אתם מכירים את זה ש...

Lto22

New member
אתם מכירים את זה ש...

קורה לכם שרבתם עם מישהו ואתם וכל הסביבה תסכים איתכם שאתם צודקים במאה אחוזים, אבל אחרי שיחה קצרה עם אותו בן אדם שרבתם איתו אתם תמצאו את עצמכם מתנצלים ותרגישו אשמים בכלל על שיצרתם ויכוח על דבר שולי ופעוט??.... אאארררגגגג..
(דרך אגב, ה"אאארררגגגג" זה מעצבים) אז לי זה שוב קרה עם אותו איש... ועכשיו שוב אני מרגיש אשם אבל אני יודע שאני צודק!!!
מה עושים??

אושר מ

New member
לא מרגישים אשמים

אותו בנאדם גרם לך למניפולציה. הוא מסובב אותך על אצבעו הקטנה. אל תתן לו.

kniaper

New member
קוראים לזה אפקט הפולנייה

אני מוכן להתערב איתך שאמא שלך פולנייה (וכידוע פולניה זה לא עדה או גזע אלא אוסף של תכונות שליליות
). ככה הן עובדות לא משנה מי צודק בויכוח תמיד בסוף אתה מרגיש אשם. וככה הן משמרות את השליטה במשפחה. שקול לחלוטין לשיטות השליטה בהמונים של הכנסייה ביימי הביניים.
welcome to the club

אוֹסי א

New member
פיווו.. אתה שלילי!

למה לשנוא? שמים עליהם זין, וזה יכול להיות די משעשע. כולנו מכירים אותם, הם יכוליפ להיות בלתי נסבלים, אבל ברגע שאתה יודע שאתה צודק- מה הבעיה? "יאללה, אל תזיין לי את השכל". זהו, אם אח"כ הבנאדם רוצה להמשיך להתווכח, שיבושם לו. לי אין עסק בזה (ובכלל, אני שונאת להתווכח).

Lto22

New member
../images/Emo4.gif הלוואי שזה היה כ"כ פשוט...

כמובן שהמקרה ספציפית* עליו אני מדבר קצת יותר מורכב, אבל בגדול זה בן אדם ש"עושה הכל מתוך תמימות, ותמיד הוא מנסה להיות חבר של כולם" וכו´ וכו´ וכו´ בעעעעעעעעע... * - (בייחוד ביום ההולדת שלך, כשאתה כועס על אותו מישהו והוא בא עם מתנה...
) תודה רבה לכולכם... (הייתם נעלבים אם לא היו מקבלים ממכם את המתנה שקניתם?)

אוֹסי א

New member
אני לא מצליחה להבין

אם אתה לא סובל אותו או שאכפת לך ממנו והוא סתם קצת מעצבן אותך? אני משערת שזה מעליב אל לא מקבלים את המתנה שקניתי, אבל אני משערת שיש סיבה טובה לא לקבל את המתנה. אם מישהו יודע שאני לא רוצה ממנו כלום ולא סובלת אותו, הוא יכול להביא לי כמה מתנות שבא לו, לא מעניין אותי. אם זה בקטע של להתנצל או משהו, אז זו בחיר של ה"מקבל"..

Lto22

New member
לא לא סובל...

הוא חבר טוב, פשוט לפעמים ההתנהגות שלו מאכזבת.... ומכאן מתחיל כל הסיפור - אם אני מנסה להגיד מילה בעניין הוא ישר יהפוך אותי לאשם ואני אמצא את עצמי עד מהרה מתנצל על הוויכוח המטופש...

בוא נפסיק להסתובב סחור סחור

יש לך דוגמאות למקרים בהם כעסת עליו והוא סובב את האשמה לכוון שלך? מה בדיוק מעצבן אותך? אם מדובר בחבר טוב (שמעבר לעצבים הספציפיים הוא חבר טוב) אז יש מקום לדבר על זה. אם הוא מעצבן בגלובאלי, אז מה אתה עושה איתו. הסברים ישמחו לבב האפי.

dana2909

New member
יש פולני ויש פ-ו-ל-נ-י!

אז מה מציק לך יותר, זה שאחרי זמן מה אתה "לא מצליח" לשמור על הכעס שלך על אותו אדם, או שבאיזשהו שלב אתה מרגיש דביל על זה שכעסת על משהו שהוא כביכול שטותי, או להבדיל מליון הבדלות, אתה כועס על בנאדם בלא רק שמתנער מאחריות על מה שעשה, אלא גורם לך להרגיש שהוא עשה מה שעשה בגלל שגרמת לו לעשות את זה? מבלבל קצת.. אבל זה הכי טוב שאני יכולה בלי פרטים על המקרה. בכל מקרה, צריך לקחת בחשבון, שבדרך כלל אחרי זמן מה מתקררים ויש זמן לחשוב בפרופורציות, ופתאום זה לא נראה כל כך נורא. אם אחרי זמן מה, מה שאותו אדם עשה, עדיין מפריע, ורק לאחר שיחה איתו מגיעות רגשות האשמה, אז דבר ראשון, אכן מגיע לחבר שלך תואר פולני השנה.. ומעבר לזה, להבהיר לאותו אדם, שהתנהגות זו או אחרת לא מקובלת עליך, ואם הוא לא מסוגל לקבל את זה, אולי הוא לא צריך להיות חבר שלך.. קצת נוקשה אבל במסגרת הנתונים שקיבלתי פה, זה נראה לי הכי טוב..

kniaper

New member
כמו שאמרתי ומכיוון שזו אבחנה חשובה

אני אחזור ואומר. פולנייה זה לא מוצא, זה אוסף של תכונות שליליות

למעלה