אתם לא חושבים

koby329

New member
אתם לא חושבים

שהמושג "תרבות" איבד מערכו בעידן הגלובליזציה?

למה אתה מתכוון?

ברוך הבא, קובי. מבחינתי תרבות היא התוכן שהחברה האנושית מעבירה מדור לדור: אמונות, אמנות, מנהגים, קשרים חברתיים, פולקלור ועוד העידן המודרני שוחק תכנים לאומיים לטובת תכנים אוניברסליים. לתפיסתי זה לא שוחק את המושג "תרבות" אלא נותן לו הקשרים חדשים ותכנים חדשים. במה אתה רואה את השחיקה של המושג?

koby329

New member
אם היום

אדם עשוי להתגורר בישראל, לאכול במסעדה תאילנדית, לקנות בגדים ברשת אופנה איטלקית, לקרוא את ה""Newsweek, לצפות בחדשות ב-CNN, לצפות בסרט הודי, ולצ'וטט במסנג'ר עם מישהי ממקסיקו, אז זה אומר שאיפשהו התרבות הופכת למשהו גלובלי, והמושג תרבות במובנו הלוקלי מאבד מערכו.

אלי ו.

New member
להיפך, שמירה על התרבות הלוקלית

בלי להסתגר פשוט הופכת לאתגר. אף אחד לא היה רוצה לגור בעולם בו כולם אוכלים במקדונלדס/KFC/דומינו'ס נועלים נייקי וצופים ב MTV. האתגר הוא לשמור על הייחודיות בלי לותר על היכולת האפשרויות החדשות שהעולם שהפך להיות קטן וזמין יותר מעניק לנו.

koby329

New member
צריך הגדרה מחודשת למושג

קרובר, מיד ובנדיקט כיוונו למקומות אחרים.

התוכל לספר לנו מהן הגדרותיהם?

כאחת שאינה מצויה בתחום, רק השם מיד מוכר לי. נהניתי לקרוא על מחקריה של מרגרט מיד, אם כי כזכור לי יש גם גירסה גברית של חוקר בשם משפחה זה. בעלה?

koby329

New member
בקצרה ובתמצות...

רות בנדיקט ראתה בתרבות שלמות אחת, בנדיקט דגלה בגישה הגורסת כי תרבות הינה השלכה של האישיות שיצרה אותה, לפיה מה שמבחין בין תרבויות שונות הוא הנחות יסוד ערכיות כלליות, המנחות את השקפת העולם של בני התרבות ומטוות את צורת חייהם, היא ממשילה הנחות יסוד אלו לחוט המהווה את הבסיס לחברה (בנדיקט, 1934). מרגרט מיד תבעה את מושג הדטרמיניזם התרבותי. היא טוענת כי כל חברה יוצרת תרבות ייחודית על ידי העדפת קווי יסוד מנחים אחרים, היא משווה את קווי היסוד לסוג של אריג, ואת קווי היסוד לחוטי האריגה. קווי היסוד (חוטי האריגה) הם פונקציה של מזגם של בני החברה (מיד, 1935). Kroeber גורס כי בזמן מסוים התרבות של קבוצה ספציפית באה לידי ביטוי בקבוצה ספציפית של אנשים, תרבות היא מה שאנשים הם, הפרט הנו תוצאה של תרבות. את התרבות מתאר Kroeber כסופראורגן, כלומר חלק מן הפעולות והאירועים החברתיים אינם יכולים להיות מוסברים באופן ישיר על ידי פעילות כל פרט ופרט אלא על ידי התרבות עצמה כמכלול, כלומר התרבות מתקיימת מעבר לפרטים אשר מרכיבים אותה (Kroeber, 1963). ניתן לומר שהוא מייחס לתרבות חיות משל עצמה, הפרטים מתחלפים אך התרבות ממשיכה להתקיים.

koby329

New member
תרבות תמיד תהיה

השאלה עם ישנן תרבויות ייחודיות-סגורות או משהו יותר דיפוזי.

זה מזכיר לי שפעם,

בראשית ימיו של פורום תרבותיברית, נשאלה שם השאלה "מהו המאכל הכי ישראלי" ומישהו ענה פיתה עם חומוס, שניצל וצ'יפס.

giba70

New member
זה מזכיר לי...

שאמרתי לא פעם שהביטוי הכי ישראלי הוא "יאללה ביי"

למעלה