אתם מכירים אומנות לחימה שבה

עוד אחת

New member
אתם מכירים אומנות לחימה שבה

אם איש חלש מאוד ואיש חזק מאוד הולכים מכות, והאיש החלש אלוף באומנות הלחימה הזאת והחזק לא שמע על אף אומנות לחימה כלשהי מעולם, אז החלש מנצח?

amir_aikido

New member
כל אמנות לחימה מבטיחה את זה

ולפחות רוב האמנויות הרכות מאמינות בכך בכל ליבן. כמובן, ככל שהפער בכוח, משקל וגודל גדול יותר כך צריך לפצות על כך בפער גדול יותר בהבנה של אמנות הלחימה, תיזמון, רכות, זרימה, טכניקה וכו´ לפחות באמנויות הבאות שימוש בכח של היריב הוא עקרון מהמרכזיים של האמנות: ג´ודו (לא תחרותי !), אייקידו (האמנות החביבה עלי
, טאי-צ´י, סגנונות מסוימים של ג´ו-ג´יטסו ושל קונג-פו (שניהם שמות כוללים להרבה סגנונות של אמנויות לחימה), ויש עוד ... העקרון הזה מופיע גם באמנויות אחרות, ובחלקן השימוש בו יעיל לא פחות. רק דבר אחד חשוב, כדי להגיע לרמה שאדם מנצח אדם שחזק מנו משמעותית כדאי להתאמן הרבה שנים ולא להפסיק אף-פעם (כשמפסיקים להתאמן הרמה יורדת). מקווה שעזרתי
אמיר

דוד וגוליית ../images/Emo41.gif ../images/Emo36.gif

קודם כל ברוכה הבאה לפורום (או יותר נכון - ברוך הבא
). רוב אומנויות הלחימה המזרחיות המסורתיות - קמו מתוך צורך להתגונן מפני אנשים חזקים יותר, או להתגונן כשנאסר אחזקת כלי נשק. רוב אומנויות המסורתיות, יוצאת מתוך הנחה מסוימת (והגיונית), שהקותף תמיד יהיה יותר חזק (אחרת למה לו לתקוף מישהו שאינו חלש ממנו - או לפחות נראה כך?!). עפ"י הנחה זו, מתבססת גם צורת הלחימה. אומנויות לחימה רלוונטיות (חלש מול חזק): קראטה (תלוי איזה זרם). טאי צ´י. אייקידו. ג´ודו (למרות שעיקר הסממן בו הוא ספורטיוי). קונג פו (תלוי באיזה זרם). יש עוד מספר אומנויות לחימה, שאינן ידועות כ"כ (וגם אני לא מכיר את כל הסוגים). מנגד, יש את האומנויות ה"קשות" יותר. כלומר - מתבססות כל כוחו של המתגונן. בקטגוריה זו כלולים: הישרדות. טה קוון דו. קיוקושינקאי (מגע מלא). מו תאי (איגרוף תאילנדי). קרב מגע. לחימה משולבת (על כל סוגי ההכלאות...). וכמובן, בקטגוריה זו, המבחר רב יותר, עקב כל מיני מורים שקמים ומציגים צורת לחימה משלהם. במיד ומחליטים לבחור בדרך זו, יש להקפיד לבחור דוג´ו שמלמד אומנות ברורה (למרות שחלק מהדברים שהזכרתי בקטגוריה זו - בכלל לא נחשבות כאומנות...), ולשים לב, שההכשרה, הידע וההסמכה של המורה - אכן נכונות, ולא מפוברקות או סתם חסרות כל שחר. מקווה שעניתי על השאלה, ומידה ותתעוררנה שאלות נוספות, אני וכמובן כל חברי הפורום ישמחו לענות כך.

שריר

New member
כמו שהמורה שלי תמיד אומרת ../images/Emo8.gif

כמה שגדול יותר ככה הנפילה חזקה יותר!!

אין דבר כזה "איש חלש מאוד"...

כלומר, מומחה באמנות לחימה כלשהי, למיטב ידיעתי והכרותי המוגבלת עם הנושא, לא יכול להיות "איש חלש מאוד"... כל אחד מאיתנו מכיל בתוכו כוח ע-צ-ו-ם (והרבה יותר מכך) ומומחה באמנות לחימה, אפילו הוא בן 90, אולי הוא לא הכי חזק בעולם, אבל "חלש מאוד" הוא לא יכול להיות. תגידי, עוד אחת יקרה, את לומדת / מתכוונת ללמוד / מתעניינת בללמוד אמנות לחימה כלשהי?! שלך, בן

ואדם חכם מאד, אך לא סיני אמר:

"ככל שהיריב שלך מהיר וחזק יותר, אתה צריך לעבוד נכון וחכם יותר"

טוב, אז יש לי נטייה לעוות ציטוטים

הציטוט הנכון הוא: "כשהיריב מהיר וחזק יותר, צריך לעבוד קשה יותר"... אבל מכיוון ולא רציתי לזעזע את אנשי אומנויות הלחימה הרכות במילים "קשות" תרתי משמע ותרתי דסתרי ותרמתי דם תרמתי דם - אז כתבתי למה הכוונה.. והציטוט שייך לאחד מגדולי אומני הלחימה בימינו, עידו
לא שמעתם עליו? *משיכת כתפיים* גם הוא לא שמע עליכם...
אריאל

למעלה