אתמול בבוקר

אנרגטית

New member
אתמול בבוקר

הבת הגדולה (זו שאנחנו בתהליך אבחון איתה כרגע ובינתיים מסתמן שיש בעיה) היתה במחשב. והבת הקטנה שיחקה עם חברה שהיתה בבית. הם שיחקו בכדור. הכדור כנראה פגע בבת הגדולה והיא ביקשה שיפסיקו. והן המשיכו. בפעם הבאה שזה קרה, הבת הגדולה סטרה בחוזקה לקטנה. באותו רגע הקמתי אותה מהמחשב, ניתקתי לה אותו עד הערב. ובערב דיברנו על שליטה בידיים, ועל כך שהיא צריכה לשלוט בידיים שלה ולא להכות. מה בעצם הייתי צריכה לעשות? איך הייתי צריכה להגיב למקרה אלימות כזה?

b a r b a i m a

New member
צהריים טובים ../images/Emo13.gif ומה שלומך?

אני בהחלט חושבת שפעלת נכון. אלימות לא תפתור דבר אלא רק תתגבר. הגדולה אכן חייבת להבין שע"י מכות היא לא פותרת בעיות אלא רק משאירה משקעים שליליים בינה ובין אחותה. (אני עד היום זוכרת שכשהייתי בת 6 חטפתי סטירה מאחותי-וזה באמת היה בטעות-היינו ישנות יחד במיטה נפתחת למיטה זוגית והיא חלמה חלום-ואני חטפתי...) אז על אחת כמה וכמה שהקטנה תזכור את הסטירה. לא קרה אסון בזה שכיבית את המחשב, נתת לה זמן לחשוב על מעשיה. אך מצד שני (מה לעשות שתמיד יש צד שני)\ הגדולה ביקשה מהקטנה להפסיק. הקטנה הפריעה לגדולה ולדעתי גם הקטנה היתה צריכה להיענש. לא משנה באיזה דרך-אולי אפילו רק לקחת לה את הכדור ולהעיר לה-אך שהגדולה תראה שגם הקטנה נענשת כי גם היא לא היתה בסדר.

b a r b a i m a

New member
ועוד דבר-אנחנו חייבים לשים לב

(בכל אופן אני חייבת) שלא כל פעם שהקטנים צועקים/בוכים , בהכרח הגדולים אשמים... הקטנים האלו כל-כך שובבים ותחמנים - הם יודעים את נקודות השבירה שלנו כהורים..ושאנחנו תמיד מגנים על הקטנים. חייבים להיזהר.

estee

New member
אתמול בבוקר

חושבת שהגבת נכון.זה מקומם ומתסכל, כי יש צדק גם לכעסה של הבת הגדולה. אבל... לכעוס לחוד ולהכות לחוד.גם הקטנה צריכה להבין את חלקה בארוע הזה.

למעלה