אתמול הייתי בבנק

חי 21

New member
אתמול הייתי בבנק

והייתי צריך שהפקיד ימלא לי הוראת קבע כדי לשלם למעונות הסטודנטים במכללה, העניין הוא שאחרי שהוא מילא את הוראת הקבע הוא צילם אותה ונתן לי את הצילם-הוא גם אמר שכך מקובל, אבל במכללה אמרו לי להביא להם את המקור......... מה לעשות
אם אני אגש לבנק הם ייתנו לי את המקור או שהם יכולים לחתום על הצילום וזה יהיה בסדר
זה ממש דחוף לי...

ayelet i

New member
להוראת קבע יש שני חלקים....

אחד מהם אמור להשאר בבנק שלך - וזה החלק בו אתה חותם ומבקש לכבד חיובים שיגיעו ממעונות הסטודנטים. החלק הזה נושא את החתימה המקורית שלך. החלק השני, בו הבנק חתם שהוא מאשר כי קיבל ממך את ההוראה - מיועד למעונות ובו חתימה מקורית של הבנק. גש לבנק, במידה ואין להם את החלק השני מקורי הם יכולים לחתום פעם נוספת ע"ג ההעתק שבידך!

חי 21

New member
ראיתי שהטופס מחולק לשניים

אז את החלק התחתון אני צריך להביא למעונות ? העניין הוא שהפקיד לקח את כל הטופס המקורי ונתן לי צילום שלו... אז בסה"כ אני צריך שיחתמו לי על הצילום וזה יספיק ? הבנתי שאפשר גם שהם יחתמו על הטופס שהוא נאמן למקור, זה יספיק או שצריך את חתימת הפקיד ?

ayelet i

New member
בדיוק - את החלק התחתון

אתה צריך להביא למעונות. אם אין להם אפשרות לתת לך את החלק התחתון המקורי - הם יחתמו ע"ג הצילום - בין אם עם חותמת של הבנק ו/או חותמת של נאמן למקור - אין לזה משמעות - רק תקפיד שבנוסף לחותמת (תהיה אשר תהיה) - יהיו חתימות של המורשים לחתום בסניף. בכל מקרה - אין בעיה לתקן את הטעות שעשה הפקיד - פרט לאי הנוחות שנגרמה לך.

חי 21

New member
משהו שלא הבנתי בדברייך

כתבת שבבנק יחתמו על הצילום עם חותמת של הבנק או חותמת של נאמן למקור ובנוסף כתבת שצריך שיהיו חתימות של המורשים לחתום בסניף. כלומר צריך חתימה של נאמן למקור או חותמת הבנק וצריך גם חותמת של מישהו מורשה לחתום בבנק. כלומר אני צריך שתי חתימות ? ועוד משהו : האם מלכתחילה היו צריכים להשאיר אצלי את החלק התחתון של הוראת הקבע ?

ettt

New member
מלכתחילה

מי שהיה אמור לחתום לך הוא מורשה חתימה (בבנקאית זה נקרא מו"ח). הוראת הקבע תקפה חוקית אם יש חתימה של מו"ח+ חותמת הסניף במקור או צילום של הנ"ל + חותמת העתק נאמן למקור של הסניף ואגב- רוב הגופים יסתפקו גם בצילום של הוראת קבע אם החותמת והחתימה ברורות

חי 21

New member
כלומר, אם אני ניגש לסניף עם העתק

של הוראת הקבע עלי לבקש רק חתימה של נאמן למקור וזה יהיה בסדר???????? כי ראיתי על הצילום שיש בידי חותמת הבנק וחתימה של הפקיד (ואני מניח שהוא מורשה חתימה)

ettt

New member
עקרונית כן

מעשית- אני לא מבינה את האוניברסיטה שלא מקבלת את זה- חברות כרטיסי האשראי מקבלות הוראות קבע מצולמות ואני מניחה שהן לא היו עושות זאת אם לא היה לזה בסיס משפטי

חי 21

New member
גם לי לא ברור מדוע צילום של הוראת

הקבע לא מספיק להם אבל לפחות עכשיו אמרת לי שמספיקה לי חתימה של נאמן למקור על הצילום שיש בידי וזה אחלה - ככה ביום ראשון בבוקר אני אסדר את זה . אגב, יש מצב שבבנק יתנו לי את המקור של הוראת הקבע ? בכל אופן,
על העזרה הרבה

ettt

New member
הכי פשוט

להביא טופס חדש ויחתמו שוב. עקרונית אם הוראת הקבע אושרה בבנק אז במחשב המוסד "פתוח" לחיובים וזוכויים. לכל מוסד שעובד עם הוראות קבע יש קוד מוסד ואם האוניברסיטה כבר פתוחה בבנק- אז החתימה זה רק פורמלי. נאמן למקור משפטית זה מספיק- אבל אם כבר עשו לך בעיות עם צילום- אולי כדאי פשוט להביא טופס חדש

ayelet i

New member
קצת סדר....

ראשית, החלק התחתון של הטופס, עם החתימה המקורית של הבנק, מיועד למעונות. אין כל סיבה שישאר בבנק. יש גופים שמסתפקים בצילום ויש שלא - וזו זכותם. בוודאי שיש סיכוי שפשוט תקבל את החלק התחתון המקורי, במידה וזה נשאר בבנק - משום שלבנק אין בו צורך. לגבי החתימות - כל אישור של הבנק דורש, כפי שנכתב למעלה, חותמת וחתימות של מורשי חתימה בבנק. גם כששמים חותמת של "נאמן למקור" באופן עקרוני יש צורך בחתימה המאשרת את החותמת - לכן, במידה ואתה לא מקבל את הטופס המקורי, דאג לקבל ע"ג הצילום חותמת כלשהי של הבנק (רגילה או נאמן למקור - לא משנה) + חתימות.

חי 21

New member
הייתי היום שוב בבנק ודיברתי עם איזו

מישהי עם תפקיד בכיר והיא אמרה שהם תמיד משאירים את כל הוראת הקבע אצלם

ayelet i

New member
מדיניות תמוהה...

ואם כך - אז שיחתמו לך על ההעתק! זה שהיא בתפקיד בכיר, לא אומר שהיא צודקת...

חי 21

New member
ביקשתי שיחתמו לי על העותק

אבל אז הפקידה התחילה להתווכח איתי שאני לא מאמין לה (הם אומרים שאני לא צריך את הטופס המקורי כי הם כבר שלחו הודעה למכללה)

ayelet i

New member
או.קי.

אם הם שלחו ישירות את הטופס למכללה - זה בסדר. איזה סיפור מטופס של הוראת קבע! לו היית מקבל שירות תקין, כולל הסברים, לא היית צריך להטריח את עצמך כל כך הרבה עם הסיפור הזה.

חי 21

New member
מכיוון ששלחו את הטופס ישירות למכללה

אז מספיק שאני אתן למכללה את הצילום ?

n i s s i m 1

New member
ממש מצחיק

כל מה שצריך לעניין את הבנק הוא חתימה מקורית של בעל החשבון. הטופס יכול להיות מצולם ואין לזה כל חשיבות. הפקיד כנראה רוצה להיות קדוש יותר מהאפיפיור, אך לא יודע למה.

למעלה