אתם תשבו עם ערפאת?

טטריק

New member
אתם תשבו עם ערפאת?

אתם תמשיכו לנהל משא ומתן עם ערפאת גם אחרי שהוכח מעל לכל ספק שהוא אחראי לגל הטרור שאנו נלחמים בו? אין לכם בושה!!!!

Deathatred

New member
יש אנשים שחושבים להצביע מרצ

בגלל הצד החברתי אבל מתחרטים מיד כאשר הם רואים כיצד היא מצביעה בעד עוכרי ישראל, תומכי הטרור החותרים להשמידה.

pelegs

New member
ואז הם מצביעים ליכוד

ודופקים את עצמם. הורי!

Deathatred

New member
לאו דווקא

הם גם מצביעים שינוי, מפד"ל ועוד. בפועל, מי שאוכל אותה זה אתם.

מה לעשות...

שבניגוד לכל אותם פטפטנים, אנחנו אומרים את האמת- מיליארדים שמדינת ישראל משקיעה בביטחון צריכים ללכת לחינוך ולרווחה. חברה מתפוררת מבפנים לא תוכל להגן על עצמה מפני איומים מבחוץ. 5,000 מילואימניקים הודיעו שלא יתגייסו יותר לצווים חריגים החל משלשום.

pelegs

New member
זו היתה דוגמא

ברור לי שלא כולם הולכים רק לליכוד, חלילה. אבל המסר הועבר - הם תומכים במפלגות שלאו דווקא יתמכו בהם אח"כ.

Deathatred

New member
המפד"ל ושינוי

מייצגות מצויין את הבוחרים שלהן וגם דואגות לאינטרס של כלל הציבור.

המפד"ל...

היא אכן מפלגה מצויינת ובתכלס, אם הייתי בעל אידיאלוגיה ימנית בקו המדיני, הייתי מצביע בשבילם- הם מפלגת הימין היחידה שגם מציגה חזון כלכלי-חברתי, ומתנגדת לחוק טל. שינוי לא מייצגת כלום חוץ מאת האינטרס של חבריו הטובים של פורז, ברוני התקשורת. המפלגה הזו בנויה על דאגה לעשירוןה עליון והתנגדות לכל דבר שמתנוססת עליו המילה ´חרדים´. מי שבאמת דואג לכלל החברה היא מרצ, והסיבה היחידה שבגלללה אנשים מסתייגים ממנה היא בגלל האידיאלוגיה המדינית שלה שלצערי רוב הציבור לא מסכים איתה. אבל זה עוד ישתנה, עוד בבחירות האלו, אני מקווה.

Deathatred

New member
לא נראה לי שזה ישתנה

הערבים אפילו לא מנסים להציג נכונות לשלום ולא נרתעים מלהסית ולהכעיס את כל הציבור היהודי על ההתבטאויות הפרובוקטיביות והמסיתות שלהם. כשמרצ ניצבת לצידם של אלה ללא תנאי ולא דורשת מהם מינימום של דרך ארץ וציות לחוק (אפילו לא דרישה להפסיק לקרוא לרצח יהודים) היא מרחיקה מעצמה ציבור שלם שלא רוצה להיות שותף לגועל-נפש הזה של תמיכה באנטישמיות. לצערי, הרוב שבורח ממרצ עובר לליכוד או לשינוי ולא למפד"ל, שהיא אכן מפלגה מצוינת וראויה שהרבה יותר אנשים יצביעו לה.

רק להבהיר מי זו שינוי. חובה לקרוא.

מאמר מאת חיים ברעם בני דורי ואף צעירים יותר זוכרים היטב את אופרת הרוק "טומי" של להקת ה"מי", שזכתה גם לגרסה קולנועית קצת וולגארית, אבל בהחלט מהנה. אם הגיבור האנגלי ייצג איזה מיתוס של נעורים, של תמימות שמנוצלת לרעה על ידי המשפחה והחמדנים מסביבה, אז טומי לפיד שלנו הוא האנטיתזה המוחלטת לנראטיב הזה. לפיד, קשיש מזרח אירופי שמבקש להנחיל לנו אתוסים שאיפיינו חוגים בורגניים ביבשת בין שתי מלחמות (בסביבה חברתית ופוליטית מאויימת, עם דמוקרטיה שבירה וגזענות רצחנית) זוכה כאן להצלחה, לפופולאריות אישית ואפילו לעתיד פוליטי מזהיר. האופקים התרבותיים שלו נגמרו אולי בסטפן צוייג (וגם במקרה הזה לא הפיק את הלקחים), אבל טומי לפיד עושה חיל. קשה לדעת אם לפיד מכיר בחובו למנחם בגין, ראש הממשלה הראשון שהתגאה בזיקתו לבורגנות המזרח-אירופית, והאיש שהחזיר את היהדות למרכז הזירה הפוליטית, והדיח ממנה את הישראליות. השיח המסורתי תחת שלטונו של בגין חיזק את המפלגות הדתיות והחרדיות, גם על חשבון הליכוד, ולפיד מגלם את הריאקציה הפוליטית והתרבותית לתהליך הזה. מאבקים כאלה כבר ניטשו בעבר בקהילות מזרח אירופה, בעיקר בפולין, אבל שינוי זוכה תמיכה רבה גם בקרב צעירים ישראלים. הסיבות להצלחתו של לפיד הן ברורות: הזרם הסוציאליסטי והסוציאל-דמוקרטי פשוט נכחד מישראל היהודית בעשרים השנים האחרונות, ולרכושנות, גם בגירסתה האגרסיבית ביותר, יש לגיטימציה ברוב החוגים האליטיסטיים בארץ, וגם בקרב מקבלי ההחלטות מרוב מפלגות הקונסנזוס. לכך מתווסף מפעלו המונומנטאלי של אהוד ברק, שהרס את האמונה בשלום בכלל ובתהליך אוסלו בפרט. לפיד משווק עמדה נצית כאילו פרגמטית, שעשויה להתגמש במידה מסויימת אם יחולו שינויים במדיניות האמריקאית באיזור, וקיבע את מפלגתו בדיוק על קו התפר שבין נצי העבודה לבין השרוניסטים בליכוד. תומכי שינוי אינם זקוקים לשום חשבון נפש, או לבחינה מדוקדקת של השקפותיהם לפי קווי מיתאר רעיוניים. המפלגה השמרנית-לאומנית של לפיד התבייתה היטב על מרכז הקונסנזוס בכל הנושאים, וכך הובלט ייחודה בנושא החרדי. שינוי היא המפלגה הימנית ביותר בארץ בנושא הכלכלי-חברתי, והיא דוגלת בניאו-ליברליזם תאצ´ריסטי, קניבלי, בכל נושאי הרווחה וחלוקת ההכנסות, כל זאת, בצורה גלויה ומפורשת ובסיסמה של הגנה על הבורגנות היצרנית מול ה"פרזיטים" ומקבלי קיצבאות הסעד. העמדה האותנטית לחלוטין הזאת, בצירוף השנאה לכל השונים (ערבים, מזרחים, זרים, פועלים, עניים, מובטלים) מתעלת ציבורים מוגדרים, אבל חזקים, למחנהו של לפיד. הוא מוכיח שאפשר להיות לאומן קיצוני, שונא ערבים מובהק שרק לפני שנים אחדות הציע להציב מכוניות תופת במרכזי אוכלוסיה פלסטיניים, ובעת ובעונה אחת להתנער מעול תורה ומצוות. כיוון שחלקים רחבים מהציבור הדתי והחרדי עוברים עתה תהליך מסוכן של השתלבות בלאומנות הקיצונית ביותר, יש נקודת חיבור מסויימת בין לפיד לבין שנואי נפשו. חילוקי הדעות בין לפיד לבין החרדים והדתיים אינם מדיניים, אלא חברתיים, כלכליים ותרבותיים. ברשימת שינוי לכנסת משובצים מועמדים שיש להם מכנה משותף חד משמעי, והניואנסים הם בעיקר בנושא המדיני. כולם שייכים למרכז הלאומני, אבל לכמה מהם יש זיקה לאגף הימני שלו, ולאחרים, לאגף הפרגמטי. לרבים ממצביעי שינוי יש תדמית עצמית ליברלית, ולכן קיימת תופעה של התלבטות בין שינוי לבין מרצ, שתי מפלגות השונות זו מזו באורח קוטבי. הרי לפיד הובא בשעתו לרשות השידור על ידי הליכוד כדי לשמש קומיסאר פוליטי ימני ולטהר את השמאלנים, שהיו בעצם אנשי אסכולת מרצ על גילגוליה השונים. למען הליבראלים שנשבו בקסמה של שינוי כדאי לסכם את הפרופיל הפוליטי של לפיד ותנועתו בכמה מלים השוות לכל נפש. מותר להם כמובן להצביע בעד שינוי, אבל כדאי שידעו במה ובמי הם תומכים בהצבעה כזאת: לאומנות נצית, ומצע שאינו מאפשר שום התקרבות לשלום ישראלי-פלסטיני. אוריינטציה קיצונית על כלכלת שוק, משולבת בהתנגדות עיקבית להפעלת מנגנונים מווסתים כדי לטפל בבעיות חברתיות. שינוי חותרת לא רק להנצחת העוני והפערים, אלא להגברתם עד להקמת חברה נוסח ארגנטינה. איבה לחרדים ולערבים, בנימוקים גזעניים ותרבותיים, אבל גם ממניעים של מלחמת מעמדות של הבורגנות נגד השכבות החלשות. השתייכות פוליטית למרכז הלאומני, וחופש תמרון לקואליציות עם אריאל שרון, עם או בלי שרידי מפלגת העבודה. תמיכה חד משמעית בחוגים שמרניים ותוקפניים בחוץ לארץ, בעיקר בארצות הברית. אדישות לאיכות הסביבה ולזכויות של מיעוטים לאומיים, עדתיים, חברתיים או מיניים. ביטחוניזם קיצוני, גם בתחום הגרעיני. התנשאות תרבותית על ישראלים שאינם נתפסים כאירופים במובן הצר, האנכרוניסטי של המונח הזה. חוסר הבנה מוחלט בטיב העימות בין המערב לבין הדרום העני, כולל העולם המוסלמי. זיקה לעמדות ניאו-קונסרבטיביות, כמעט זהות לאלה של דוברי "הרוב המוסרי" הגזעני בארצות הברית. מי שמסוגל לעכל תשעה סעיפים כאלה של עמדות ימניות קיצוניות, רק בזכות השנאה של לפיד לחרדים, כנראה שראוי לשינוי כפי ששינוי ראויה לו. אבל רבים וטובים נסחפים למחנהו של לפיד מבלי לאמץ את כל עמדותיו בנושאים כל כך חשובים. התנגדות לכפיה דתית היא כמובן לגיטימית, אבל ניתן לתרום למאבק הזה גם בהצבעה בעד מפלגות לא גזעניות ולא אנטישמיות. אבל עסקת החבילה, התובעת ממצביעי לפיד להכניס לכנסת, בגלל פחד מפני החרדים, חבורה של לאומנים, שמרנים, שונאי זרים, ואנשי ימין קיצוני בנושא הכלכלי-חברתי, היא פשוט בלתי סבירה.

../images/Emo41.gif הנה הגיבור שלכם אנשי מרצ

מעיון קצר בדבריו של חיים ברעם עולה פרופיל של שמאלני אולטרה קיצוני, קומניסט, גס רוח, שקרן, קונספירטור, מסית ודמגוג. לא מאמינים? תקראו קמצוץ מדבריו. הנה הוא חיים ברעם במלוא תפארתו:
"ברור שכל נושא הפסילה הוא אבסורדי. בגורלו של ברוך מרזל דנו נציגים נמוכי מצח מש"ס, המפד"ל, יהדות התורה והליכוד, שרובם גרועים כמוהו, ואולי אפילו גרועים יותר"
"אני מסכים עם הישראלים שטוענים, ששום דבר שקרה כאן או במקום אחרי מאז תחילת 1945 לא מזכיר את מחנות ההשמדה, אבל הטבח בג´נין העלה גם אצלי את האסוציאציות המפחידות של דיכוי מרד הגיטאות. אתם לא אוהבים את המונח "טבח"? אז כתישה, רצח, טחינת בתים על יושביהם, הרעבה, מניעת עזרה רפואית, התקפה של המדכאים על קורבנות הכיבוש והגזענות"
"בחורף צפויה עוד מתקפה אמריקאית נואלת נגד העם העיראקי האומלל.....מדוע השמידו האמריקאים כמעט עשרים אלף חיילים עיראקים שברחו מכוויית בלי נשק? מדוע הופצצו אזרחים חפים מפשע בעיראק? ואחרי שכל פשעי המלחמה האלה בוצעו, מדוע השאירה ארצות הברית את סדאם על כנו, ומעולם לא עשתה מאמץ רציני להפיל אותו ואת משטרו באמצעים החתרניים המוכרים לה היטב? שמא רצתה וושינגטון להשאיר את סדאם כשליט מוחלש במקצת בבגדאד, כדי ל"אזן" את האיום השיעי לא רק במפרץ, אלא גם בתוך עיראק עצמה? בסימני שאלה כאלה לא תתקלו בעיתונות הישראלית המסחרית, אבל מי שקורא עיתונות רצינית באירופה נתקל בהם מדי יום. האם יש חלופה לפלישה ולהפצצות על עיראק בחודשים הקרובים? האם מישהו מעיין ברצינות באפשרות לפרק את סדאם מנשקו באמצעים אחרים? מדוע מחבל נשיא ארצות הברית במאמצי האו"ם לכבות את השריפה? נדמה לי, שאצלנו לא בוחנים ברצינות שאלות כאלה, ומסתפקים בהפצת אבעבועות שחורות מילוליות......
"הקונזנסוס הלאומי בישראל התייצב כבר מזמן לצד האומות השבעות נגד האומות הרעבות. אפילו אנשי מרצ מתחלחלים מהמאבק של השמאל העולמי נגד הגלובליזציה ונגד ההשתלטות הכלכלית הנצלנית של המערב על אוצרות העולם כולו"
"אבל בנושא העיראקי אין חשיבות מיוחדת לחלוקה הזאת: כמעט כל הציבור היהודי בישראל מקווה שבוש יכה בעיראקים. שיקולים של צדק, של חלוקת משאבים כלל עולמית, של גאולת העם העיראקי משלטון האימים של סדאם מבלי לרצוח מאות אלפים מבניו, אינם מתלבנים כאן ברצינות. העיסוק הנרקיסיסטי באסון הביולוגי הממשמש ובא, אינו אלא הסחת דעת קולקטיבית מהדיון האמיתי. הפכנו לעם של מחרחרי מלחמה, הנסחף על ידי ממשלה המטיפה בגלוי למתקפה על עיראק ונוקטת עמדות קניבליות ורצחניות כלפי אומה שכנה." ולסיום:
חיים ברעם נגד מצנע כל העיר 29 נומבמבר 2002 ... מצנע עצמו פסול מבחינה מוסרית ושמאלית, כיוון שהרקורד שלו כאלוף פיקוד מרכז בזמן האינתיפאדה העממית, הראשונה, גרוע לא פחות מזה של שאול מופז. ולשניהם יש מקום של אי-כבוד בספסל הנאשמים בבית הדין הבינלאומי בהאג. הריסת בתים וחיפוי על מתנחלים רוצחים מהווים פשעי מלחמה לפני אמנת ג´נבה הרביעית שעליה חתומה גם מדינת ישראל. בשבועות הקרובים אביא את כל הסיפורים והתאריכים, למען אלה ששכחו ועוד יותר מזה למען אלה שרוצים לשכוח. ייתרה מזאת, מצנע תומך עד היום בחיסולים ממוקדים ובנוכחות צבאית בערי הגדה, ושייך מכל הבחינות לאגף המתון של המרכז הלאומני. לכן איננו פוסל מכל וכל השתתפות בממשלת אחדות לאומית. הוא לא המנהיג שלנו, אלא יו"ר המפלגה הבוגדנית ששיתפה פעולה עם ברק ועם אריאל שרון בכל פשעי המלחמה נגד האזרחים הערבים שלנו ונגד הפלסטינים בשטחים. מדוע צריכים ישראלים עם השקפה יונית-ציונית מתונה לזנוח את מרצ, שסירבה להיכנס לממשלת הדמים, למען ראש המפלגה שהתוותה וביצעה את המדיניות הנפשעת שלה? אסור לשכוח את השלכות שינוי השיטה. בהצבעה אישית לראשות הממשלה ניתן היה אולי לשאוב עידוד מכמה הצהרות מוצלחות של מצנע (בעיקר בנוגע לשיחות עם יאסר עראפת) למרות שאני לא הייתי מצביע בעדו בשום פנים ואופן גם אז. אבל מדוע דורשים מאיתנו אבנרי וחברים אחרים מגוש שלום להצביע בעד מפלגתו? אל תשכחו: ברשימתו של מצנע יכללו פואד בן-אליעזר, הקצב ממשרד הביטחון עד מלפני חודש, שמעון פרס, שר החוץ של שרון, ומשת"פים אחרים של הליכוד כמו דליה איציק, אפרים סנה, שאול שימחון ומתן וילנאי. כל אלה ואחרים הם מועמדים להיות שותפי שרון גם בעתיד. אין פתק הצבעה נפרד למצנע. מי שיצביע בעדו יקבל את כל הכנופייה הזאת, שהרסה את מחנה השלום, ניתקה את הקשר בינינו לבין הציבור הערבי וזרעה מוות והרס בשטחים. ... אסור לשכוח שלמרות הדמגוגיה והיחצנות, מפלגת העבודה בחרה יו"ר, לא מועמד לראשות הממשלה. ההצבעה בעדה תהווה קבלת החבילה כולה. בעצם, שוב דורשים ממצביעים המוכנים למקסימום ה"וויתורים" תמורת שלום, להכניס לכנסת אנשים שדאגו להרחבת ההתנחלויות והסכימו להרוג, לגרש ולאמלל את הפלסטינים למענן. זה כמו לדרוש מאישה מוכה לפתוח את דלת המעון בפני בעל מכה, חסר תקנה. עוד לא יצאנו מדעתנו. יוסי שריד טוב עשרות מונים ממצנע, מכל הבחינות, חרף כל הביקורת שמתחתי ועוד אמתח עליו. אני כבר לא מדבר על הצבעה חיובית בעד רשימה יהודית-ערבית, שיש לה גם אופי סוציאליסטי חד משמעי, כמו חד"ש. ייתכן שלכמה מחברי בגוש שלום ובמקומות אחרים אין רגישות סוציאלית, ואין לי אלא להצר על כך ולהזכיר לאנשי שמאל עם ראייה אידיאולוגית כוללת, שמצנע הוא שליח המאיון העליון בחברה הישראלית. מפלגת העבודה כולה דבקה בשנים האחרונות במדיניות חברתית-כלכלית ניאו-ליברלית ובהשקפה גלובלית פרו-אמריקאית עד לזרא. זוהי גם המפלגה הסוציאל-דמוקרטית הכי ימנית בעולם בכל הנושאים הירוקים, עם אורינטציה כמעט אידיאולוגית על אנרגייה גרעינית. לכך מתווספת גם הזנחת המיגזר הערבי העני, וההתנשאות כלפי הציבור המזרחי וצרכיו. המדיניות האנטי -סוציאלית של כל שרי מפלגת העבודה לפחות מאז 1985 , לא נשכחה. המפלגה כולה הייתה מוכנה לתמוך בתקציב התאצ´ריסטי של סילבן שלום עד לפני כמה חודשים. מצנע מסמל רק את הקצנת ההזדהות של המפלגה הלבנה עם העשירים הלבנים. בן-אליעזר שייך גם הוא לאסכולה זאת, למרות הדמגוגיה הסוציאלית והפופוליסטית שלו, בנוסף לגישתו הסופר נצית. אני יודע שרוב קוראי הטור הזה יטו שוב אוזן לעמוס עוז ולשאר בני החבורה המקורנפת שנשבעה בשם ברק רק לפני פחות משנתיים. אני לא מוכר כאן אשליות מזדמנות, אלא השקפת עולם: החברה קודמת לכלכלה, הכלכלה קיימת כדי לקדם את החברה, השלום חיוני לקיומנו, השטחים הם אסון, יש לפרק את כל ההתנחלויות, כולל אריאל, מעלה האדומים וקריית ארבע. האזרחים הערבים הם בני בריתנו האובייקטיביים, ורק שמאלן רדוד יוותר על יותר ממיליון אזרחים, אפילו משיקולים מדומים של פרגמטיזם ספקני או שמא פחות ספקני. האשליות הן צורך פסיכולוגי, ולכן תגבר גם הפעם ידם של משווקי האשליות. אבל ריאליזם מפוכח איננו בהכרח פסימיזם. יש מחיר קבוע לכרטיס הנסיעה לארץ המובטחת, וכל הניסיונות להתחמק מתשלום אינם אלא מיקסם שווא. רק אחרי שזוללי השטחים מהמרכז הלאומני, אנשי ליכוד ועבודה כאחד, יגיעו לשוקת שבורה לחלוטין, ורק אחרי שהעם שבוחר בהם יגמע את מימייה הדלוחים עד תום, יימצאו אנשים אמיצים שיפיקו את הלקחים המתאימים, ויצליחו לגייס תמיכה עממית כדי לתרגם את השלום לא כאמצעי לרווחת העשירים (כמון חזון "המזרח התיכון החדש" של פרס) אלא כקרש הצלה אמיתי לשני העמים. עוד לא הגענו לשם, ולא נגיע לשם גם בעזרת מצנע. יוסי שריד עדיף על עמרם מצנע, מוחמד ברכה עדיף על יוסי שריד. זוהי הנוסחה המתאימה ביותר לבוחרים השמאליים.

iceviper

New member
הוא לא הגיבור שלנו.

הוא שמאלן קיצוני ביותר,וזו גם הסיבה לטור שלו נגד שינוי. הוא בהחלט לא הגיבר שלי,שלא כמו הפטישיזם אצל תומכי שינוי לטומי "אירופה אירופה" לפיד.

pelegs

New member
אתה בטח צוחק

חוץ מהאימרה הראשונה, אני לא רואה שום דבר פסול בדבריו. האם התנגדות לגלובליזציה פסולה בעיניך כשם שפינוי התנחלויות פסול? האם התנגדות לתקיפה בעיראק פסולה בעיניך כשם שהחזרת השטחים פסולה? "קומוניסט" - כל מתנגדי הגלובליזציה הקפטיליסטיץ הם קומוניסטים? "גס רוח" - ככה נכתבים מאמרי ביקורת בימינו. אתה יודע, משהו שקשור בעיתונות חופשית... "שקרן" - איפה בדבריו אלו אתה רואה שהוא שקרן? "מסית" - אוה, בטח. פה הוא קורא לכל העם לצאת ולחבוט בשרון הרוצח וחבר מרעיו הנאצים... באמת, דעות שונות ממך הן לאו דווקא פסולות כשם שפסלת אותו פה, על אימרות שנשמעות לי לגיטימיות ביותר.

Mnementh

New member
אמרות לגיטימיות?

תגיד, אתה קראת מה שהוא כותב???? הוא רוצה להעמיד את שרון ואת מצנע לבית דין בינלאומי בהאג !!! אתה תופס? הוא, ישראלי מבשרנו, טוען דבר כזה. הוא אומר שפואד הוא "קצב" יעני BUTCHER... הוא טוען בעצם בכל המאמר שלו, שכל המפלגות למעט חד´ש בערך הן מפלגות שכל מה שהן רוצות זה להשמיד את העם הפלסטיני המסכן, שהם רוצחים תאבי דם. אפילו הדמגוגים הגדולים של המשטר הנאצי לא דיברו ככה על היהודים, אפילו בעיתונים בקהיר ובבירות לא אומרים דברים כאלה על הממשלה. מקומו של חיים ברעם בכלא.

pelegs

New member
נו, והנה, אתה רוצה לשים אותו בכלא

זה לא קיצוני בדיוק לכיון השני? וגם כתבת על הפלסטינים שהם רוצחים תאבי דם. אוה, זה מותר אני רואה... זה שאתה מבין ממה שהוא אומר שכל שאר המפלגות הם רצחניות וכו´ - זבש"ך. זהו לא המסר שהוא ניסה להעביר פה. ואגב, גם אני בעד להסגיר חלק מנכבדינו מפקדי צה"ל הבכירים ואף אלו שבממשלה לבית הדין בהאג. לא חסר על מה. לא כל מי שרוצה לשפוט חלק מעמו שונא את עמו, תתפסו את זה. אולי באנו לשפר? חלילה. כל אחד עם דעה שונה - לכלא, שם מקומו.

Mnementh

New member
הבנת הנקרא

מי שטען שהם רוצחים תאבי דם היה חיים ברעם יימח שמו על שרון ועל מצנע, אני ציטטתי אותו. וכן מקומו של אדם כזה במדינה דמוקרטית לשבת בכלא או באי כלשהו רחוק מהמדינה ללא אפשרות להיכנס למדינה יותר כל ימי חייו. ככה נוהגים במדינה נורמלית.

pelegs

New member
כתיבה בהירה

כשאתה כותב על משהו שכבר כתבת, נהוג להטות את הגוף למין המתאים: המפלגות זה הן, והפלשתינאים, שכתבת אח"כ, זה הם. ככה ימנעו ממני הבלבולים לעתיד - שלא נובעים מהבנת הנקרא, אלא מכתיבה לא בהירה.

למעלה