אתמול בלילה

אתמול בלילה

זה הסרט שראיתי היום. בקצרה - זוג צעיר נשוי בלי ילדים, חי חיי שגרה בניו יורק. רוב הסרט מתרחש בלילה אחד, בו הגבר נוסע לנסיעת עסקים עם חברו הטוב ועוד עובדת יפהפיה. היא נשארת בנ"י ופוגשת אקס שאותו הכירה בזמן פרידה מבעלה (לפני שהיו נשואים), ומתברר שיש שם רגשות לא פתורים משני הצדדים. בסופו של דבר באותו הלילה שניהם בוגדים, כל אחד בדרך אחרת. ואני נשארתי עם תהיות.... איזו בגידה גרועה יותר? סקס חד פעמי עם אדם זר או לבלות לילה מחובקים בזרועות אחר אליו יש רגשות, גם אם לא היה סקס....

איזה קטע

הקלטתי אותו אתמול מה את אומרת שווה לראות? ולשאלתך בגידה היא בגידה היא בגידה הפרה של אמון בין שני אנשים גם מעשה שלא קשור לסקס ו/או קשר עם מישהו אחר יכול להיחשב כבגידה

הוא נחמד

לא יצירת מופת אבל אני נהניתי. ברור שבגידה היא בגידה היא בגידה :), אבל אם היית צריכה/יכולה לכמת בגידה, מה היה גרוע יותר?

ללא ספק

בגידה שמגיעה ממקום של רגש היא יותר גרועה מאשר בגידה שמגיעה ממקום של יצר ועדיין מבחינתי שתיהן בגידות לכל דבר ועניין וההתייחסות שלי אליהן היא אותו דבר

הכי גרוע זו השאלה שלך

בנוגע הכימות והשימוש ב"בכל זאת" איך זה הולך ביחד עם ה"ברור" ? אם יש שאלות אז ככל הנראה לא ברור או שיש פתח ונסיבות שבהן הברור הופך להיות לא ברור.. מציע שתחליטי

ערב טוב אליהו

באמת שחסרונך לא הורגש על ידי
, מה אני אמורה להחליט? תהיה ברור .

ושוב במקום להבין את מגיבה...

מציע שתקראי את המקור שלך לא בעיניים שלך אלא בעיניים של אדם סביר. אח"כ תנסי להסביר איך יכולים "ברור" ו"אבל אם" ששניהם אצלך יושבים מוןל ערכים שונים ביחד לדור ביחד באותה אמירה? עכשיו קפיש על מה צריך להחליט?

תגיד לי משהו

אתה אמיתי או פיקציה? נראה לי שכמה שיעורי הוראה מתקנת בתחום הבנת הנקרא יעזרו לך, ובדרך גם תבקש מהמורה לעבור איתך על הסקת מסקנות מטקסט, כי אשכרה כרגע אתה נכשל. אולי אחרי השיעורים הללו תצליח להסביר את כוונתך בצורה ברורה ונהירה. עוד משהו ?

אמרתי לך משהו - אני אמיתי ככל הנראה

יותר ממך. על הבנת הנקרא שלי אין עוררין - יש תעודות ובכמה שפות ועם תרבויות לרוב אני חייב לציין את השיפור בתקשורת הפעם - עוד לא הגעת לדבר בשם כולם - סימן שלפחות הצלחתי לעשות שינוי ע"י הערות קודמות שלי...... אגיד לך היכן את נופלת ולא שמה לב גם כשמעירים לך וגם כשמאירים לך (מקווה שההבדל מובן): 1. כשלא מסכימים איתך את מייד עוברת לחזיתית וחזיזית (כביכול - צועקת = צודקת). 2. כשזה נהייה קצת קשה (ולפעמים זה מהר) את מנסה להעליב, מנסה להנמיך, מנסה לעשות צחוק והעיקר - לא להתמודד עם הנושא ועם הטיעון ממול. הטיעון הנגדי לא ייעלב, לא יונמך והדרך להתמודד איתו היא לטעון ולשכנע באותה רמה .... 3. הכמות =not איכות .... והמילוי של רשת הקשר שלנו מעיד או על פיקציה או על פעילות מאומצת להישאר נראית כל הזמן - ספורט החזקת הפוסט ... 4. אם את כותבת "ברור" על בגידה כבגידה כתגובה למישהו אחר הרי שמה שהוא טען ברור. אי אפשר מיד אחרי זה לחפש בכיוון ערכי סותר (בכל זאת לכמת את זה). קפיש ?

פססססט - סולמות ...

אם בשבילי (כדי שלא תגיד שאני כותבת בשם כולם) שוקולד טעים, סטייק טעים, וגם מיץ תפוזים טעים. מותר לי לכתוב שברור וברור וברור שכולם טעימים לי ??? אממה - האם יש באפשרותי לכמת את מידת הטעימות שלהם או מידת ההעדפה שלהם אצלי? או דוגמא אחרת... כאמא חשוב לי ללמד את ילדיי יושר, הגינות וצניעות. מותר לי לכתוב שברור וברור וברור שכולם חשובים לי??? האם יש באפשרותי לכמת את מידת החשיבות שלהם בשבילי בתוך ההורות? אותו הדבר בדיוק גם בתשובה שלי למתולתלת... גם מבחינתי כל אחת מהסיטואציות שציינתי היא בגידה, ועדיין למרות שזו בגידה, בשבילי ולדעתי יש בגידה חמורה יותר וחמורה פחות. מספיק ברור עכשיו??? או שאתה רוצה את זה ממש בשפה של מפגרים (וזה בשביל שתוכל להמשיך לטעון שאני מעליבה, כדי שאוכל לישון בלילה בשקט תוך ידיעה שעשיתי את עבודתי נאמנה).

חבל דנדשת, כמעט קיבלת

בלילה היה כאן שיח ברקע מה יהיה המהלך הבא שלך לאחר שהקשיתי - האם תעברי למצב רציני או שתמשיכי ב.... כמעט וניהלנו התערבות .... חבל שאחרי שאת סוף סוף כותבת משהו לטעם (אם כי לא לטיעון) את עושה את המעשה שככל הנראה אינך יכולה להימלט ממנו - בוא נתקע מסמר גדול כדי שאם יענו לי ... מניפולציה זולה של שקיעת השמש... לעניין, והודגמאות שנתת מעולות להראות כמה את לא שם. כל הדוגמאות שלך הן דוגמאות של בניה ושל אירועים חיוביים ולכן עושה רושם שטנת התעדוף שלך מחזיקה הרבה מים. אבל, את גם מודה שכל הסיטואציות המקוריות הן בגידה ומדברת על דרגת החומרה, כלומר, האשמה נקבע וכעת מתחילים בטיעונים לעונש ולקולת העונש ולנסיבות המקלות. וזה, זה ממש לא אותו דבר ועצוב שאת לא רואה את זה. אם לא טוב בעברית אני אוכל לספק לך את המסר הזה בעוד שפות אבל בטח לא בשפה שאת מציעה לעבוד בה .....

יש פה בעיה

אני אשכרה לא מצליחה להבין את הכתיבה שלך. אתה כ"כ לא ברור , יש לך כ"כ הרבה שגיאות היגוי, פיסוק ואפילו כתיב שאפילו הבן שלי שבכיתה ב' כותב יותר ברור ממך (רואה? אני עקבית בהעלבות ...). אני לא האשמתי אף אחד אלא הבעתי את דעתי והיא שכולן בגידות (וזה אחרי שבפוסט אחר שלי טענת שאני לא עונה לעניין ואאל"ט טענת גם שאני לא מביעה דעה), אך מבחינתי וכנראה שאני לא היחידה (שהרי היו עוד כמה שטענו אותו הדבר), ניתן ע"ס דעה אישית לכמת ולומר מהי בגידה חמורה יותר ומהי פחות. מה שאותי מעניין זה מדוע זה כ"כ הקפיץ אותך? ההשערה שלי - היית שם .... (לפרט יותר או שזה יגרום לך לטעון, שוב, שאני יורדת לפסים אישיים כי אין לי מה לענות לגופו של עניין ...). בקיצור - רוצה לעוף על עצמך? אתה יותר ממוזמן, רוצה שוב לנפנף בתעודות שיש לך? בהצלחה, עלי זה בטח לא עושה רושם. והכי חשוב - שמחה שנהניתם בלילה בשיח שהיה לכם, אני בינתיים נהנתי משנת לילה הגונה. עוד משהו או שנסכם ?

אויש, איזה קטע - בוא נעלה השערות

כפרה - שקוף !!! לא הולכת מניפולציה ישירה בוא נשתמש בעקיפה - נגלגל עיניים לשמיים ונעלה סברות וכדומה- קטן (ככל הנראה לא הבנת את עניין השקיעה בתשובה הקודמת....) ועוד משהו קטן - את חמודה כשאת עצבנית אבל אל תכתבי כך את מה שלא עושה עלייך רושם - לפחות לי יש קילומטרז' עם דוברת לראי .... אה, כן, בוא נגיד "אבל כולם" (זוכרת באיזה גיל משתמשים בזה ומול מי?). תכל'ס לעניין... הצגת מצב שבו יש טענה לנסיבות מקלות (שזה בהרבה מקרים לא יותר ממרחנות של העבירה וההרשעה) ולא הסכימו איתך - אז מה את קופצת?

כפרה

תקרא לאנשים שמוכנים שתקרא להם ככה, לא לי . עצבנית? ממש לא, זה המצב הרגוע שלי... מי לא הסכים איתי, אתה? סבבה, זכותך. אבל במקום לכתוב שאתה לא מסכים, אתה מסבך את הדברים ובעיקר - עונה ממש לא לעניין. פשטות היא מילת המפתח... מאמי - אתה מתיש אותי בכתיבה שלך (והנה - כדי שעדיין אהיה עקבית, בפוסט החדש שלך לא רק אני לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה לכתוב...), אז הכי טוב יהיה אם נפסיק עכשיו.

יש !!!!

ההימור היה אם תתעקשי להגיד את המילה האחרונה אחרי שתסתיימנה לך כל האפשרויות להתייחס לענין עצמו ולטיעונים. אבל את לא באמת מתעייפת - " והנה בפוסט החדש שלך לא רק אני לא הבנתי מה בדיוק" - שקוף הטריק של להיעזר באחרים - מה עם ההתמודדות? יום טוב וחביב .....

יערית

New member
אחחחחחח איזה סרט ראית!!

ישבנו גם אנחנו וראינו והעלינו הרבה תהיות מהסרט, היה בעד היה נגד, היה אחלה דיון תוך כדי אפילו.....ובסופו של דבר, כשזוגיות היא לשם מתק שפתיים ועיניים, היא מהר מאד מוצאת את עצמה נאחזת בשרידי עבר, או בדברים שקורצים לנו בדרך. לבגידה יש הרבה מובנים באופן כללי, לווא דווקא בזוגיות, גם בסביבה שלך, עם החברים שלך, הבגידה היא משהו שורשי, פעם בוגדים באישה אחר כך בחבר,, אחר כך בחברה...ואז מוציאים מניפסט חברתי איך אמורים להתנהל בחברה חחחחח

שמחה לקרוא

שלא רק אצלי עלו תהיות :). השאלה היא אם הזוגיות שבסרט היא לשם מתק שפתיים או שעם הזמן נעלמו ממנה אלמנטים של ריגוש ואותם גיבורי הסרט מנסים לספק בדרכים אחרות. וברשותך אשאר דווקא בבגידה בתחום הזוגיות, אם היית צריכה לכמת את הבגידה, איזו מהן הייתה נראית לך גרועה יותר ?

יערית

New member
במיקרה של הסרט

משהו יבש מאד בקשר וכל אחד מהצדדים בקלות מעד ונגע במונח בגידה. הבגידה הגרועה ביותר מבחינתי היא רוחנית, להיות עם אדם שאוהב אישה אחרת.

מסכימה איתך

שבסרט וגם במציאות הבגידה שלה "קשה" יותר, הרעיון של להיות עם אחד בעוד אוהבים אחר הוא איום. מה שגורם לי לתהיות נוספות... האם גברים יסתכלו על בגידה כזו כקשה יותר :) .

למעלה