אתם עונדים צלב?

stars blanket

New member
אתם עונדים צלב?

היי..אני נוצריה אך החיבור שלי לדת החל להתפתח עוד לא מזמן. הבעיה שלי היא כזאת: בעיר שלי יש איזה כאוס והפגנות נגד מכירת אוכל לא כשר מצד הדתיים היהודים. עכשיו, אצלנו, אוכל לא כשר מזוהה עם המגזר הרוסי, שחלקם גם נוצריים כמוני. כאחת שמזדהה עם הנצרות שלה...

stars blanket

New member
המשך להודעה

אני רוצה לענוד צלב אבל באמת ובתמימות פוחדת מתגובת האנשים ברחוב ומבטי הסלידה שמאוד אופיניים לאנשי עירי (ואני גדלתי בעיר הזאת, אני יודעת על מה אני מדברת). איך להתמודד עם זה?? כן לענוד/לא לענוד? מישהו יכול לתת לי חומר למחשבה? תודה מראש.

salt of earth

New member
ברוכה הבאה סטאר ../images/Emo141.gif

אני מאוד שמחה שהצטרפת למשפחת הפורום... מקווה שתבלי בנעימים איתנו, את תכירי פה חבר'ה מאמינים ומקסימים ביותר. אני מאוד מודה לך ששיתפת אותנו בהתלבטות שלך. אני מבינה שאת לא ערביה נוצריה כי רובנו פה זה ערבים נוצרים, ולכן קשה להגיד שהדילמה שתיארת על החששות של ההתמודדות מול היהודים הדתיים. אני גם מבינה את המצב שלך: את מצד אחת רוצה להראות את האמונה שלך, אבל את חיה בסביבה שלא תקבל זאת בצורה פתוחה. אני בהחלט מבינה את הדילמה שלך, אני חושבת שאולי יעזור לך לדבר עם אנשים כמוך נוצרים שחיים בתוך סביבה יהודית וכך לקבל פידבקים ושיתופים וגם תמיכה רוחנית וחברתית
וכך תוכלי לקבל יותר מידע על מה יכול להתרחש אם תענדי צלב. אני חושבת שאת צריכה לחשוב למה זה חשוב לך לענוד צלב? יותר מאשר מה החברה תעיר לך. אני לדוגמא לא עונדת צלב למרות שאני חיה בעיר שמספר הנוצרים בה הוא די גבוה ויש הרבה כאלה שעונדים צלב. כי אני מעדיפה לענוד את הצלב שלי בלבי
אבל לכל אחד יש מחשבות ודעות שונות בנושא ענידת הצלב. ואנחנו כבר דנו על זה בפורום פה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=99350272&FlagSybase=1 כך שאת יכולה לקבל רעיונות על הנושא. אני חושבת שאת צריכה לחשוב מה ענידת הצלב תתן. וגם אם הסביבה לא תאהב זאת אבל אם את משוכנעת בזה זכותך לענוד צלב או כל סמל דתי שמייצג אותך. אבל אם מדובר בחרדים אז אני יודעת מנסיון אישית של חברות שלי שעשו להן בעיות כאשר באו לעבוד במקום שמגיעים אליו חרדים ושתיהן ענדו צלב וכמה חרדים עשו רעש גדול, אבל המנהלים של המקום התערבו לזכות החברות שלי. כך שזה יכול להיות לכאן ולכאן. האם את חלק מקהילה מסוימת שאפשר שתתן לה תמיכה חברתית ורוחנית? כי בהחלט קשה להיות לבד מבלי לשתף את האמונה עם אחרים
תודה לך וברוכה הבאה לפורום

yaponchik

New member
ממש נכון..

לרשום דבר כזה, שקודם יש להבין את החשיבות של ענידת צלב עבורנו האם זה מה שיסמל את האהבה והקשר החיי שלנו עם אלוהים חיים. האמונה שלנו בו? דבר נוסף. אולי תתפללי על זה ובאמת תדרשי את רצונו של אלוהים.. היה לי אותו קטע לגביי ציצית. כי הייתה תקופה שהייתי כל שבוע הולך לשכונה של הדתיים האורתודוקסים ושר שם עם גיטרה בשכונה והרבה חברים חרדים ברייסלבים הכרתי שהתבודדתי איתם ביער..ובישרתי להם על ישוע. ופעם אחת ישבתי שוב בשכונה ואיזה חרדי אחד בא אלי ורצה שאני ילך מהשכונה. ואמרתי לו שאין מצב כי אין רע בלשיר שירים לאלוהים חיים.. ולאחר דברים אחרים שקרו ומחשבות שצצו בראשי, חשבתי אולי לשים ציצית. כדי להבהיר להם שאני מקדיש את עצמי לה'. והפניתי את זה לאלוהים.. והוא אמר לי את הפסוק הזה. שמואל א פרק טז' פסוק 7: "ויאמר אדוניי אל שמואל אל תבט אל מראהו ואל גבוה קומתו כי מאסתיהו כי לא אשר יראה האדם כי האדם יראה לעינים ואדוניי יראה ללבב:" וה' אמר לי בכך כי אין צורך להוכיח לשום אדם על אמונתי בענידת דברים.או בלעשות דברים כדי להוכיח לאחרים על אמונתי.. כי האלוהים רואה את ליבי," ומי ירשיעני? הלא כולם כבד יבלו עש יאכלם"(ישעיה נ פס' 9) העדות שלנו היא החיים שלנו עם האדון ופועלותיו בליבנו.

stars blanket

New member
נכון, אבל..

קרה לי קטע שחברה שאלה אותי איפה הייתי כל היום אחרי שלא עניתי לה לטלפונים אז אמרתי לה שביקרתי עם אימא בכנסיה ביפו והיא הסתכלה עלי מוזר. נכון, אני לא צריכה לרוץ ולספר את זה לכל העולם אבל גם להסתיר משהו שיהפוך לחלק מאורח חיי? מכאן ההקבלה לקטע עם הצלב.

salt of earth

New member
אני בהחלט מבינה אותך

בכל זאת תביני כי הסביבה שלך אולי יהיה לה מוזר בהתחלה לראות אותך כנוצריה, לאו דווקא זה אומר שהם שונאים נוצרים אבל פשוט מוזר לראות נוצריה בתוך הסביבה שלהם. ולכן בפעם הבאה תספרי לה שהיית בכנסיה כי את נוצריה וזה מה שנוצרים עושים, אחרי כמה פעמים היא תתרגל. כפי שאמרת להיות נוצרי זה אורח חיים שלם ואי אפשר להסתיר את העובדה שאת נוצריה וגם אין לך סיבה להסתיר הרי זה חלק ממה שאת וחלק מהאישיות שלך, נכון? אני חושבת שכדאי שתתחילי לספר בהדרגה, לא צריך לבוא בצורה בומבסטית אבל נגיד מידי פעם לזרוק הערה שמחר אני הולכת לכנסיה ואחרי כמה זמן הסביבה הקרובה שלך תתרגל לעובדה הזה וזה כבר לא יהיה ביג דיל מבחינתם. ותאמיני לי, אחרי שהסביבה הקרובה -קרי חברים ועמיתים - תדע מזה את תרגישי יותר ביטחון ולא יעניין אותך מה כמה חרדים יעשו בנדון. הרי מה הם יכולים לעשות אם תענדי צלב? יקללו קצת, יעליבו... שייבושם להם אבל זה לא משהו שצריך להשפיע על הדברים בהם את מאמינה... עצתי לך, תעשי זאת בהדרגה, תספרי לחברות שלך ואז את תרגישי יותר נוח עם העניין הזה. לעניין הצלב אני יכולה להגיד לך שדווקא יהודים (אמרתי כבר שאני ערביה) מתייחסים בחיוב לאדם ערבי שעונד צלב בגלל שהוא נוצרי והדעה על הנוצרי היא יותר חיובית מאשר הדעה על המוסלמי, אבל זה משהו שראיתי אצל הערבים אבל לא יודעת איך יתייחסו למישהי "משלהם" שעונדת צלב. בכל מקרה, יהיה אשר מה תחליטי... תזכרי תמיד שאת האמונה שלך אף אחד לא יכול לקחת ממך והכי חשוב זה לענוד את הצלב תמיד בלבך
בהצלחה

stars blanket

New member
זה חשוב לי כי..

זה הביטוי הכי טהור של אמונתי ויש בי צורך שיכירו בה ויקבלו אותה. נמאס לי כבר מרוע הלב הזה שלהם. והכעס עליהם משחית לי את הנשמה זה יוצא שאני שופטת ואסור לשפוט אנשים כי זו זכותו של אלוהינו בלבד אבל, זה חורה לי כל כך.. ובקשר לשאלתך השניה, אני לא בקהילה.

salt of earth

New member
אז יופי ../images/Emo13.gif

אז תעשי זאת בהדרגה, זכותך שיכירו באמונה שלך ויכבדו אותך... אולי לא יאהבו את זה אבל זאת זכותך הבסיסית לבטא את האמונה שלך יגידו מה שיגידו החרדים. אבל אל תשפטי אותם אלא תתפללי עבורם שישוע יירכך את הלבבות שלהם. הרי ישוע אמר שעלינו לשאת את הצלב והוא גם אמר: הִנֵּה יְנַדּוּ אֶתְכֶם וְאַף תָּבוֹא שָׁעָה שֶׁכָּל הַהוֹרֵג אֶתְכֶם יַחְשֹׁב זֹאת לַעֲבוֹדַת אֱלֹהִים. 3 אֶת הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה יַעֲשׂוּ לָכֶם כִּי אֵין הֵם יוֹדְעִים אֶת אָבִי, אַף לֹא אוֹתִי יוחנן 16: 2 תמשיכי להתפלל ותבקשי מאלוהים שייתן לך כוח וחסד כדי שתוכלי להתמודד עם העניין הזה ותבקשי ממנו את האמונה כדי שלא תשפטי אותם
אני שאלתי על הקהילה כי זה בהחלט קשה לא להיות חלק מקהילה תומכת שהיא מאמינה באותם דברים שאת מאמינה בהם, להיות חלק מקהילה כלומר שהם יוכלו לתת לך תמיכה מוראלית ורוחנית וזה גם יעזור להגדרת הזהות שלך.

למעלה