אתמול ב"באר".

subatoi

New member
אתמול ב"באר".

למי שלא יודע, אחד מתאי המד"ב הפעילים בצורה סדירה היחידים בארץ נמצא באוניברסיטת בן-גוריון, ושמו "הבאר". כמובן שלא רק סטודנטים יכולים להכנס, הכל בחינם והכל מחכים (ככה שאם תרצו לבוא בפעם הבאה, אין בעיה). בחודש הנוכחי יש סדרת הרצאות על מיתולוגיות, ואתמול היתה הרצאה על מיתולוגיה מצרית (עוד בסדרה: סקנדינבית, אירית ומסופוטמית). אז בתור אחד שלא זוכר הרבה מסטארגייט, לא היו לי הרבה אסוציאציות נעימות מתוכן ההרצאה, למרות שהיא היתה נפלאה ומחכימה, ועם תמונות מאגניבות. הקטע הוא, שחבר שכן זוכר דברים מס"ג והיה איתי נורא נהנה לראות איך הכותבים באמת המשיכו (רוב הפעמים) את המיתולוגיה, וביססו את העלילות על חלק מהסיפורים. איך כל מיני דברים שם התאימו. כמו האף ההוא של הורוס (או שזה היה סת'? אני כבר לא זוכר) שמוזכר פה למטה באחת ההודעות, או זה שאפופיס תמיד בלתי ניתן להריגה, ואזכור של אנוביס, חתחור (האת'ור? מישהו יודע אם זו היא?), אוזיריס, מלך בשם אונאס ועוד ועוד. חוצמזה, מי שהיה בהרצאה יודע כמה המצרים ממש מחורפנים ומשוגעים בחלק מהסיפורים שעליהם מתבססת המיתולגיה שלהם... בקיצור, אני מצפה לאזכור של ת'ור בהרצאה הבאה

morada

New member
"חבר"

במקרה (או שלא), גם אני הייתי בהרצאה... באמת מעניין ומחכים, אם יש כאן ב"ש-ים כדאי לנסות להגיע. היו הרבה הסברים מעניינים, ואחד מהם, כמו ש subatoi הזכיר - הסיפור של אפופיס שלא ניתן להרוג אותו. זה סיפור די מעניין, רק שהמרצה לא הרחיבה עליו, למי שלא מכיר את סיפור המיתוס הזה - הנה הוא בקצרה: כידוע - רע הוא אל השמש, ובכל לילה הוא שוקע (לפי סיפור המיתוס - חוזר למים הקדומים שלפני הבריאה, או משהו מוזר אחר). אבל על מנת שהשמש (רע) תזרח מחדש, רע צריך להרוג את אפופיס (שמגולם כנחש, ולפי הסיפור אחראי על משהו, לא זוכר מה..) בכל לילה, ולמרות שהוא מת - אפופיס שב ומנסה בכל לילה לעצור את רע. זה היה נחמד לשמוע את הסיפור הזה ולדעת שמה שהכותבים עשו לא היה סתם (כמו רוב הדברים בסדרה) :) גם אני מצפה לשמוע מת'ור...

Chelnak

New member
חתחֹר היא באמת האת'ור

וגם: עַפֶּפּ הוא אפופיס, ו-עַבְּדוּ זה אבידוס.

morashtty

New member
אם כבר בחתחור עסקנו...

יש בפארק תמנע מקדש שלה הנה ציטוט מהאתר שלהם: מקדש האלה חתחו'ר מצוי מדרום לעמודי שלמה. המקדש נבנה בסוף המאה ה- 14 לפני הספירה בתקופתו של פרעה סתי הראשון מלכה של מצרים. גודל המקדש 15X15 מטרים והוא נבנה מאבן חול לבנה שהובאה למקום ממרחקים. מדרגות המקדש מובילות לתחריט סלע ובו מתואר רעמסס ה- 3 מוסר תשורה לאלה חתחו'ר. חתחו'ר-אלת המכרות, גברת נץ, אלת האהבה, שומרת העין רע ואלת הטורקיז. ויש גם תמונה:

subatoi

New member
איזה יופי! מי אמר שאין ס"ג בארץ?

אולי היא תבוא לבקר
והנה רעיון למאמר חדש- עדויות לגואולדים בארץ. למי שיש זמן פנוי ויכול לרכז כל מיני עדוית כאלה. אני הייתי מת לקרוא משהו כזה!

Chelnak

New member
הנה עוד כמה רעיונות לעדויות:

בתנ"כ מוזכרים מספר פעמים כמה מ"ידידינו" - בעל, למשל. אם כי לא מסופר על פעילות כלשהי של האלילים עצמם (שהם, כמובן, לא באמת קייימים), אבל מוזכרת פעילות של מאמיניהם.

למעלה