אתמול בבן שמן

UDYM44

New member
אתמול בבן שמן

איפה נעלמה נקודה 8 ?? מדוע נקודה 10 לא היתה על שביל ומדוע בתאור לא נאמר מצוק אלא גל אבנים.היו שם 20 אם לא יותר גלי אבנים ורק מצוק אחד?? חבל שנווט ברמה גבוהה נופל בגלל שתי נקודות שגזלו זמן רב בחיפוש מעצבן.

IlanShacham

New member
הי אודי

קודם כל קבל את התנצלותי הכנה בשמי ובשם המועדון. לצערי לא יכלתי להגיע אתמול, ואולי בזה זה התחיל... נקודה 8 הוזזה בכ 50 מ' בין השרטוט של מתכנן המסלול לבין המפות שהודפסו. לצערנו לא עלינו על זה כשקיבלנו את המפות ואת התוצאה אנחנו יודעים...
לגבי נקודה 10, מכיוון שיער בן-שמן הוא אזור מוכר מאוד, וגם חלקים מהיער רכיבים לחלוטין, החלטנו לאתגר עם קצת ניווט עדין בתוך היער. ממה שהבנתי היו כאלה שטענו שהנקודה במקום, וחלק שטענו שלא. ללא ספק בחירה של גל אבנים באזור הזה לא היתה מוצלחת. נסיק מסקנות מהשגיאות שנעשו כאן ונפיק לקחים לקראת הניווטים הבאים. תודה, אילן

הנקודה הייתה במקום

מישיבה בבית על המפה וניתוח קצר של הציר הבנתי שאותו הסלע המפורסם היה בזווית יותר חדה, כלומר יותר צפונה מהנקודה. כשניסיתי לבדוק אופציות אחרות ירדתי מהסינגל המערבי לנקודה וגיליתי שאני עובר סבך גדול באמצע (הסבך מצפון מערב לנקודה) משמע: הייתי מצפון לנקודה, כך שהסקתי מהר מאוד שהנקודה לא נעלמה, אני קצת התברברתי... אזימוט פשוט מהנקודה על הסינגל על קצה הסבך הביא אותי לנקודה, שהייתה במקומה

לגבי שאר הניווט

מאוד נהנתי! בכל תחרות החלק של הניווט הולך ותופס יותר ויותר מקום, ובתחרות הזאת בהחלט היה לניווט חלק משמעותי, תכנון המסלול היה מעולה. חבל שנקודה 8 באמת לא הייתה במקומה, גם אני בזבזתי עליה דקות יקרות...

Erez Shalev

New member
Orienteering in slovakia

the orienteering skills are important but first you have to know how to ride. for example, yesterday we compete on the slovak open and the course was 25K, 15 controls, and 800 meters of uphill. so, everyone should thank Uzi Shweiser for planning hard courses in menashe forests...

eytan amiaz

New member
הכרטיסים לא אצלי

אני רק העליתי את התוצאות שנשלחו אלי, אבל נבדוק ונחזור אליך

eytan amiaz

New member
רק בסוף השבוע

תוכל לקבל תשובה סופית, כי הטפסים נמצאים במרכז והבחור שבדק אותם נמצא בדרום. אני מתנצל ומקווה שזה בסדר מבחינתך

eytan amiaz

New member
ענבר גולן פסילתך בוטלה

ותוצאתך עודכנה. להתראות בניווטים הבאים.

הנקודה החיובית../images/Emo42.gif

כל גיוון ושינוי מהנווט הרגיל תורם ומהנה. הפעם, 2 הנקודות הראשונות היו ללא מפה-היה צורך לשנן בע"פ את הציר ורק בנקודה 2 חיכתה המפה. נהנתי מ'תרגיל' זה, ואולי יש לנסות להרחיב את העניין: בכל נקודה תהיה המפה לנק' הבאה, כשלא לוקחים אותה, ולמעשה צריך לשנן כל פעם את כל הציר לנק' הבאה. כמובן שיש להתאים את המרחק והקושי של הנק' לעניין. אפשרות נוספת: המפה נמצאת במרכז, כשמסביבה פזורות תחנות, ובהתאם לצורך הנווט חוזר למרכז בין התחנות לשינון הנקודות הבאות. ניווטים כאלו 'מאלצים' את הנווטים להשתפר בניווט.

Arik Schor

New member
ושוב אין תוצאות

אז התוצאות של הניווט הרגלי פורסמו ביעילות ובזריזות ואילו אנחנו הנווטים הרכובים חיבים שוב להתחנן לתוצאות, אנא. חוץ מזה (מלבד מיקום נקודה 8) היה מהנה , מאתגר וטוב לתחילת העונה אריק שור

eytan amiaz

New member
באשר לתוצאות

מי שמכיר את השיטה החדשה של הכנסת התוצאות, יודע שהתוצאה מוכנסת ישירות לאתר ללא צורך בקבצי EXCEL וכד'. הענין הוא שלא הוסיפו (מראש) קטגוריה לניווט הרכוב ולכן לא ניתן היה להכניס את התוצאות אתמול. בקשתי מרן (הבחור שהכניס את התוצאות) לשלוח אותן אלי ואני אטפל בנושא. אז קצת סבלנות וחוץ מזה ידוע שתמיד דופקים את הנווטים הרכובים.

UDYM44

New member
אתה צודק הרעיון מקורי מאד

הבעיה היחידה היא תקציבית.עלות מפה לא דבר זול.

אודי, דווקא צריך פחות מפות,

מספיק לשים לכל היותר 2-3 מפות בכל תחנה. סוג הניווט בהצעה הראשונה של גיל דווקא מתרחש מדי פעם (לעיתים רחוקות) בניווט הרגלי-ניווט זיכרון.

למעלה