../images/Emo45.gifמסכימה.

מצחיקים אותי כל היועצים האירגוניים למיניהם שאומרים לך להחליף עבודה כל חמש שנים על מנת להתקדם... המרוץ אחרי ההצלחה. כאילו שמקומות העבודה מחכים רק לך, כאילו שהמעסיקים לא מעדיפים צעירים, כאילו שכל אחד גם אם הוא מצליח במקום עבודתו הופך לקרייריסט מושבע ו/או מליונר. כאילו שאם מעריכים אותך במקום עבודתך זה לא נחשב הצלחה. בקיצור או שאתה קרייריסט או כלום. כאילו שאדם מצליח להקים לעצמו עסק - מחליף כל 5 שנים עסק או מקצוע.

למעלה