"אתם של ישראל"?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אתמול שמעתי את שמעון ריקלין טוען שכל האמנים שחתמו על העצומה של "אמני הבלוף של ישראל" הם אשכנזים ואילו אלו שמתנגדים הם מזרחים.
לא יודע למה שמעון ריקלין החליט להוציא דווקא עכשיו את השד העדתי הישן והמוכר
אבל תראו את זאת, היא הדבר האחרון שיכול להיקרא "אשכנזי"..
רק שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא כועס עליה.
היא פשוט הבינה תכף ומיד על איזה צד של הפרוסה מרוחה בנדיבות הנוטלה הנימוחה והמתוקה
ובאופן כמעט אינסטנקטיבי היא הבינה שאם היא תביע דיעה פוליטית כשל סביה התימנים
היא מיד תיבעט אל מחוץ לאטמוספרה האמנותית.
האם זה פוליטקלי קורקט?
ממש לא,
אף אחד לא רוצה לחיות באטמוספרה אמנותית מחורבנת כזאת.
סערה בשידור חי: אחינועם ניני תקפה את מדיניות המלחמה - והורדה מהקו
רק שלדעתי יש חלק שעבור פרוסת לחם (עם או בלי נוטלה) המטרה מקדשת אצלם את האמצעים.

ריקי זו אני

Well-known member
בוא סבאל'ה לא נטמון את הראש בחול... הרי ביננו כל ה'פולניות' הזו בסופו של דבר מתגלת במלוא מערומיה... ומאחר ואנחנו הפכנו להיות דור הסבים והסבתות אז עברנו כמה ימים על פני הארץ.
נכון... לא עניין אותי ב כ ל ל להציץ ולראות מי הם הבזויים שחתמו על הנייר הבזוי יותר מהם, ומאחר ואני לא נוהגת לצאת להופעות באולמות ובטח שלא באיצטדיונים, לא מבקרת בכלל בתיאטרונים, בתי אופרה..., גם פני לא נראו המון שנים בבתי הקולנוע, אז אני בגדול לא מחרימה מי מהם.
אבל -
כמו בכל מקום שאנחנו בוחנים אנחנו מגלים שיש משמעות מובנת לצבע העור...
ואם עניין הצבע החה נחלת האמנים בלבד... הייתי מגיבה בזלזול... ואומרת 'שיהיה'...
כי אני מסתכלת לכל עבר... וזה יהיה בנאלי לפרט... אבל השאלה כמה פגמנטים תימניים נקלטו ברשימה... כמו כמה פיגמנטים שופט עליון מזרחי מוסיף ללובן הבוהק שם...

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בוא סבאל'ה לא נטמון את הראש בחול... הרי ביננו כל ה'פולניות' הזו בסופו של דבר מתגלת במלוא מערומיה... ומאחר ואנחנו הפכנו להיות דור הסבים והסבתות אז עברנו כמה ימים על פני הארץ.
נכון... לא עניין אותי ב כ ל ל להציץ ולראות מי הם הבזויים שחתמו על הנייר הבזוי יותר מהם, ומאחר ואני לא נוהגת לצאת להופעות באולמות ובטח שלא באיצטדיונים, לא מבקרת בכלל בתיאטרונים, בתי אופרה..., גם פני לא נראו המון שנים בבתי הקולנוע, אז אני בגדול לא מחרימה מי מהם.
אבל -
כמו בכל מקום שאנחנו בוחנים אנחנו מגלים שיש משמעות מובנת לצבע העור...
ואם עניין הצבע החה נחלת האמנים בלבד... הייתי מגיבה בזלזול... ואומרת 'שיהיה'...
כי אני מסתכלת לכל עבר... וזה יהיה בנאלי לפרט... אבל השאלה כמה פגמנטים תימניים נקלטו ברשימה... כמו כמה פיגמנטים שופט עליון מזרחי מוסיף ללובן הבוהק שם...
לדעתי רוב "מזרחי המחמד" נקטו בגישה של: "אם לא נוכל להלבין ו/או להבהיר את צבע עורנו, אז בואו נצטרף אליהם.|פנים|
אחד הדברים שהכי דוחים אותי זה תימני שהלך ללמוד יידיש.
יום אחד שמעתי את שושנה דמארי (שאני אגב מאד אוהב את שירתה העוצמתית והדיקציינרית) שרה את "היידיש א מאמא"..
שבוע שלם לא הפסקתי להקיא..|מזיע|
מה קרה?
קוראים לסבא שלך דז'יגאן? או שומאכר?
"אבא שמעון קון מעוני", כבר לא מספיק טוב?

למעלה